Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev januar 2015

 
 
 
 

DM i Skills var en helt særlig oplevelse

Somme tider må man bare lægge sig fladt ned og sige: Det var godt nok flot!

I dette tilfælde omkring afviklingen af DM i Skills i Bella Centret i begyndelsen af januar. Ikke nok med at det lykkedes at få titusinder af besøgende, men den på mange måder imponerende afvikling af et stort og vanskeligt arrangement maner til opmærksomhed.

For os som besøgende var der masser af gode oplevelser. Ikke kun på de enkelte stande, hvor fagene præsenterede sig enten i form af konkurrencer eller i form af rene præsentationsstande, men også i mødet med de mange engagerede og glade mennesker, man mødte alle steder i hallerne.
Måske var håndteringen af de tusindvis af skolelever og deres rundvisning via guides en af de ting, der var særligt godt tænkt - og en god ide til egne Åbent Hus-arrangementer.

Et stort kompliment til Skills Denmark, skolerne i København, kommunerne, de faglige udvalg og de mange andre, der gjorde DM i Skills 2015 til en helt særlig oplevelse.

Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne

AMU audit er en stor succes

I januar var mere end 80 engagerede repræsentanter samlet til det årlige netværksseminar. Status var klar: AMU audit har allerede nået de væsenligste mål.

Hele 61 udbydere er nu tilsluttet AMU audit, hvilket i sig selv er en succes. Derudover er der for alvor kommet gang i brugen af tjeklister og arbejdet med kvalitetssikring. "Det er væsentlige mål", sagde Frank Tonsberg på netværksseminaret.


Læs mere

OK15

Forhandlingerne om OK15 er skudt i gang.

Du kan følge forhandlingerne på FOKUS om OK15 på hjemmesiden.


Se FOKUS om OK15

Flere kan komme i Ny Nordisk skole

Det bliver nu muligt for endnu flere erhvervsskoler at deltage i det landsdækkende udviklingsnetværk Ny Nordisk Skole.

Tredje ansøgningsrunde er i fuld gang og ansøgningsfristen er den 27. februar.


Læs mere

Jobcentre og andre rekvirenter kan ikke opkræves socialt taxameter

Jobcentre og andre rekvirenter kan ikke opkræves socialt taxameter, selvom skolen er berettiget til socialt taxameter på en given uddannelse.

Lovgivningen er klar er klar på området.


Læs mere

DM i Teknologi og Erhvervscase 2015

Det er med glæde, at Danske Erhvervsskoler igen i år kan invitere erhvervsgymnasierne til at deltage i DM i Teknologi og Erhvervscase.

Skolerne vil modtage en invitation primo februar. HHX-deltagerne kan allerede nu sætte kryds i kalenderen den 9. marts, hvor årets konkurrencecase bliver offentliggjort. Rammen for konkurrencen er den samme som de foregående år, men som noget nyt afholdes der 5 regionale konkurrencer, så alle elever bliver bedømt af de samme censorer. Der er endvidere ansat en konkurrencekoordinator, der skal stå for at afholde og udvikle konkurrenceforløbet. Danske Erhvervsskoler håber på stor tilslutning til konkurrencen igen i år.

Bedst Praksis Ledelse

Bedst Praksis Ledelse har skabt et grundlag og know-how om behovet for kompetencegivende efter- og videreuddannelse til ledere i første linje.


Læs mere her

Professionel kapital på gymnasieuddannelserne

GL tilbyder kvit og frit alle skoler med gymnasiale uddannelser hjælp til at afdække skolens professionelle kapital.

Fokus på professionel kapital giver efter sigende ikke alene bedre kvalitet i undervisningen, det giver også højere produktivitet og forbedrer arbejdsmiljøet. Konceptet "professionel kapital" skal opfattes som et samarbejdsværktøj og er foreløbigt afprøvet på 13 testskoler heraf tre erhvervsskoler.


Læs mere

Få styr på talentarbejdet i EUD-reformen

Fire læringskonferencer sætter fokus på talentarbejdet.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen. Projekt Talentvejen afholder i samarbejde med Undervisningsministeriet og Danske Erhvervsskoler fire regionale læringsseminarer om, hvordan Talentarbejdet i EUD-reformen kan udmøntes i praksis.
Seminarerne, der primært henvender sig til skolernes ledere, afholdes den 10. marts i Aalborg, den 11. marts i Holstebro, den 17. marts i Kolding og den 18. marts i Slagelse. Invitationer sendes ud til skolerne snarest.


For mere info eller spørgsmål, skriv til John Vinsbøl på jpvi@remove-this.sceu.dk

Talent smitter

Arbejdet med talenter er ikke kun til gavn for de udvalgte talenter.

Talentfulde elever gavner de øvrige elever - for talentarbejde smitter. Det har de erfaret på Mercantec i Viborg og på Tietgen i Odense, som er blandt de 12 erhvervsskoler, der har været med i projekt Talentvejen.


Læs artiklen

Knæk kurven for alvorlige arbejdsulykker

Lærlingeprojektet ”Knæk kurven for alvorlige arbejdsulykker” gør status. Målet er at få nedbragt antallet af alvorlige arbejdsulykker.

Næsten alle skoler har takket ja til at deltage i projektet.


Læs mere

Internationale koordinatorer og ledere kan komme til USA

Styrelsen for Videregående Uddannelser arrangerer igen i år en tur til den årlige kongres i American Association of Community Colleges i Texas.

Turen er målrettet internationale koordinatorer og ledere på erhvervsskolerne og foregår fra 15.-22. april.


Læs mere her

Nyt samarbejde aktiverer elever i stort motionsevent

Et nyt samarbejde mellem Dansk Firmaidrætsforbund og SchoolsOnTheRun skal aktivere 25.000 elever på de erhvervsrettede uddannelser de næste tre år.

Årlige events på elevernes præmisser skaber en unik mulighed for at give sundheden et løft på erhvervs-, produktions- og SOSU-skoler i hele landet.


Læs mere

Personalenyt

Nyt fra Danske Erhvervsskolers sekretariat.

Søren Aare Jensen, som var ansat i en projektlederstilling i forbindelse med markedsgørelse af de studieadministrative systemer har valgt at stoppe hos Danske Erhvervsskoler. Danske Erhvervsskoler har i stedet indgået ansættelsesaftale med Anne Wieth-Knudsen pr. 1. marts. Anne skal indgå i et fælles økonomikontor med nuværende økonomikonsulent Susanne Würtz og sammen vil de bl.a. løfte opgaven med markedsgørelsen af de studieadministrative systemer. Anne kommer fra en konsulentstilling hos Danske SOSU-skoler.
Annika Yderstræde er blevet ansat som studentermedhjælper på DM i Teknologi og Erhvervscase.
Vicedirektør Nina Olsen er gravid og forventes at gå på barsel medio maj 2015. Det forventes ikke, at der ansættes en barselsvikar for Nina.

Produtionsskolernes rolle i EUD reformen

Produktionsskolerne inviterer til roadshow.

Danmarks Læringsfestival

Danmarks Læringsfestival løber af stablen den 3. og 4. marts 2015 i Bella Center.

Læringsfestivalen er Danmarks største udstilling af læremidler krydret med oplæg og konferencer. Arrangørerne har sammensat det bedste og nyeste inden for it, læremidler og læring til undervisningsverden.Udstilling og oplæg for 50,- / Konference og forplejning fra 1.090,- . Det er STIL og Centre for Undervisningsmidler, der står bag Læringsfestivalen.


Læs mere 

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

4.-5.2.2015: Arbejdsmiljøkonference

26.2.2015: VEU-konference

Læs mere

26.2.2015: HR-Temadag

Læs mere og tilmeld dig her

22.4.2015: Årsmøde

Læs mere her

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev