Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev juni 2013

 

 

 
 
 
 

Vi skal ha' en reform

Erhvervsuddannelsernes fremtid er på dagsordenen. Både politisk og i medierne – og det er bare rigtig godt. Det giver os grund til at tro på, at der rent faktisk kommer en reform af erhvervsuddannelserne til efteråret, hvilket er bydende nødvendigt.
Med de nuværende søgetal kan vi ikke bare sidde og vente på, at folkeskolereformen giver resultater, eller at kommunerne løser problemerne. Udfordringerne på erhvervsskolerne kræver politisk handling her og nu.

Erhvervsuddannelserne skal i fremtiden være attraktive ungdomsuddannelser, og det kræver en indsats både af politikere, organisationer, bestyrelser og skoler - i modsat fald bliver vi alle, ikke mindst vores unge, tabere.
Jeg glæder mig til at følge efterårets forhandlinger og se resultaterne.
God sommer til jer alle. 

/Peter Amstrup,
formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne 

 

 

Status på ansøgning om oprettelse af praktikpladscentrene

Danske Erhvervsskoler-Lederne mener, at processen omkring ansøgning om godkendelse til at oprette praktikpladscentre har været alt for tidspresset. 


Læs mere

 

 

AMU-auditering

DE-L har udarbejdet et koncept til ekstern AMU auditering, som vi opfordrer alle skoler til at deltage aktivt i. Forslaget er et tilbud til skolerne og en mulighed for samarbejde. Formålet med et fælles AMU auditeringssystem er at forebygge, at den enkelte skole kommer i strid med lovgivningen og at skabe grundlag for vidensdeling mellem skolerne om god praksis.

 

 

 

Arbejdsmiljø skal tages alvorligt

Avisen.dk skrev fornylig, at antallet af arbejdsulykker er steget eksplosivt på de tekniske skoler. Overskriften lød: ”Splat. Av. Øv. Flere skades på tekniske skoler”. Antallet af elevulykker med maskiner og håndværktøj er ganske rigtigt steget fra 74 i 2007 til 103 i 2011. Dette tal skal sættes i forhold til, at der på landsplan er 35 skoler med omkring 47.000 årselever på de tekniske erhvervsuddannelser, hvor cirka halvdelen af undervisningstiden foregår i værksteder.


Læs mere

 

 

Komp-Ad skaber vækst i virksomhederne

17 erhvervsskoler er med i projekt Komp-Ad. Målet er at hjælpe små- og mellemstore virksomheder til at blive endnu mere effektive via nye digitaliserings og automatiserings løsninger og dermed bidrage til væksten Danmark.


Læs mere

 

 

Årets Læreplads 2013

Danske Erhvervsskoler-Lederne kårer igen i år Årets læreplads blandt indstillinger fra elever på alle landets erhvervsskoler. Det er dog på tide, at initiativet får sit eget forum på nettet, så fra august får prisen sin helt  egen hjemmeside.


Læs mere

 

 

Hjælp os til at gøre nyhedsbrevet endnu bedre

DE-L ’s elektroniske nyhedsbrev er nu udkommet 6 gange, og tiden er inde til at gøre status og få mere viden om, hvad I læsere synes om det.

Besvar venligst nedenstående læserundersøgelse – og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Bog og Idé på 250 kroner.  Så kan vi i redaktionen blive klogere på, hvad I som læsere gerne vil læse mere om -  eller mindre. På forhånd tak.


Deltag i læserundersøgelsen her

 

 

Nye udvalgsformænd og udpegning til udvalgene

Nye udvalgsformænd er kommet til, og efter sommerferien skal der udpeges nye medlemmer til udvalgene i DE-L.


Læs mere

 

 

Nyt kodeks forbedrer ungdomspolitikeres adgang til ungdomsuddannelserne

Det skal være lettere for samfundsengagerende ungdomsorganisationer at få adgang til landets uddannelsesinstitutioner. Et nyt kodeks skal gøre det nemmere for de politiske ungdomsorganisationer at komme i dialog med eleverne. Initiativet skal styrke uddannelsesstedernes demokratiske rolle i samfundet.


Læs mere

 

 

Ny bog:

Med Hånd og Ånd - om arbejdsmarkedet og uddannelse


Læs mere

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

Konference: Ta' med på en opdagelsesrejse mod fremtidens  læring

Lederuddannelse:

Invitation til undervisere af førstelinjeledere

Program for konferencen

Der afholdes Økonomichef-konference den 20. og 21. november 2013 i Middelfart. Mulighed for tilmelding følger.

 

 

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev