Del

DM i Teknologi og Erhvervscase 2018

Tilmeldingen til DM i Teknologi og Erhvervscase 2018 åbner fredag den 9. februar 2018.

Vigtige datoer 2018

9. februar, tilmeldingen åbner

9. marts, erhvervscasen offentliggøres her på sitet

20. april, tilmeldingsfrist

14. august, frist for info om elever, der deltager i de regionale mesterskaber. Send holdoplysninger til: info@remove-this.deg.dk

5. september, regionale mesterskaber i hver af de fem regioner

25. september, finalistdag i København

26. september, finalen i Børssalen i København.

DM i gode ideer og strategier

Vinderne 2017 blev kåret ved DM-finalen på Børsen. Stort tillykke til alle vinderne.

Fire htx-elever fra Rybners i Esbjerg vandt finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en hæve-sænke skraldespand.
Vinderne af årets DM i Erhvervscase blev tre hhx-elever fra Handelsgymnasiet Aalborg, der havde udtænkt en innovativ app for Sportmaster med bl.a. webshop og resale-platform. Stort tillykke til alle vindere.

Andenpladsen i teknologikonkurrencen gik til to elever fra HTX Skjern, der havde udviklet en silicone-ring, der kan forhindre skeer i at glide ned i gryden. To elever fra htx på Esnord i Hillerød tog tredjepladsen med et digitalt vejskilt, der kan give besked om andre bilister i blinde vinkler.

I erhvervscase fik tre elever fra IBC Aabenraa andenpladsen med deres bud på et digitalt prøverum ved hjælp af 3D scanning. Og tre elever fra Skanderborg-Odder Center for Uddannelse kom på tredjepladsen med deres tøjkollektion til gamere.

Læs mere

Tjek også Facebook for de seneste opdateringer
Der ligger også små videoer fra finaledagen

 

Svar på typiske spørgsmål

Typiske spørgsmål  

 • Hvor mange elever skal der være i grupperne? Svar: En gruppe må bestå af 2-5 elever
   
 • Hvordan finder skolen den lokale vinder? Svar: Skolen afgør selv, hvordan det lokale vinderhold udvælges
   
 • Hvordan finder jeg caseopgaven? Svar:
  Erhvervscasen bliver offentliggjort den 9. marts 2018 på sitet www.deg.dk  
   
 • Hvordan ser standene ud til konkurrencerne Svar: Standene måler både ved de regionale mesterskaber og finalen 2 x 1 meter. 
   
 • Hvem kan svare på faglige spørgsmål vedr. HTX-konkurencen? Svar: Mogens Enevoldsen Uddannelsesdirektør, AARHUS TECH me@remove-this.aarhustech.dk 
  Hvem kan svare på faglige spørgsmål vedr. HHX-konkurrencen? Svar: Hanne Jørgensen - hj@remove-this.skivehs.dk 

Hvorfor afholder vi et DM for HHX og HTX?

Udvalget for de erhvervsgymnasiale uddannelser har taget initiativ til at lave et Danmarksmesterskab for landets HHX- og HTX-elever fordi: 

 • Konkurrencerne profilerer htx/hhx som erhvervslivets gymnasiale uddannelser. Med konkurrencerne bliver erhvervslivet derfor i høj grad involveret. Dommerpanelet består af erhvervslivsrepræsentanter, erhvervscasen tager udgangspunkt i en konkret virksomhed, og teknologiprojektet afspejler virkeligheden i erhvervslivet.
   
 • For eleverne er konkurrencerne en praksis- og anvendelsesorienteret læringsproces med inddragelse af konkrete eksempler fra virkeligheden.
   
 • Konkurrencerne vil internt på den enkelte skole kunne skabe større bevidsthed om de erhvervsgymnasiale uddannelsers identitet/særkende.
   
 • Konkurrencerne vil lokalt, regionalt og på landsplan øge synligheden af vore uddannelser over for potentielle elever og øvrige interessenter

Så der er al mulig grund til at bakke op om konkurrencerne. Udvalget for de erhvervsgymnasiale uddannelser i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Erhvervscase-opgaver/videoer

Her finder du vidoerne, som er produceret i forbindelse med DM i erhvervscase i perioden 2014-2017. Casevirksomhederne er Sportmaster, Hansens Flødeis, Nobia og Select Sport A/S.

Erhvervscaseopgaven 2017

Erhvervscaseopgaven 2016

Erhvervscaseopgaven 2015

Erhvervscaseopgaven 2014

 • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
 • Ny Vestergade 17, 2. sal
 • 1471 København K