Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev august 2015

 
 
 
 

Danske elever er blandt verdens bedste

Tre flotte medaljer hjembragte vores talentfulde deltagere fra VM i Skills i São Paulo i Brasilien. En sølvmedalje og to bronzemedaljer samt ikke mindre end 8 ”medallions of excellence”, der gives til de deltagere, der opnår mere end 500 point ud af de 600 mulige. Et super flot resultat af vores danske mestre, der viser, at vi er med helt fremme i verdenseliten, når det kommer til at uddanne dygtige håndværkere i Danmark.

Jeg var så heldig at opleve VM i Skills på nærmeste hold. Det var en stor oplevelse og motiverende at se så mange unge og dygtige håndværkere præstere deres ypperste. Men VM vidner også om hård global konkurrence, der gør det ekstra vigtigt, at vi gør vores bedste på alle fronter for at skabe optimale rammer for uddannelsen af vores unge. 

Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne

Hele tre medaljer med hjem fra VM i Skills

En sølvmedalje, to bronzemedaljer og hele otte "medallions of excellence" kom med hjem i bagagen fra VM i Skills i São Paulo i Brasilien. Et flot dansk resultat.

Det blev sølv til mureren Jens Peter Vestergaard, Herningsholm Erhvervsskole, og bronze til tømreren Thorbjørn Stryger, Celf og bageren Stephanie Carbel Svendgaard, Kold College. Stort tillykke til alle deltagerne. 


Læs mere

Forslag til Finanslov 2016

Teknisk forslag til Finanslov 2016 blev offentliggjort stort set uden nogen opdagede det.

Regeringen fremlagde Forslag til Finanslov 2016 (FFL16) den 24. august. På grund af valget er forslaget et teknisk finanslovsforslag, som indeholder bevillingsmæssige ændringer af aktivitetsbestemt og teknisk karakter, og afspejler ikke regeringens prioriteringer. Regeringens fulde politiske finanslovforslag forventes præsenteret ultimo september.


Læs mere

Mere end 10.000 elever direkte fra folkeskolen

10.387 elever er netop startet på en erhvervsuddannelse direkte fra folkeskolen. Det viser Danske Erhvervsskolers rundspørge blandt skolerne.

Det svarer stort set til det antal, der meldte sig i marts, så adgangskravet på 02 har ikke kostet så mange elever som frygtet. -Til gengæld er der uhyre langt til målet om 25 pct. af en ungdomsårgang allerede om fem år, siger Lars Kunov.
Danske Erhvervsskoler forbereder en ny rundspørge i september om GF2.


Læs mere

Bestyrelseskurser 2015

Til efteråret kører Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne en ny kursusrække for bestyrelsesmedlemmer på erhvervsskolerne.

Igen i år udbyder Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne kurser for bestyrelsesmedlemmer på erhvervsskolerne.
Kursuskataloget byder på begynderkursus, strategikursus, formands- og næstformandskursus, og som en nyhed i år, kursus målrettet elevrepræsentanterne. 


Download kursuskatalog

Tilmelding til kurser

Ny regering og ny undervisningsminister

Som bekendt fik Danmark en ny Venstre-regering i slutningen af juni 2015, og det betød også en ny minister for ungdoms- og voksenuddannelser, Ellen Trane Nørby.

Danske Erhvervsskoler mødtes med den nye minister allerede før sommerferien.


Læs mere

Europamestre i iværksætteri

Tre hhx-elever har vundet iværksætterkonkurrencen European Business Game 2015 i Kroatien.

De har udviklet skeen "TW Spoon", der inkorporerer en vægt og et termometer, som er egnet til professionelle kokke. Nu vil de have patent på deres idé.


 Læs mere

Fejl i UVM’s praktikpladstal

STIL meddeler, at der er fejl i praktikpladstallene.

Styrelsen for It og Læring (STIL) oplyste i en pressemeddelelse den 12. august, at der er fejl i praktikpladstallene. UVM skriver, at ”der, var tale om en manuel opdateringsfejl, som medførte en forkert opgørelse af fordelingen mellem de praktikpladssøgende elever, som stadig er på et grundforløb, og de praktikpladssøgende elever, som har afsluttet deres grundforløb”. Data i Danske Erhvervsskolers Erhvervsskolen i tal vil blive opdateret så snart, STIL har opdateret praktikpladstallene.


Læs mere her

Erhvervsskolerne har fokus på introforløb

En rundspørge foretaget af Danske Erhvervsskoler viser en klar tendens på erhvervsskolerne.

30 ud af 34 adspurgte erhvervsskoler laver særlige velkomst- eller introforløb i år for de nye elever, der begynder på GF1. Skolerne siger samstemmende, at målet er at skabe relationer og tryghed, og sikre, at eleverne er læringsparate og forebygge frafald.  


Læs nyhedsbrevet Erhvervsskolen her

KOMP-AD er afsluttet med fint resultat

KOMP-AD er netop afsluttet og evalueret, og resultatet er flot.

Projektet gav 15 erhvervsskoler mulighed for i tæt samarbejde med 250 udvalgte små og mellemstore virksomheder at eksperimentere med nye tilgange og metoder til skræddersyet kompetenceudvikling.


Læs mere

Ny brochure om Danske Erhvervsskoler

Danske Erhvervsskoler har lavet en brochure, der kort forklarer om erhvervsskolernes uddannelser og om sekretariatet.


Danske Erhvervsskoler

The Association of Danish Business and Technical Colleges 

Ny kontorelev i sekretariatet

Lotte Hansen er 21 år og bor i Hundige. Hun er uddannet social- og sundhedshjælper og har taget sit grundforløb på Køge Handelsskole. Inden hun startede som kontorelev hos Danske Erhvervsskoler, har hun været i skolepraktik på PraktikCenteret Køge i 4 måneder.


 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

20.10.2015: Kursus for bestyrelsesmedlemmer

Læs mere her

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev