Del

DM i Teknologi og Erhvervscase 2018

Tilmeldingen til DM i Teknologi og Erhvervscase 2018 åbner i slutningen af januar 2018. Husk det er gratis at deltage.

Erhvervscaseopgaven 2018 offentliggøres fredag den 9.3.2018 her på siden.

 

 

DM i gode ideer og strategier

Vinderne er netop kåret ved DM-finalen på Børsen. Stort tillykke til alle vinderne.

Fire htx-elever fra Rybners i Esbjerg vandt finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en hæve-sænke skraldespand.
Vinderne af årets DM i Erhvervscase blev tre hhx-elever fra Handelsgymnasiet Aalborg, der havde udtænkt en innovativ app for Sportmaster med bl.a. webshop og resale-platform. Stort tillykke til alle vindere.

Andenpladsen i teknologikonkurrencen gik til to elever fra HTX Skjern, der havde udviklet en silicone-ring, der kan forhindre skeer i at glide ned i gryden. To elever fra htx på Esnord i Hillerød tog tredjeplad-sen med et digitalt vejskilt, der kan give besked om andre bilister i blinde vinkler.

I erhvervscase fik tre elever fra IBC Aabenraa andenpladsen med deres bud på et digitalt prøverum ved hjælp af 3D scanning. Og tre elever fra Skanderborg-Odder Center for Uddannelse kom på tredjepladsen med deres tøjkollek-tion til gamere.

Læs mere

Se fotos fra finaledagen
Fotograf Carten Lundager

Tjek også Facebook for de seneste opdateringer
Der ligger også små videoer fra finaledagen

 

 

Baggrund

Download folder med baggrund om hhx og htx og DM i Teknologi og Erhvervscase

Typiske spørgsmål  

 • Hvor mange elever skal der være i grupperne? Svar: Der skal minimum være 2 i hver gruppe

 • Hvordan finder skolen den lokale vinder? Svar: Skolen afgør selv, hvordan det lokale vinderhold udvælges

 • Hvordan finder jeg caseopgaven? Svar:
  Erhvervscasen er offentliggjort og er på EMU - find den via dette link. 

 • Hvordan ser standene ud til konkurrencerne Svar: Standene måler både ved de regionale mesterskaber og finalen 2 x 1 meter. 

 • Hvem kan svare på faglige spørgsmål vedr. HTX-konkurencen? Svar: Karsten Søndertoft - ksp@remove-this.ucholstebro.dk Hvem kan svare på faglige spørgsmål vedr. HHX-konkurrencen? Svar: Hanne Jørgensen - hj@remove-this.skivehs.dk og Carsten Schouboe - cas@nextkbh.dk

Hvorfor afholder vi et DM for HHX og HTX?

Udvalget for de erhvervsgymnasiale uddannelser har taget initiativ til at lave et Danmarksmesterskab for landets HHX- og HTX-elever fordi: 

 • Konkurrencerne profilerer htx/hhx som erhvervslivets gymnasiale uddannelser. Med konkurrencerne bliver erhvervslivet derfor i høj grad involveret. Dommerpanelet består af erhvervslivsrepræsentanter, erhvervscasen tager udgangspunkt i en konkret virksomhed, og teknologiprojektet afspejler virkeligheden i erhvervslivet.

 • For eleverne er konkurrencerne en praksis- og anvendelsesorienteret læringsproces med inddragelse af konkrete eksempler fra virkeligheden.

 • Konkurrencerne vil internt på den enkelte skole kunne skabe større bevidsthed om de erhvervsgymnasiale uddannelsers identitet/særkende.

 • Konkurrencerne vil lokalt, regionalt og på landsplan øge synligheden af vore uddannelser over for potentielle elever og øvrige interessenter

Så der er al mulig grund til at bakke op om konkurrencerne. Udvalget for de erhvervsgymnasiale uddannelser i Danske Erhvervsskoler.

 • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
 • Ny Vestergade 17, 2. sal
 • 1471 København K