Del

Tradium blev årets bestyrelse

Erhvervsskolen Tradium blev blevet kåret som ”Årets Offentlige Bestyrelse” på Årets Offentlige Bestyrelseskonference i København 3. oktober. Tradium fik prisen for sit professionelle bestyrelsesarbejde, herunder særligt fokus på de enkelte bestyrelsesmedlemmers kompetencer, udviklingen af skolen og solide økonomiske resultater.

Der var glæde og stolthed at spore på Tradium efter kåringen - og med god grund.

- Vi er selvfølgelig stolte over anerkendelsen, og glade for at vores store arbejde i bestyrelsen bliver værdsat. Men jeg er ikke kun glad for prisen for vores egen skoles skyld. Jeg mener også, uddelingen af prisen sætter fokus på den store indsats, der ydes generelt i erhvervsskolernes bestyrelser, hvilket er vigtigt at få frem i offentligheden, siger Søren Sørensen, der er bestyrelsesformand på Tradium.

Bestyrelsen på Tradium fik blandt andet prisen for deres meget målrettede arbejde omkring udpegning og kompetenceudvikling af de enkelte bestyrelsesmedlemmer.

- Det har været et klart indsatsområde for os at få udpeget bestyrelsesmedlemmer med de rette kompetencer til vores bestyrelse, og derfor har vi hele tiden en meget tæt dialog med organisationerne, hvilket er helt afgørende i paritetisk sammensatte bestyrelser, siger Søren Sørensen.

Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne (DE-B) ønsker Tradium tillykke med kåringen og er meget tilfredse med, at det er en erhvervsskole, der blev kåret. Et af foreningens indsatsområder er netop udvikling og professionalisering af bestyrelsesarbejdet på erhvervsskolerne.

- Kåringen viser, at det giver resultater, når en bestyrelse arbejder ihærdigt og målrettet. Og her mener jeg ikke kun med skolens strategi og udvikling. Det giver også resultater at arbejde med udviklingen af bestyrelsens indre linjer – som så igen kan aflæses på de resultater, bestyrelsen når på skolens vegne. Det er professionelt bestyrelsesarbejde, og et eksempel til efterfølgelse, siger Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne.

Kåringen skete på Årets Offentlige Bestyrelseskonference i København 3. oktober. ”Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser” – et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer – står bag prisuddelingen. Netværket ønsker med prisen at fremhæve bestyrelser, som viser, hvordan principperne for ”God Selskabsledelse” virker i praksis i kombination med, at bestyrelsen rent faktisk skaber værdi.

På billedet ses formand for bestyrelsen i Tradium, Søren Sørensen, og Tradiums adm. direktør Tage Andersen (stående). Foto: Jakob Lerche Fotografi

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K