DM i Erhvervscase

Danmarksmesterskab

DM i Erhvervscase er en årlig, landsdækkende konkurrence, hvor landets HHX-elever dyster om titlen som Danmarksmester. Det er en konkurrence, der stiller skarpt på fagligheden i den erhvervsrettede gymnasieuddannelse. Alle HHX-gymnasier kan deltage.

PureGym

PureGym er case til DM i Erhvervscase 2024

Nu er konkurrencen skudt i gang! Danmarks største fitnesskæde PureGym får nu hjælp til forretningsudvikling fra op mod 9.000 hhx-elever på landets handelsgymnasier, når de skal dyste om at udvikle den bedste forretningsidé til fitnesskæden. PureGym er nemlig udvalgt som virksomhedscase ved dette års DM i Erhvervscase, som arrangeres af Dansk Erhverv og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Ved DM i Erhvervscase har deltagerne mulighed for at sætte alle kompetencer i spil for at finde frem til den bedste forretningsidé. Den 4. september bliver der afholdt regionale mesterskaber, hvor de allerbedste idéer går videre til finalen, hvor Danmarksmestrene skal kåres. Den 8. oktober er det finalistdag, hvor finalisterne kan møde hinanden inden det hele for alvor går løs til finalen den 9. oktober.  

Hvorfor holde DM for hhx-elever?

  • Konkurrencerne profilerer hhx som erhvervslivets gymnasiale uddannelse. Med konkurrencen bliver erhvervslivet derfor i høj grad involveret. Dommerpanelet består af erhvervslivsrepræsentanter, erhvervscasen tager udgangspunkt i en konkret virksomhed, og afspejler virkeligheden i erhvervslivet.
  • For eleverne er konkurrencen en praksis- og anvendelsesorienteret læringsproces med inddragelse af konkrete eksempler fra virkeligheden.
  • Konkurrencen vil internt på den enkelte skole kunne skabe større bevidsthed om den erhvervsgymnasiale uddannelses identitet og særkende.
  • Konkurrencen vil lokalt, regionalt og på landsplan øge synligheden af uddannelsen over for potentielle elever og øvrige interessenter. 

Tidligere mesterskaber

Se erhvervscasevideoer fra de tidligere mesterskaber her:

DM I ERHVERVSCASE 2023: Louis Nielsen

DM I ERHVERVSCASE 2022: LOUISIANA

DM I ERHVERVSCASE 2021: LAGKAGEHUSET

DM i Erhvervscase 2020: Brøndby IF

DM i Erhvervscase 2019: Brøchner Hotels

DM i Erhvervscase 2018: Normal

DM i Erhvervscase 2017: Sportmaster

DM i Erhvervscase 2016: Hansens Flødeis

DM i Erhvervscase 2015: Nobia Danmark

DM i Erhvervscase 2014: Select Sport A/S

Bedømmelseskriterier

Bedømmelseskriterierne er bredere end de faglige krav i erhvervscasefaget. Dommerne foretager en helhedsvurdering af faglighed og kvalitet i opgaveløsningen, kreativitet og innovation i opgaveløsningen, forretningsforståelse og realiserbarhed af ideen samt den mundtlig og visuelle præsentation og dialog med dommerne. 

I kan se dommernes bedømmelsesskema her.*
*
bedømmelseskriterierne ved DM ikke kan sidestilles med de faglige mål i faget erhvervscase.

Rammer for præsentationen

I har en stand med to vægge på 1 x 2 meter med lys baggrund til jeres materialer. Herudover et cafébord, hvor I kan stille computer og evt. materiale på. I har adgang til strøm og internet.

Hver gruppe har 20 minutter til at vise dommerne, hvorfor jeres opgaveløsning er den bedste. Dommerne går rundt fra stand til stand som et hold. Gruppen har 7-8 minutter præsentation af case og løsning og herefter er der 12 minutter til spørgsmål fra dommerne og dialog. 

Hvad kan man vinde?

  • En præmie og et diplom, hvorpå der står at man er regional vinder, som man kan bruge til sit CV.
  • Deltagelse i DM finalen i Erhvervscase d. 20. september, hvor der dystes om at blive DANMARKSMESTER i forretningsudvikling. Finalen finder sted i de historiske rammer i den gamle Børssal i København, som symboliserer selve hjertet i hhx-uddannelsen.
  • Til finalen får du og dit hold lov til at prøve sig selv af foran virksomhedsledere og repræsentanter for videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervscaselærere. Deltagelsen giver derfor værdifuld træning, feedback og erfaring til eksamen, videre uddannelse eller hvis du stræber efter at blive iværksætter, forretningsudvikler, eller lignende.
  • Et spændende og betalt todagesarrangement i København. Finalen starter dagen før med en finalistdag, hvor der er fagligt og socialt program sammen med de andre forretningstalenter i finalen.
  • Til finalen vinder hver enkelt elev på de 3 vinderhold en pengepræmie (1. plads: 2500 kr., 2. plads: 1000 kr., 3. plads 500 kr.) og får æren af at skaffe deres skole en pokal.
  • Du vil med din deltagelse være med til at vise virksomheder, meningsdannere og kommende elever i hele Danmark det helt unikke, som hhx-elever lærer på uddannelsen.

Spørgsmål/svar

Hvor mange elever skal der være i grupperne?

En gruppe må bestå af 2-5 elever

Hvordan finder skolen den lokale vinder?

Skolen afgør selv, hvordan det lokale vinderhold udvælges

Hvordan finder jeg caseopgaven?

Erhvervscasen bliver offentliggjort på www.deg.dk  

Hvordan ser standene ud til konkurrencerne

I har en stand med to vægge på 1 x 2 meter med lys baggrund til jeres materialer. Herudover et cafébord, hvor I kan stille computer og evt. materiale på. I har adgang til strøm og internet.

Hvem kan svare på faglige spørgsmål vedr. hhx-konkurrencen?

Hanne Jørgensen - hj@skivehs.dk 

Hvis du har nogle spørgsmål så skriv til info@deg.dk, eller ring til os på tlf. 33 37 78 88. 

Emne

Kontakt

Philip Gyde Poulsen

Philip Gyde Poulsen

Konsulent - hhx & htx
71 70 60 58