Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev juni 2015

 
 
 
 

Klar til start

En ny epoke står for døren, når erhvervsskolerne slår portene op efter sommerferien. Den nye eud-reform træder i kraft 1. august, og der er blevet knoklet ude på skolerne for at blive klar. I Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne ser vi frem til at komme i gang med udmøntningen af reformen i praksis og være med til at hæve kvaliteten i erhvervsuddannelserne.

I den forbindelse glæder vi os over den tidligere regerings løfte om 150 millioner til nyt udstyr på skolerne. Tidssvarende teknisk udstyr er afgørende, når vi taler om at hæve kvaliteten i uddannelserne og tiltrække de dygtige elever fra folkeskolen. Så de midler glæder vi os til at få tilført – nu fra den nye regering.

God sommer til jer alle.

Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne

Bestyrelseskurser 2015

Til efteråret kører Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne en ny kursusrække for bestyrelsesmedlemmer på erhvervsskolerne.

Igen i år udbyder Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne kurser for bestyrelsesmedlemmer på erhvervsskolerne.
Kursuskataloget byder på begynderkursus, strategikursus, formands- og næstformandskursus, og som en nyhed i år, kursus målrettet elevrepræsentanterne. 


Download kursuskatalog

Tilmelding til kurser

Danske Erhvervsskoler på Folkemødet 2015

En række politikere meldte afbud i år, men trods det var der fin debat blandt andet om gymnasieuddannelserne.

DE-L havde sammen med GL og Danske Gymnasier arrangeret debat om de gymnasiale uddannelser, under titlen: ”Kan jeg bruge min hue?”


Læs mere

Årets Bestyrelse

Bliv nomineret til Årets Offentlige Bestyrelse.

Nomineringen til "Årets Offentlige Bestyrelse" 2015 kan ske nu. Har din bestyrelse eller en bestyrelse, du kender, gjort det særligt godt, er prisen og hæderen inden for rækkevidde. Fristen for indstillinger til prisen er 15. september.
Sidste år var det bestyrelsen fra Niels Brock, der vandt. 


Læs mere

Samarbejde med folkeskoler og efterskoler

Erhvervsskoler i hele landet er i fuld gang med at etablere samarbejde med de lokale folkeskoler om overgangen fra 9. og 10. klasse til erhvervsuddannelserne. Få inspiration til, hvordan I kan styrke samarbejdet her.

Forligspartierne bag erhvervsuddannelsesreformen har sat et mål om, at 30 pct. af de unge skal tage en erhvervsuddannelse i 2025. Skal målet nås, er der brug for at sætte fokus på folkeskolens indsats og introducere og vejlede eleverne og deres forældre især i folkeskolens ældste klasser til erhvervsuddannelserne. 


Læs bestyrelsernes notat her 
Få yderligere inspiration her 

Hvordan øger vi elevtrivslen?

Et af målene i den nye eud-reform er at styrke elevernes trivsel på erhvervsskolerne.

Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler, opfordrer skolerne til at tage fat omkring kerneydelsen - selve undervisningen - og sikre, at eleverne trives med at modtage læring.


Læs mere i seneste udgave af Erhvervsskolen 

Årets Offentlige Bestyrelseskonference

Sæt kryds i kalenderen den 7. oktober 2015.

Nu er der åbent for tilmelding til Årets Offentlige Bestyrelseskonference med titlen ’Bestyrelsens værdiskabende samarbejde’. Konferencen arrangeres af Dagens Dagsorden.


 Læs mere 

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

Efterår 2015: Bestyrelseskurser

Læs mere her Tilmeld dig her

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev