Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Nyhedsbrev januar 2016

 
 
 
 

Bliver 2016 året, hvor man løser uddannelsesproblematikken?

Jeg tror, vi er mange, der ser frem til særligt to begivenheder i år: Trepartsforhandlingerne, der tydeligvis er sat til at løse nogle af de alvorlige problemer som særligt erhvervsuddannelserne har, samt gymnasieforhandlingerne, der vel én gang for alle skal vise, om vi skal have et sammenhængende og produktivt ungdomsuddannelsessystem – eller om institutionsinteresser og vælgerbaglande trods alt er det vigtigste.

Jeg tror roligt, man kan sige, at alle interessenter er indstillede på, at ”nu må der ske noget”. Spørgsmålet er så, om flygtninge/indvandrer-spørgsmålet helt kommer til at overtone det andet. Statsministeren har også netop nedsat et ekspertudvalg, der skal finde løsningen for de udfordrede unge, der skal barsle sidst på året. Skal 2016 blive året, hvor den store uddannelsesproblematik i Danmark løses? Man kan da håbe på det.

Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne

 
 
 
 
 
 

Alle detailelever får uddannelsesgaranti

Elever, der har valgt EUX på erhvervsuddannelser indenfor detail og handel, får nu også garanti for at færdiggøre deres uddannelse på linje med andre elever på erhvervsuddannelserne.

"Vi er utrolig glade for, at undervisningsminister Ellen Trane Nørby har lyttet og har taget spørgsmålet op overfor forligskredsen", siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler. 


Læs mere

Fokus på undervisning af flygtninge og indvandrere

Der er politisk fokus på integration og herunder spørgsmålet om uddannelse af nyankomne flygtninge/indvandrere.

Danske Erhversskoler er netop nu ved at afdække, hvor mange og hvilke erhvervsskoler, der p.t. underviser flygtninge og indvandrere.


Læs mere

Der varmes op til en ny gymnasiereform

På Danske Erhvervsskolers hjemmeside kan du følge med i de kommende forhandlinger om ny gymnasiereform.

Området vil blive opdateret løbende.


Læs Fokus på hjemmesiden 

Forbedringer på vej på EfterUddannelse.dk

STIL har nu præsenteret reelle forbedringer af EfterUddannelse.dk.

Den nye version af EfterUddannelse.dk lanceres i to etaper: Til sommer kommer en ”light” version til de virksomheder, som ikke bruger portalen så tit, og som gør det lettere for den selvstændige og den lille virksomhed. Ved årsskiftet 2016/2017 forventer STIL at lancere et endnu bedre Efteruddannelse.dk med et enklere tilmeldings- og ansøgningsflow og færre spørgsmål.


Læs mere

Årsmøde 2016

Glæd dig til Årsmøde 2016. I år stiller vi spørgsmålet: Hvordan kan erhvervsskolerne bidrage til at løse de store udfordringer Danmark står med.

Danske Erhvervsskoler holder Årsmøde 2016 den 24.-25. maj på Hotel Nyborg Strand. Tilmeldingen åbner den 16. marts.


Læs mere

Syddansk Erhvervsskole åbner nyt teknologicenter i Vejle

Trekantsområdets CNC Teknologicenter skal fremtidssikre erhvervsuddannelserne til industrien bl.a. ved at tiltrække flere unge til uddannelsen som industritekniker.

Det nye teknologicenter er blevet til i et samarbejde med Vejle kommune og vil gavne både industrivirksomheder, folkeskoler, medarbejdere og lærlinge i lokalområdet. 


Læs mere
Tjek også industritekniker.nu

DM i Skills 2016

DM i Skills 2016 afvikles i år i Messe C i Fredericia den 4.- 6. februar 2016. Det er gratis at besøge Skills.

DM i Skills er med sine over 68.000 besøgende det største uddannelsesevent i Danmark. Omkring 300 erhvervsskoleelever har chancen for at vise deres talenter og skærpe deres faglige niveau, mens de kæmper om at blive Danmarks bedste inden for netop deres fag.  


Læs mere

Inspirationsdag om Entreprenørskab - for undervisere

Eventen afholdes af Fonden for Entreprenørskab og foregår tirsdag den 5. april 2016 i Middelfart.

På dagen vil der gives inspiration til bl.a. ’underviserrollen i entreprenørskabsundervisning’, ’elevsamarbejde’ og  ’socialt entreprenørskab’.


Læs mere om dagen
Tilmeld dig her

Ministeriet har udsendt retningslinjer for udlagt undervisning

Det er værd at notere, at der ikke kan udlægges det første år efter udbudsrunden.

Vejledning fra MBUL til praktikcentre om barselsorlov

Nyt Company Programme på EUD Merkantil

Fonden for Entreprenørskab har fået udarbejdet to inspirerende forløbsbeskrivelser af, hvordan konkurrenceforløbet Company Programme kan integreres på EUD Merkantil efter reformen.

Begge beskrivelser er koblet op på bekendtgørelsen og tankerne omkring EUD-uddannelsen og indeholder forslag til årsplan, beskrivelse af faget, inspiration til lektionsplaner m.m.


Download de to beskrivelser under ”EUD – Merkantil” her

Projektstøtte til innovation og iværksætteri

Fonden for Entreprenørskab ønsker at bistå med at styrke innovation og iværksætteri på erhvervsskolerne ved at udbyde fondsmidler.

Ansøgningsrunden for udbud af projektstøtte i foråret 2016 er nu åben med ansøgningsfrist den 7. marts 2016 (kl. 23.59).


Læs mere og ansøg her

Konference - Ny viden om Erhvervsuddannelser

Nationalt Center for Erhvervspædagogik, Professionshøjskolen Metropol inviterer til konferencen Ny Viden om Erhvervsuddannelser (NVE). Konferencen er den 1.-2. marts 2016.

Læs referater fra REU-møder

For de interesserede er det nu muligt at læse referater fra REU-møderne (Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser).

De ligger tilgængeligt på UVM’s hjemmeside.


Læs referaterne her

Skoleledere inviteres til kongres i USA

Styrelsen for videregående uddannelser inviterer skoleledere til den årlige kongres hos American Association of Community Colleges i Chicago i april.

Turen arrangeres som et led i at styrke samarbejdet mellem danske erhvervsskoler og amerikanske community colleges.


Få mere information her

 
 
 

Arrangementer

02.03.2016 | HR-Temadag

Læs mere

24.-25.05.2016 | Årsmøde 2016

Læs mere her

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev