Del

​​​​​​​Arbejder med bæredygtigt mindset fra dag ét

På EUC- Nordvest Teknisk Gymnasium i Thisted har man arbejdet med bæredygtighed i en årrække. Det begyndte så småt for 8 år siden, hvor man eksperimenterede og byggede et nul-energihus. Siden er det gået stærkt.

- Siden 2017 har vi arbejdet struktureret med verdensmålene og undervist i bæredygtighed og bæredygtig dannelse i mange forskellige fag, fortæller Kent Kjær Urup Hansen, uddannelseschef Teknisk Gymnasium Thisted.

Bæredygtigt mindset fra starten
Alle nye htx-grundforløbselever arbejder fast med de 17 verdensmål i PU (produktudvikling). Det kan være  emner som solceller eller fødevarer.

- Vi forsøger allerede fra starten af i 1.g at udvikle et bæredygtigt mindset hos eleverne. De synes, det er spændende og sjovt, og er meget med på at tænke kreativt og ud af boxen, siger Kent Kjær Urup Hansen

Der arbejdes med bæredygtighed i stort set alle fag også i idéhistorie.

- Der underviser vi fx i de moralske og etiske aspekter i bæredygtighed eller fx ligestilling. Der er mange forskellige vinkler at arbejde med , når man først begynder at tænke i den retning, siger Kent Kjær Urup Hansen.
Underviserne er også meget glade for at arbejde med bæredygtig dannelse.

- Vores lærer har taget rigtig godt imod arbejdet med bæredygtighed. Der bliver hele tiden udviklet nye og spændende forløb og cases.  Mulighederne er jo uendelige. Senest har en af vores klasser arbejdet med udvikling af alternative til animalske fødevarer. Og et hold arbejdede med udvikling af vegansk is , hvor målet var at finde frem til den sammen cremede struktur i den veganske is som i almindelig flødeis – de nåede ikke helt i mål, men det gav mange gode smagsprøver, fortæller Kent Kjær Urup Hansen med smil i stemmen.

På billedet ses elever fra htx. De vandt konkurrencen Nordjyske Nyskabere med deres forretningsidé kaldet PopAway, hvor udgangspunktet var arbejdet med de 17. Verdensmål i innovation c og teknologi B på 2.g.

 

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K