Del

Byg en By

Danske Erhvervsskoler var med da 8. klasse fra Holsted skole blev kåret som vindere.

Byg en By finalen blev afholdt på Tec i slutningen af november. Ud over at deltage i juryen og være med ved præmieoverrækkelsen bidrog Danske Erhvervsskoler med et oplæg til de mange folkeskolelærere, der deltog i dagen.

 - Folkeskolelærerne refererede, at eleverne havde været særdeles engagerede i projektet, og at det havde været meget positivt at iagttage elvernes særlige iver i den praksisnære undervisning. Der ud over var lærerne meget interesserede i at høre om den nye eudreform, fortæller Bodil Hoier, uddannelseskonsulent i Danske Erhvervsskoler.

 

Byg en By er faglig brobygning

Byg en by er et fagligt brobygningsforløb mellem grundskolernes 7. - 8. klasser og erhvervsuddannelserne. Projektet afvikles som en konkurrence, hvor grundskoleelever og erhvervsskoleelever danner et team, der arbejder tæt sammen om at bygge en model af en bæredygtig by.

Vinderprojektet udvælges bl.a. på baggrund af teamets arbejde med den innovative proces, nye ideer til bæredygtige løsninger og den praktiske udførelse af modelbyen. Førstepræmien er en 3D-printer.

Projektet har til formål at sikre, at Danmark i fremtiden har en dygtig og innovativ erhvervsfaglig arbejdsstyrke. Formålet med Byg en by er, at give grundskoleeleverne et positivt og meningsfyldt indtryk af erhvervsuddannelserne og styrke elevernes innovationsevner.

Projekt er en del af Danish Science Factory og er støttet af Nordea-fonden

 

  • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K