Del

Bæredygtig stafet er et hit 

Hvordan udvikler man en skolekultur, hvor bæredygtige værdier er tydelig for alle i organisationen?

På TECHCOLLEGE i Aalborg giver en bæredygtig stafet opmærksomhed på tværs i organisationen.
 
- Vores stafet inspirerer og gør opmærksom på de mange gode initiativer, der allerede er i gang på vores uddannelser - og synliggør det, vi ønsker at gøre meget mere i, fortæller Karina Overgaard Holm, chefkonsulent på TECHCOLLEGE Aalborg.

Når en afdeling får stafetten, følger der kaffekopper med, og deltagerne får lov at beholde koppen som en bæredygtig souvenir. 

- Når man så har stafetten, skal man fortælle om et bæredygtigt initiativ, et projekt eller fx et undervisningsforløb for resten af skolen via intranettet, siger Karina Overgaard Holm.

Lysten til at dele bæredygtige initiativer med kollegerne er vokset.

- I begyndelsen var vi meget spændte på, om vi kunne få nogen til at dele viden, men historierne har spredt sig som ringe i vandet. På frisøruddannelsen har undervisere og elever fx delt deres fokus på genbrug af frisørhoveder (klippehoveder), miljø og affaldssortering.

Men det er ikke kun undervisningsforløb, der bliver delt.

- Vores pedeller, rengørings- og kantinepersonale har også budt ind og delt bæredygtig nytænkning inden  for deres arbejdsområder. Det er super positivt og skaber fokus på bæredygtighed inden for mange forskellige områder, fortæller Karina Overgaard Holm.

På billedet ses Lone Foged Thomsen fra frisøruddannelsen med bæredygtigheds-stafet-koppen
 

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K