Del

Talenterne skal dyrkes

Talentvejen.nu er gået i luften. Målet er at spotte talenter på erhvervsskolerne, uddanne lærerne til at udfordre talenterne fagligt, og på sigt styrke søgningen af stærke elever til erhvervsuddannelserne.

Kirsten Bach Kjeldal er projektleder på Talentvejen fortæller her om projektet:

- 13 erhvervsskoler er samlet i projekt Talentvejen, der er netop gået i gang. Baggrunden er, at man ønsker mere fokus på de talentfulde erhvervsskole-elever frem for de frafaldstruede, som har fyldt meget, både på skoler og i medierne, de seneste år, fortæller Kirsten Bach Kjeldal.

Helt konkret har projektet lagt ud med at definere, hvad et talent er; dernæst udvikles der et screeningsværktøj eller skal hjælpe lærerne med at spotte talenterne.

- Men vi ønsker ikke kun spotte talenterne på erhvervsskolerne. Vi vil også udvikle dem. Talenterne skal inspirere andre unge. De skal være med til at sikre væksten ude i virksomhederne. Og de skal også være med til at hæve erhvervsskolernes status, siger Kirsten Bach Kjeldal.

De første af 65 lærere, der skal spotte og udvikle talenterne på erhvervsskolerne, har netop været  på skolebænken og skal "spotte" talenter fra og med 1. august, når de nye grundforløb starter op.

Talentvejen er støttet med 26 millioner kroner fra EU's Socialfond og Vækst- og Erhvervsministeriet. De 13 erhvervsskoler er fordelt over hele landet, og mindst 480 elever skal ud ad Talentvejen i løbet af projektet, som afsluttes med udgangen af 2014.

Læs mere på www.talentvejen.nu

 HvHvordan defineres talent?

En talentfuld elev defineres ud fra 6 kriterier:

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K