Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev november 2015

 
 
 
 

En flygtig julegave

Så kom Finanslov 2016 i hus. Umiddelbart ser det måske ikke helt dårligt ud for sektoren i 2016, da vi, som de fleste nok ved, helt ekstraordinært får 150 millioner kroner til at dække over det manglende beløb til omstillingsbidraget i 2016.
Men fra 2017 og frem ser det skidt ud. Som sektor vil vi de kommende år blive stærkt presset på økonomien - og det samtidig med at vi skal løse store og ambitiøse politiske målsætninger om blandt andet forbedring af kvalitet og tiltrækning af langt flere elever, end vi har i dag.
Man må undres… og skynde sig at glædes over den lille og flygtige julegave, vi fik i år.
God jul. 
Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne

Finanslov 2016

Der er indgået aftale om næste års finanslov.

De endelige konsekvensberegninger for erhvervsskolesektoren kommer fra MBUL senere denne uge.


Læs mere om de 150 millioner sektoren får ekstraordinært  i 2016
Se Fokus om FL 2016
Se aftaleteksten

Udbudsrunden

Sidste version af brevet om udbudsrunden 2017 lader vente på sig.

Danske Erhvervsskoler har henvendt sig til MBUL og spurgt til, hvornår skolerne kan forvente at få tilsendt udbrudsbrevet, og om forsinkelsen får indflydelse på den oprindelige tidsplan for udbudsrunden. MBUl har svaret, at det forventes, at udbudsbrevet med indkaldelse af ansøgninger udsendes i næste uge, og skolernes tidsfrist for ansøgninger bliver rykket med 2 uger.

Midtvask blev Årets Læreplads 2015

Midtvask er netop blevet kåret som Årets Læreplads. Det foregik ved en reception, hvor virksomheden fik overrakt diplom og Årets læreplads-statuetten. Industrioperatørelev Søren Ilsø Jensen havde indstillet sin læreplads. Han går på Tradium i Randers.

I begrundelsen for valget af Midtvask hedder det bl.a.: ”En arbejdsplads med stor faglig og social bevidsthed, som sætter klare og tydelige mål for eleverne". 
De to øvrige nominerede, der fik 2. pladserne, var tandlæge Lars-Henrik Gaardhøje i Vordingborg og PLR Production i Nordborg.


Læs mere og se fotos af alle vinderne

Byg en By

Danske Erhvervsskoler var med, da vinderne blev kåret af "Byg en By". Byg en By er et fagligt brobygningsforløb mellem grundskolernes 7.-8. klasser og erhvervsuddannelserne.

"Cirkularum" var navnet på den by  8. klasse på Holsted Skole havde udviklet i samarbejde med EUC Sjælland. Dommerne sagde om projektet: "Årets vinder af Byg en By har vist juryen et gennemarbejdet, overbevisende arbejde med høj detaljeringsgrad".


Læs mere

Hæder til ansat i sekretariatet

Chefkonsulent Thomas Kurz Ankersen er netop blevet optaget på den prestigefyldte Legal 500 GC Powerlist: Nordics.

Det internationale juridiske ratingbureau, Legal 500, har netop offentliggjort en ny rating af chefjurister i nordiske virksomheder. Ratingen er den første oversigt over de mest betydningsfulde og succesrige chefjurister i Danmark, Norge, Sverige og Finland.
Optagelsen af Thomas Kurz Ankersen på listen blev fejret med en reception i sekretariatet.

Seneste præsentationer

På Danske Erhvervsskolers hjemmeside kan man finde sekretariatets seneste præsentationer.

I denne måned er der bl.a. blevet lagt præsentationer ud om Stress og Trivsel, Beskæftigelses- og Uddannelsespolitik og om Udbud.


Læs mere

Årsmøde 2016

Danske Erhvervsskoler holder årsmøde den 24.-25. maj 2016 på Hotel Nyborg Strand.

Årsmødet sætter fokus på, hvordan erhvervsskolerne er med til at løse de udfordringer, som Danmark står over for de kommende år på såvel uddannelses- som arbejdsmarkedsområdet. Foreningen sender yderligere information ud om årsmødet inden jul. Men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

4.- 6. 2. 2016: DM i Skills

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev