Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev februar 2016

 
 
 
 

Flotte optagetal

Så kom de nye optagetal, og de var værd at vente på. De viser nemlig sort på hvidt, at det nye GF1 fastholder vores ”nye” eud-elever i uddannelse og har motiveret dem til at gå videre på GF2. Mere end 85 % af GF1-eleverne er gået videre på GF2, og det er rigtig pæne tal sammenlignet med, at vi for år tilbage havde frafald på op mod 35 % på en række uddannelser. Det går mod lysere tider i mere end en forstand.
Læs mere om de nye optagetal her nedenfor i nyhedsbrevet.

Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne

 
 
 
 
 
 

85,6 % har fuldført GF1

85,6 % har på landsplan fuldført det første halve år af deres erhvervsuddannelse. Langt hovedparten af dem, der startede på GF1 i sommer, har altså gennemført og er fortsat på GF2, hvor de vælger deres konkrete erhvervsuddannelse.

Danske Erhvervsskoler har bedt sine 65 medlemsskoler indberette tallene, og det er de første landsdækkende offentliggjorte tal for, hvordan det er gået med det første hold af GF1-elever. 


Læs mere

Basisuddannelser til flygtninge

Danske Erhvervsskoler - Lederne (DE-L) foreslår nye basisuddannelser til flygtninge.

Uddannelserne skal gøre flygtninge klar til at møde det danske arbejdsmarked og tage udgangspunkt i eksisterende AMU-kurser.
Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler, mener, det er oplagt at få erhvervsskolernes ekspertise i spil i forhold til at gøre flygtninge klar til job. 


Læs mere

Kursus for flygtninge er nomineret til pris

Tietgens kursus "Intro til det danske arbejdsmarked" er nomineret til Odense Bæredygtighedspris. En flot kommunal anerkendelse af skolens indsats.

Der er tre nominerede til prisen. Hvem der løber med den største ære, afsløres i Festsalen på Odense Rådhus den 3. marts.


Læs mere 

Young Skills gav flere elever på eud

Evalueringen af Young Skills viser flotte resultater, når det kommer til at klæde unge på til en erhvervsuddannelse.

De seneste tre år har fem Vestegnskommuner, fire erhvervsskoler, tre UU-centre og Region Hovedstaden samarbejdet omkring at få flere unge til at vælge en erhvervsrettet uddannelse direkte efter folkeskolen – og det er lykkedes. Andelen af unge i de fem projektkommuner, der vælger en erhvervsrettet uddannelse, er gået fra 14,1 % til 17,5 %. Og det i et tidsrum, hvor søgningen til de erhvervsrettede uddannelser på landsplan ellers har været faldende.


Læs evalueringen

Invitation til temadag: God praksis i undervisningen på grundforløbene

Eud-læringskonsulenterne og MBUL indbyder til temadag: God praksis i undervisningen på grundforløbene.

De nye grundforløb er nu mere end et halvt år gamle og har stået deres første prøver. Temadagen samler op på, hvordan god undervisning på grundforløbet kan tilrettelægges, således at intentionerne med grundforløbene står tydeligt frem.
Afholdes tirsdag d. 5. april på Syddansk Erhvervsskole i Vejle og torsdag d. 7. april på Køge Handelsskole.


Læs mere og tilmelding

Nyt HR netværk

Danske Erhvervsskoler har på opfordring nu oprettet ”Danske Erhvervsskolers HR-netværk”, som vil være åbent for alle ansatte med juridisk eller HR interesse ved Danske Erhvervsskoler.

Netværket vil bl.a. formidle HR og ansættelsesretlig information og give medlemmerne god mulighed for at sparre om juridiske problemstillinger med andre kollegaer. Den eneste betingelse er, at skolen er medlem af Danske Erhvervsskoler. Vil du vide mere eller deltage i netværket, så kontakt venligst chefkonsulent, Thomas Kurz Ankersen.


Kontakt Thomas Kurz Ankersen 

Flot indsats ved årets DM i Skills

Med masser af energi kæmpede deltagerne hårdt og skabte flotte præstationer under årets DM i Skills i Fredericia.

Resultaterne fra både Skills stafetten og i konkurrencen i DM i Skills 2016 er offentliggjort.


Se resultaterne her.

Halvdagsseminar for nye ledere

Moderniseringsstyrelsen inviterer nye ledere på EUD, SOSU, AMU og AVU til et halvdagsseminar om lærernes arbejdstidsregler.

Kurset henvender sig til dig, der inden for de seneste 2 år er blevet udnævnt til leder (direktør, vicedirektør, forstander, uddannelsesleder eller lignende lederstillinger med personaleansvar). Halvdagsseminaret afholdes mandag den 11. april 2016 kl. 12-16 i Moderniseringsstyrelsen, Landgreven 4, 1017 København K.


Læs mere og tilmeld dig her.

Legatet, Innovativ business

Legatet Innovativ, Business indkalder ansøgninger til legatets uddeling i 2016 med deadline 29. marts.

Der er i år ét legat af 40.000 kr. og to legater af 20.000 kr. Legatet er målrettet elever, studerende, lærere og undervisere på merkantile erhvervsskoler, på handelsskoler og på erhvervsakademier. 


Læs mere

Byg oven på

"Byg oven på" er en ny hjemmeside, der giver et godt overblik over efter- og videreuddannelsesmuligheder for faglærte.

Hjemmesiden henvender sig både til virksomheder og elever.


Se sitet her

Årsmøde 2016

Glæd dig til Årsmøde 2016. I år stiller vi spørgsmålet: Hvordan kan erhvervsskolerne bidrage til at løse de store udfordringer, Danmark står med.

Danske Erhvervsskoler holder Årsmøde 2016 den 24.-25. maj på Hotel Nyborg Strand. Tilmeldingen åbner den 16. marts.


Læs mere

Et godt uddannelsesvalg

Samarbejde mellem folkeskolens udskoling og ungdomsuddannelserne kan hjælpe eleverne til at træffe et godt uddannelsesvalg.

KL har til inspiration udarbejdet 9 eksempler på samarbejder mellem folkeskoler og ungdomsuddannelser.


Se eksemplerne her.

Hvilke faglærte er efterspurgte?

Hvilke faglærte bliver efterspurgt af danske virksomheder, og hvad skal de kunne?

DAMVAD Analytics har udviklet et unikt kompetencekortlægningsværktøj, der giver et fuldt overblik over arbejdsmarkedets efterspørgelsen efter faglærte og deres kompetencer i Danmark siden 2003. Hvis man vil vide mere, så er man velkommen til at kontakte konsulent Louise Berg Ebbesen på lbe@damvad.com eller tlf. 2349 0483.


 
 
 

Arrangementer

24.-25. 05. 2016 | Årsmøde 2016

Læs mere her

02.03.2016 | HR-Temadag

Læs mere

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev