Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Bestyrelserne | Januar 2017

 
 
 
 

De unge skal ikke italesættes som fremtidens arbejdskraft

Vores nye undervisningsminister, Merete Riisager, understreger flere gange i interviewet herunder, at vi skal blive bedre til at se erhvervsuddannelserne fra de unges perspektiv. Hun ser det som en nødvendig forudsætning for at nå målsætningen om, at 30% af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse i 2025. Dertil kommer, at de unge skal opfatte en erhvervsuddannelse som en attraktiv udfoldelse af deres drømme og livsperspektiv både i et kort ungdomslivsperspektiv og i et længere perspektiv på videre studier og arbejdsliv.

Jeg kunne ikke være mere enig. Det skal være et indlysende attraktivt valg for de unge, der har lyst og evner til at bruge både hoved og hænder til at skabe noget der har værdi for andre, at vælge en erhvervsuddannelse. Det er i fokus på skolerne i dag, og det skal det være endnu mere i fremtiden. De unge skal ikke italesættes som fremtidens arbejdskraft. Nej, her og nu er de hovedrolleindehavere i deres ungdomsliv og om få år myndige borgere med mange andre dimensioner end rollen som arbejdskraft. De kan med god ret kaldes fremtidens kreative klasse, der med hoved og hænder skaber værdi for andre i såvel det civile liv som i arbejdslivet.

DM i Skills, der i sidste uge blev afholdt i Aalborg, viste en perlerække af eksempler på unge, der udstrålede livsvilje og kampgejst, og som havde valgt at sparke r… med det, de er virkelig gode til. Selvfølgelig er det ikke alle vore elever, der skal konkurrere i Skills, men viljen og evne til at skabe noget, der er så godt, at man kan være stolt af det, skal fremmes i dem alle som et godt grundlag for et rigt ungdoms- og voksenliv.

Lars Goldschmidt, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne

"De unge skal have vores fulde opmærksomhed"

"Politikerne ser erhvervsuddannelserne i en nyttekontekst, mens de unge er optaget af muligheder og fremtidsudsigter".

- Vi voksne er nødt til at ændre fokus til de unges for at opfatte erhvervsuddannelserne som attraktive, og jeg vil også komme med nye initiativer, siger undervisningsminister Merete Riisager i et interview med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.


Læs hele interviewet med undervisningsminister Merete Riisager her

Ytringsfrihed for offentligt ansatte

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har holdt møde med folketingets ombudsmand om ytringsfrihed for offentligt ansatte.

Ombudsmanden anbefalede alle skoler at orientere sig i justitsministeriets vejledning om offentlige ansattes ytringsfrihed, hvilket giver en rigtig god baggrundsviden.


Læs vejledningen her

Aflæggelse af årsrapport for regulerede institutioner

STUK har offentliggjort retningslinjer for aflæggelse af årsrapport for 2016 for de regulerede institutioner.

Ny bestyrelses-tjekliste skal anvendes af institutionens bestyrelse i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten for 2016. Bestyrelses-tjeklisten skal indberettes elektronisk sammen med den øvrige regnskabsindberetning for regnskabsåret 2016. 


Læs mere

DM i Skills 2017 blev en stor publikumssucces

Mere end 54.000 gæster, grundskoleelever, efterskoleelever, forældre og andre interesserede besøgte DM i Skills i Gigantium i Aalborg i weekenden.

Mesterskabet kulminerede lørdag eftermiddag, hvor kåringen af de 45 nye talentfulde danmarksmestre fandt sted. Undervisningsminister Merete Riisager overrakte diplomer og statuetter til alle vinderne. Stort tillykke til alle deltagere og de nye damarksmestre.


Læs mere og se billeder på facebook 
Se også de 40 flotte film om fagene samt videoer fra DM 

AMU Fri-Institutionsforsøg

DEG-L opfordrer til at deltage i AMU Fri-Institutionsforsøget, så vi kan bidrage med ideer og konkrete erfaringer til fornyelse af AMU.

Anden fase af Fri-Institutionsforsøget, hvor der igen kan søges om projekter, er meldt ud efter flg. tidsplan:

• Ansøgningsfrist: fredag den 24. februar 2017
• Tilbagemelding til ansøgere: fredag den 7. april
• Projektperiode: 10. april og frem til udgangen af 2017


Læs mere

DM I Teknologi og Erhvervscase 2017

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier inviterer igen i år til DM i Teknologi og Erhvervscase. I år er det gratis for alle skoler at deltage.

Skolerne vil modtage en invitation midt i februar. HHX-deltagerne kan allerede nu sætte kryds i kalenderen i uge 11, hvor årets erhvervscase bliver offentliggjort. Rammen for konkurrencen er den samme som de foregående år, dog med den forskel, at det i år er gratis for alle skoler at deltage.
Finalen afholdes i samarbejde med Dansk Erhverv i Børssalen i København den 27. september 2017. DEG håber på stor tilslutning til konkurrencen igen i år.


Læs mere

Dimensionering på eud

Undervisningsminister Merete Riisager har svaret på DEG-L's eud-udvalgs henvendelse om dimensionering.


Læs svaret her

Ansæt en flygtning via IGU

Vær med til at løse integrationsudfordringen ved at ansætte en flygtning i en IGU-stilling.

Ministeriet sendte informationsbrev ud før jul om IGU.


Læs brevet her

Generalforsamling og Årsmøde 2017

Glæd dig til generalforsamling i DEG-B og Årsmøde 2017. Der stilles skarpt på ledelse.

Generalforsamlingen ligger som vanligt om formiddagen før åbningen af Årsmødet, som begynder den 3. maj 2017. Årsmødet foregår fra den 3.- 4. maj 2017. Begge møder afholdes i Aalborg Kongres og Kultur Center. Tilmelding til arrangementerne åbner på DEG's hjemmeside til marts.


 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev