Del

Stor ordre gav it-virksomhed plads til en elev

It-virksomheden Formula Micro Bornholm A/S havde længe gerne ville have en elev. Direktør Michael Dam, der også er bestyrelsesmedlem på Campus Bornholm, var derfor glad for, at virksomheden julen 2012 endelig fik mulighed for at indgå en uddannelsesaftale med en datateknikerelev.

- Jeg synes, at vi har et ansvar, for vi har mange faglærte ansatte. Men hidtil har vi ikke selv gjort noget for uddannelsen, fortæller Michael Dam og fortsætter:

- Der var to ting, der fik det til at lykkes. I december fik vi en stor sag, der giver arbejde til halvandet år. Samtidig havde vi en uopfordret ansøgning liggende fra en ung mand, der havde en profil, der passede ind. Hidtil har det i høj grad været økonomien, der har afholdt Formula Micro Bornholm A/S fra at ansætte elever. Og Michael Dam tvivler da også på, at virksomheden med base i Rønne vil have flere elever end den ene, der p.t. er på skole. Han overvejer dog at tage en elev i skolepraktik ind i virksomheden i den periode, hvor deres faste elev er på skole.

- Vi fik tilbudt en elev fra TEC, da de sendte brevet med indkaldelsen til vores nuværende elevs skoleophold. Det kunne vi godt overveje, hvis der var opgaver til det. Vi har også overvejet at dele vores nuværende elev med en anden ikke konkurrerende virksomhed - både for hans og for vores egen skyld, fortæller Michael Dam, der godt kunne tænke sig flere lettilgængelige informationer om muligheden for kortere uddannelsesaftaler.

- Jeg tror, at der ligger en opgave i at informere mere om mulighederne for deleordninger og tilskud. Jeg mangler i hvert fald det samlede overblik. Det kunne være godt med et samlet kompendium til en virksomhedsejer som mig.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K