Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Nyhedsbrev oktober 2015

 
 
 
 

Godt at finansieringen kom i hus, men...

I Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne er vi meget tilfredse med, at finansieringen af eud-reformen endelig er faldet på plads. Det skaber arbejdsro på vores skoler. Vi er også rigtig godt tilfredse med, at vi har fået 150 millioner kroner til nyt udstyr. Nyt teknologisk avanceret udstyr er afgørende for, at vi fremover kan levere den højt kvalificerede faglærte arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger.

Men træerne gror som bekendt ikke ind i himlen, og de 2 % til omprioriteringsbidraget, som vi alle bliver ramt af, overstiger desværre samlet de midler, vi netop er blevet tildelt. Det efterlader os i frustration og i frygt for, at vi ikke kommer til at kunne leve op til de nødvendige og ambitiøse politiske mål, der blev sat med den nye eud-reform.
Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne

Iværksætteraften 2015

DE-B opfordrer igen i år alle skoler til at dagsordensætte iværksætteri og innovation i uge 47.

DE-B's iværksætteraften løber endnu en gang af stablen i uge 47, og alle skoler er inviteret til at bidrage med et arrangement.


Læs mere og få inspiration til Iværksætteraftenen

Kurser for bestyrelsesmedlemmer

Godt 30 bestyrelsesmedlemmer deltog i Danske Erhvervsskolers kurser for bestyrelsesmedlemmer i oktober.

Kurserne, der netop er gennemført, var trin 1 - målrettet nye bestyrelsesmedlemmer. Og tilbagemeldingerne var positive. Et par af deltagerne sagde blandt andet: "Jeg blev meget klogere på min funktion som bestyrelsesmedlem" og "Det burde være obligatorisk, som nyt medlem at blive sendt på disse kurser".
Og det er ikke for sent. Den 16. november 2015 er der mulighed for at deltage i endnu et kursus - denne gang om strategi.


Læs mere

Nyt evalueringsværktøj til bestyrelserne

Danske Erhvervsskoler har i samarbejde med det eksterne konsulentfirma Sentire udarbejdet en række nye værktøjer til bestyrelsesevaluering.

Materialet tager udgangspunkt i "Kodeks for godt bestyrelsesarbejde", og består af en række værktøjer til evaluering af henholdsvis den samlede bestyrelses arbejde samt det enkelte bestyrelsesmedlems kompetencer.


Læs mere

Hurra for udligning af hhx-taxameter

Fra 2017 forhøjes hhx-taxametret med 69 millioner kroner, så forskellen mellem hhx og stx udlignes.

Det er en vigtig sejr og en glædens dag, mener Danske Erhvervsskoler, der har arbejdet i årevis på udligningen. 


Læs mere

GF1 fastholder eleverne

Knap 97 pct. af de elever, der startede på en erhvervsuddannelse lige fra folkeskolen er stadig i gang et par måneder efter skolestart, viser undersøgelse fra Danske Erhvervsskoler.

Det dokumenterer, at det nye grundforløb 1 fungerer, mener direktør Lars Kunov.


Læs mere

Vinderne af DM i Teknologi og Erhvervscase er kåret

Finalevinderne var lykkelige, gæsterne imponerede og pressen interesseret, da DI lagde hus til DM-finalen den 20. oktober.

Fire htx-elever fra EUC Syd i Aabenraa vandt tirsdag finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en toiletdør, der først åbner, når man har desinficeret sine hænder. Vindere af årets erhvervscase blev Aalborg Handelsskole med et "smart kitchen".
(Fotoet ovenfor er fra finalen i DI)


Læs mere og download fotos af vinderne 
Oversigt over medieomtalen

Bliv skarp på regler om afskedigelser

Danske Erhvervsskoler afholder i samarbejde med advokatfirmaet Bech Bruun en juridisk formiddag om reglerne i forbindelse med afskedigelser.

Mødet finder sted fredag den 4. december hos Bech Bruun i København. Emnerne vil bl.a. være regler og pligter i forbindelse med afskedigelser, herunder masseafskedigelser, reglerne for inddragelse af samarbejdsudvalg, partshøring, beskyttede medarbejdere etc., med andre ord, hvad skal man være opmærksom på i forbindelse med afskedigelser. Skolerne vil snarest modtage et program med nærmere information og mulighed for tilmelding.

Velkommen til ny overassistent i sekretariatet

Camilla Kjær Mårtonsson er netop blevet ansat som ny overassistent i administrationen i Danske Erhvervsskolers sekretariat. Camilla er 21 år og har tidligere været ansat som sekretær i SkillsDenmark og som kursussekretær i Socialpædagogernes Landsforbund.

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

16.11.2015: Strategi-kursus

Læs mere her

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev