Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev marts 2015

 
 
 
 

Flere unge vælger en erhvervsgymnasial uddannelse

I går offentliggjorde vi skolernes tilmeldingstal. Der var flot fremgang på både hhx, htx og eux, hvilket er rigtig positivt. Det viser, at vores unge i stigende grad er ved at få øjnene op for de erhvervsgymnasiale uddannelser - ikke alle studenterhuer skal være røde.

Tilmeldingen til eud var knapt så positiv. Tallene viser en tilbagegang på 5 % på landsplan. Det er selvfølgelig ærgerligt, men også forventeligt.
Vi står midt i implementeringen af den nye reform, der er nye adgangskrav, og mange har måske valgt at gå på EUD10 for at blive klar til at tage en faglig uddannelse næste år.

Jeg er fortrøstningsfuld. Det tager tid at vende en supertanker, og tilgangen til vores uddannelser er blandt andet meget afhængig af, hvad der sker på folkeskoleområdet. Den reform skal også lige have lov til at vise resultater.
Fortsat god arbejdslyst – vi ses på årsmødet. 
Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne

6-ugers jobrettet uddannelse

Der er en digital løsning på vej til tilmelding til 6-ugers jobrettet uddannelse, en ordning som i første omgang bliver frivillig.

Læs mere om dette, den nye vejledning til jobrettet uddannelse og revision af positivlisterne.


Digitalisering af tilmelding til 6-ugers jobrettet uddannelse
Den nye vejledning til jobrettet uddannelse
Revision af positivlisterne til 2016

Nyt styringskoncept for FVU

DE-Ls forslag om nyt styringskoncept er faldet på plads.

DE-L har stillet forslag om et nyt styringskoncept for FVU og OBU, hvor undervisningsministeriet varetager godkendelsen af de enkelte institutioners udbud samt en administrativ praksis, der svarer til erhvervsskolernes øvrige uddannelser. Det er nu faldet på plads.


Læs mere

Deloitteanalysen er upræcis

DE-L har problematiseret, at Deloittes undersøgelse af det praktikpladsopsøgende arbejde har vist sig unøjagtig.

DE-L har fremhævet, at i en tid, hvor vi er på vej mod en udbudsrunde, er unøjagtigheder problematiske.


Læs her, hvad UVM svarede 

DM-finale i Teknologi og Erhvervscase

Rundt om i landet er eleverne på de tekniske gymnasier og handelsgymnasierne i fuld gang med DM i Teknologi og Erhvervscase 2015.

DI bliver vært for finalen, der bliver holdt den 20. oktober i glasbyningen på Rådhuspladsen i København. I den forbindelse vil DI og Danske Erhvervsskoler samarbejde om presseindsatsen, så der kommer mest muligt spotlys på uddannelserne og de dygtige elever.


Læs mere

Fokus på indkøb af digitale læremidler

Overgangen fra analoge til digitale læremidler er ikke blot en didaktisk, men også en økonomisk udfordring for mange skoler.

Derfor havde Rådgivningsgruppen for indkøb på uddannelsesinstitutionerne sammen med UVM og SKI taget initiativ til et inspirationsmøde om indkøb af digitale læremidler den 10. marts i Odense.
Mødet tog udgangspunkt i fire forskellige skolers erfaringer med indkøb og brug af digitale læremidler. Derudover bød dagen på oplæg om de nyeste tendenser inden for pædagogisk it, samt hvordan skolerne kan benytte sig af de gratis digitale læremidler, som bl.a. Center for undervisningsmidler (CFU) tilbyder. Danske Erhvervsskoler er repræsenteret i Rådgivningsgruppen ved Henrik Dyrehave Rasmussen, CELF, og Anne Wieth-Knudsen, DE-L.


Læs mere om Rådgivningsgruppen og Partnerskabet her 

Temadag om læremidler

Undervisningsministeriets eud-læringskonsulenter indbyder til fælles temadag om læremidler.

Hvordan kan læremidler understøtte en helhedsorienteret og tværfaglig undervisning?  Temadagen afholdes mandag d. 27. april 2015 kl. 9.15-15.30 på EUC Lillebælt, Teknikervej 2, 7000 Fredericia.


Læs mere

OK15 er på plads

Den endelige aftale for vores område faldt på plads den 9. marts.

Finansministeriet indgik aftale med Lærernes Centralorganisation (LC) og CO10 - Centralorganisationen af 2010 på ungdoms- og voksenuddannelsesområdet i begyndelsen af marts. Man kan læse resultatpapiret på eud-området på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside i linket nedenfor.
På Danske Erhvervsskolers årsmøde i april vil der være en spørgebod om OK15, med netop repræsentanter fra Moderniseringsstyrelsen, hvor man kan - ja, stille spørgsmål.


Læs mere

To passionerede hhx-lærere hædret

Årets modtagere af legatet "Innovativ Business" er fundet.

Legatet blev tildelt to studerende fra henholdsvis Erhvervsakademi Lillebælt og KEA, samt to passionerede undervisere, Teis Brøting og Dennis Nikolaj Jensen, fra Aalborg Handelsgymnasium hhx. De blev belønnet for deres incubator-koncept Business-Lift-Off.


Læs mere 

Personalenyt

Analyseansvarlig Stine Sund Hald har valgt at fratræde sin stilling hos Danske Erhvervsskoler per 1. maj 2015.

Stine har fået job hos EVA, hvor hun skal arbejde med analyser af ungdomsuddannelsesområdet. Der arbejdes pt. på at definere, hvordan Stines arbejdsområde skal varetages fremadrettet.

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

08.04.2015 | GF1 Temadag

04.05. og 06.05.2015 | Seminar om euv

26.05.2015 | Netværksmøde om FVU og OBU på Tietgen i Odense

18.06.2015 | Konference: Det gode uddannelses- og ungemiljø - er campus svaret?

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev