Del

Dagens gode historie fra virkeligheden

Afgangseleverne er tilbage på erhvervsskolerne, men de fleste elever arbejder stadig hjemmefra. Så der er fortsat behov for at holde humøret og læringen oppe hos elever, kursister og lærere. Derfor vil Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier også i den kommende tid fortælle de gode historier om, hvad der foregår et sted i landet. I dag er historien fra Kolding.

Beslagsmede til svendeprøve på Hansenberg
I disse dage er to beslagsmedeelever, Emil Jørgensen og Kaspar Gunthel, blandt de første, som er til svendeprøve på HANSENBERG i Kolding efter åbningen. Var der ikke blevet åbnet nu, havde Emil Jørgensen fået et såkaldt administrativt svendebrev. For læretiden er nået til sin afslutning, og han er blevet tilbudt fast job hos Kustrup Beslagsmed ved Middelfart, hvor han også har været i lære.
”Det er lækkert at have noget at arbejde med efter svendeprøven. Jeg ville også savne de kunder og relationer, jeg har fået, hvis jeg skulle finde noget andet. Jeg har fulgt de samme heste i fire år. Jeg har set små heste blive store. Det er noget helt særligt ved faget”, forklarer Emil Jørgensen.

Under den fem dage lange svendeprøve skal eleverne blandt meget andet beskære og sko en hest, håndsmede fire sko og lave forskellige skomodifikationer.

Det lå ellers slet ikke i kortene, at han skulle vælge en karriere som beslagsmed. For i modsætning til de fleste i faget, havde han med egne ord aldrig været interesseret i heste, og efter sin studentereksamen begyndte han at læse til bygningskonstruktør i Odense. Hans holdkammerat, Kaspar Gunthel vil være selvstændig, når han har svendeprøven overstået. 
HANSENBERG er det eneste sted i landet, hvor man kan tage uddannelsen til beslagsmed.

Læs mere om de to beslagsmede-elever her

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K