Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev marts 2015

 
 
 
 

Operation Praktikplads

DI har netop søsat en storstilet kampagne under navnet, Operation Praktikplads. Et af initiativerne i kampagnen er en task force gruppe, der ringer rundt til 1000 virksomheder og opfordrer dem til at tage en elev. Målet er dels at få flere virksomheder til at oprette praktikpladser, dels at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

I Danske Erhvervsskoler-Bestyrelserne hilser vi initiativet mere end velkommen. Det er af afgørende betydning, at vi alle - og her tænker jeg både på skoler, virksomheder, eleverne selv, arbejdsmarkedets parter, stat, kommuner og politikere - hele tiden har fokus på og gør en aktiv indsats for at skaffe praktikpladser.Hver eneste praktikplads tæller.

Man kan ikke sige det ofte nok. Vi skal have uddannet langt flere dygtige faglærte inden for de nærmeste år. Målene i eud-reformen er klare. I dag vælger ca. 19 % af de unge fra folkeskolen en erhvervsuddannelse. I 2020 skal 25 % af de unge gå eud-vejen og i 2025, 30 %. Skal de mål nås, er det afgørende, vi gør en fælles indsats. - Og derfor er initiativer som fx Operation Praktikplads så velkomne.

God påske, vi ses på årsmødet i april. 
Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne

Nye og mere præcise praktiktal

Kun tre procent af de aktive elever, der har afsluttet grundforløbet på en erhvervsuddannelse, er praktikpladssøgende. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Det svarede i januar til 2.772 elever.

Kun halvt så mange som hidtil antaget mangler en praktikplads og er ikke i skolepraktik. Det er en vigtig melding til nuværende og kommende elever, mener Danske Erhvervsskoler i en kommentar til, at Undervisningsministeriet har ændret sin opgørelse af praktikpladssøgende.


Læs mere

OK15 faldt på plads

Den endelige aftale for vores område kom på plads den 9. marts.

Finansministeriet indgik aftale med Lærernes Centralorganisation (LC) og CO10 - Centralorganisationen af 2010 på ungdoms- og voksenuddannelsesområdet i begyndelsen af marts. Man kan læse resultatpapiret på eud-området på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside i linket nedenfor.

På Danske Erhvervsskolers årsmøde i april vil der være en række spørgeboder deriblandt en om OK15 med repræsentanter fra Moderniseringsstyrelsen.


Læs mere

Erhvervsskolerne klar med nyt 10. klasse tilbud

En ny rundspørge blandt erhvervsskolerne viser, at 34 ud af 67 skoler tilbyder EUD10 efter sommerferien.

Danske Erhvervsskolers rundspørge viser, at flere og flere erhvervsskoler tilbyder 10. klasse, og 15 erhvervsskoler forventer at have tegnet fuld driftsoverenskomst med deres kommune pr. 1. august. Det vil sige, at erhvervsskolen overtager det fulde udbud af kommunens 10. klasse tilbud. Derudover viser rundspørgen, at erhvervsskolerne har gode resultater med at køre 10. klasse.


Læs nyhedsbrevet Erhvervsskolen

DI er vært ved finale i DM i Teknologi og Erhvervscase

Rundt om i landet er eleverne på de tekniske gymnasier og handelsgymnasier i fuld gang med DM i Teknologi og Erhvervscase 2015.

DI bliver vært for finalen, der bliver afholdt den 20. oktober i glasbygningen på Rådhuspladsen i København. I den forbindelse vil DI og Danske Erhvervsskoler samarbejde om presseindsatsen, så der kommer mest muligt spotlys på uddannelserne og de dygtige elever.


Læs mere

Konference: Det gode uddannelses- og ungemiljø - er campus svaret?

Nationalt Center for Erhvervspædagogik inviterer til konference. Fokus vil være på det gode uddannelsesmiljø og på, hvordan uddannelser kan trække på fælles aktiviteter og etablere fælles miljøer.

Konferencen foregår torsdag d. 18.6. 2015, Odense Kongres Center, Ørbækvej 350, Odense SØ.


Læs mere

Personalenyt

Analyseansvarlig Stine Sund Hald har valgt at fratræde sin stilling hos Danske Erhvervsskoler per 1. maj 2015.

Stine har fået job hos EVA, hvor hun skal arbejde med analyser af ungdomsuddannelsesområdet. Der arbejdes pt. på at definere, hvordan Stines arbejdsområde skal varetages fremadrettet.

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev