Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev oktober 2015

 
 
 
 

GF1 gør en positiv forskel

Tilbagemeldingerne fra alle os skoler er klare. Det nye GF1 forløb gør en forskel. Grundforløbet fastholder i højere grad end tidligere de nye elever. Tallene viser, at 97 procent af de elever der er kommet direkte fra folkeskolen stadig er i gang her et par måneder efter skolestart. Ifølge tilbagemeldinger fra skolerne er det en markant forbedring i forhold til tidligere år. Og ikke nok med det - I fortæller også, at eleverne i år virker mere motiverede.

Rigtig gode nyheder i en tid, hvor der ellers kan være langt mellem snapsene. I kan læse mere om resultaterne af undersøgelsen længere nede i nyhedsbrevet. 
Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne

GF1 fastholder eleverne

Knap 97 procent., af de elever der startede på en erhvervsuddannelse lige fra folkeskolen, er stadig i gang et par måneder efter skolestart, viser undersøgelse fra Danske Erhvervsskoler.

Det dokumenterer, at det nye grundforløb 1 fungerer, mener direktør Lars Kunov.


Læs mere

Kampagne om it-sikkerhed

STIL iværksætter en kampage om it-sikkerhed i starten af det nye år. Kampagnen, som skal udarbejdes af reklamefirmaet Umwelt, er rettet mod elever på ungdoms- og voksenuddannelser.

Overskriften på kampagnen bliver ”Nogle ting fortryder du mere end andet”, og sætter fokus på de alvorlige konsekvenser, det har at begå it-kriminalitet. Derudover er det tanken, at der vil blive formidlet en række informationer om it-sikkerhed til lærere og ledere. Dette handler bl.a. om god skik i brug af adgangskoder.

Vinderne af DM i Teknologi og Erhvervscase er kåret

Finalevinderne var lykkelige, gæsterne begejstrede og pressen interesseret, da DI lagde hus til DM-finalen den 20. oktober.

Fire htx-elever fra EUC Syd i Aabenraa vandt tirsdag finalen i DM i Teknologi med deres opfindelse af en toiletdør, der først åbner, når man har desinficeret sine hænder. Vindere af årets erhvervscase blev Aalborg Handelsskole med et "smart kitchen".
(Fotoet ovenfor er fra finalen i DI)


Læs mere og download fotos af vinderne 
Oversigt over medieomtalen

Lærerstuderende i praktik på EUC Sjælland

University College Sjælland og EUC Sjælland har indgået en aftale om, at lærerstuderende fra UC Sjælland kan komme i praktik på EUC Sjælland.

Det betyder, at de lærerstuderende nu får mulighed for at få indsigt i undervisningsmiljøet på en erhvervsskole.


Læs mere

Iværksætteraften 2015

DE-B opfordrer igen i år alle skoler til at dagsordensætte iværksætteri og innovation i uge 47.

DE-B's iværksætteraften løber endnu en gang af stablen i uge 47, og alle skoler er inviteret til at bidrage med et arrangement.


Læs mere og få inspiration til Iværksætteraftenen

Årets Læreplads

Husk at indberette, hvem der er udpeget som Årets Læreplads lokalt.

Den nationale kåring af Årets Læreplads nærmer sig. Sidste dag for indberetning af de lokale vindere er den 2. november. 


Læs mere

Direktørmøde i København

Op mod 60 direktører deltog i DE-Ls direktørmøde i begyndelsen af oktober.

Emnerne var blandt andet: Finanslovsforslaget 2016, udbud, realisering af eud-reformen, fremtidens VEU og digitalisering.


Se slides fra mødet her

Velkommen til ny overassistent i sekretariatet

Camilla Kjær Mårtonsson er netop blevet ansat som ny overassistent i administrationen i Danske Erhvervsskolers sekretariat. Camilla er 21 år og har tidligere været ansat som sekretær i SkillsDenmark og som kursussekretær i Socialpædagogernes Landsforbund.

Bliv skarp på regler om afskedigelser

Danske Erhvervsskoler afholder i samarbejde med advokatfirmaet Bech Bruun en juridisk formiddag om reglerne i forbindelse med afskedigelser.

Mødet finder sted fredag den 4. december hos Bech Bruun i København. Emnerne vil bl.a. være regler og pligter i forbindelse med afskedigelser, herunder masseafskedigelser, reglerne for inddragelse af samarbejdsudvalg, partshøring, beskyttede medarbejdere etc., med andre ord, hvad skal man være opmærksom på i forbindelse med afskedigelser. Skolerne vil snarest modtage et program med nærmere information og mulighed for tilmelding.

Aflysning af møde om markedsåbning

Danske Erhvervsskoler og Danske SOSU-skoler følte sig desværre nødsaget til at aflyse det fælles informationsmøde vedr. markedsåbningen den 27. oktober.

Foreningerne mente ikke, at den information, som STIL kunne præsentere på mødet, ville besvare de spørgsmål, som skolerne har til markedsåbningen. Der er bl.a. forsat en række uafklarede spørgsmål vedr. den systemmæssige løsning og ikke mindst økonomien for skolerne, hvilket foreningerne derfor arbejder på at få afklaret hurtigst muligt.  


Læs mere
Info fra STIL

KL holder uddannelsestræf

KL's Uddannelsestræf afholdes i år i henholdsvis Roskilde (RUC) den 25. november og i Kolding den 8. december.

Talent for faget - Hvordan udfordrer vi de dygtigste i erhvervsuddannelserne?

For at inspirere og styrke talentarbejdet i erhvervsuddannelserne inviterer Industriens Fond og Dansk Industri sammen med Forsker-praktikernetværket for erhvervsuddannelserne til konference.

Konferencen finder sted den 23. november kl. 09.30-16.00 hos Dansk Industri på H.C. Andersens Boulevard 18, 1787 Kbh V.


Se program og tilmelding her 

 
 
 
 
 
 
 

Arrangementer

25.-26.11.2015: Konference for økonomi- og administrationschefer

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev