Del

DM i Skills 2016

DM i Skills 2016 afvikles i år i Messe C i Fredericia 4. til 6. februar, og det er gratis at deltage.

DM i Skills er med sine over 68.000 besøgende det største uddannelsesevent i Danmark.
Omkring 300 erhvervsskoleelever har chancen for at vise deres talenter og skærpe deres faglige niveau på dette tre dage lange event, hvor der samtidig kæmpes om at blive Danmarks bedste inden for forskellige fag.

- Ideen med DM i Skills er at vise de unge og deres forældre, at der er fremtid og spændende udfordringer i en erhvervsuddannelse, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark.

Gennem konkurrencerne arbejdes der for at øge opmærksomheden på erhvervsuddannelserne. Når DM i Skills løber af stablen i år, er det derfor ikke kun de cirka 300 erhvervsskoleelever fra 36 konkurrencefag, der er i kamp, men også 8.-klasses-elever der konkurrere om Skills Stafetten.

De mere end 80 finale-klasser fra folkeskolen er blevet udtaget via Skills Stafetter arrangeret på de lokale erhvervsskoler i løbet af sidste år. Formålet med konkurrencen er at gøre de besøgende grundskoleelever til aktive deltagere under DM i Skills.

De besøgende grundskoleelever har derfor også mulighed for at afprøve deres faglige færdigheder på ”prøv-og-mærk”-standende, hvor der derudover er mulighed for at snakke med elever fra erhvervsuddannelserne, samt vejledere. Torsdag d. 4 februar vil der være ekstra længe åbent, med forskellige aktiviteter, der giver forældre til elever i udskolingen mulighed for at deltage i DM i Skills sammen med deres børn.

Fredag den 5. februar løber 8-klassernes Skills Stafet af stablen.

SkillsDenmark er en non-profit organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, virksomheder og fonde.

Du kan finde programmet for DM i Skills 2016 her. Se derudover kort over hvor deltagerne i DM for erhvervsskoleelever kommer fra her.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K