Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | oktober 2017

 
 
 
 

Flotte danske resultater til WorldSkills

Så sluttede WorldSkills i Abu Dhabi. Danmark klarede sig flot og endte med en samlet 10. plads ud af 57 deltagende lande. Vi skal ønske tillykke med resultatet, og der er grund til at være stolte af de danske deltagere, der hver for sig leverede en flot præstation. På listen over de bedste lande ligger Østrig lige over os, mens Schweitz indtager 3. pladsen. Begge lande som vi har valfartet til de senere år for at blive inspirerede.

På Rybners havde vi en malerelev med – to gange danmarksmester og én gang nordisk mester. Hun blev slået af både Schweitz og Østrig med teknikker, som hun udtrykte det, hun ikke tidligere havde set. Måske kan vi ikke blive ved med at trøste os med, at de andre bare træner længere...

Peter Amstrup, 
Formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

 
 
 
 
 
 

Trepartsaftale om VEU er et vigtigt skridt

Erhvervsskolerne er glade for, at regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om en trepartsaftale, hvor man styrker og udvikler voksen- og efteruddannelsesindsatsen.

Mere fleksibilitet og flere penge i en flerårs-aftale giver arbejdsro til at opkvalificere arbejdsstyrken, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG).


Læs mere

10 medaljer med hjem fra WorldSkills

Bronzemedaljer til kok og landbrugsmaskinmekaniker og otte ”Medaillons for Excellence” til de unge danske deltagere ved det netop overståede WorldSkills i Abu Dhabi.

Det danske landshold er netop kommet hjem med to bronzemedaljer og otte ”Medaillons for Excellence” fra WorldSkills 2017 i Abu Dhabi. Målt på point pr. deltager blev Danmark den 10. bedste nation uf af 60 deltagende lande.


Læs mere på SkillsDenmarks facebook
Se billeder fra mesterskabet 
Se hvem der fik medaljer

Fokus på Finanslov 2018

Vær opmærksom på DEG's fokus om FFL 2018.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har et Fokus på hjemmesiden om forslag til finanslov 2018. Her kan man finde diverse tekniske notater og beregninger m.m. Siden bliver løbende opdateret med nye notater.


 Se mere her

Workshop om forsøg på erhvervsuddannelserne

65 deltagere fra 33 skoler var repræsenteret da DEG-L holdt workshop om forsøg på erhvervsuddannelserne den 27. oktober.

Spørgelysten var stor og deltagerindvolveringen høj, da repræsentanter fra erhvervsskolerne mødtes til workshoppen. Nina Olsen, vicedirektør i DEG, indledte dagen med lidt baggrund omkring processen bag forsøgene og refererede fra arbejdet i ministerens sparringsgruppe, som hun har siddet med i.
 - Det er vores indtryk, at ministeren er meget ivrig efter at få gang i forsøgene og har været meget lydhør over for de input, der er kommet fra sparringsgruppen, sagde Nina Olsen, vicedirektør i DEG. 


Læs mere

Vellykket temadag om Videnscentre

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Danske SOSU-skoler og STUK holdt temamøde om de nye Videnscentre den 5. oktober.

Nyt værktøj skal skabe dialog om digitalisering i erhvervsuddannelserne

Uddannelsesforbundet har udviklet et dialogværktøj, der har til formål at styrke kvaliteten i arbejdet med digitale læringsplatforme. Dialogværktøjet er målrettet ledere og undervisere på erhvervsskolerne.

Materialet giver inspiration til hvilke spørgsmål, der er vigtige at drøfte, hvis læringsplatformen skal understøtte skolens kerneopgave, nemlig at levere uddannelser af høj kvalitet. Værktøjet kan facilitere og strukturere en dialog mellem ledere og undervisere om hvorfor, hvornår og hvordan man kan bruge læringsplatforme til at styrke undervisningen, og om hvilke rammer der er brug for, når nye digitale redskaber skal integreres i undervisningen.


Se dialogværktøjet her

Direktørmøde om DEG-L's DNA

Næsten 50 direktører fra hele landet deltog i direktørmødet i oktober, der indeholdt workshops, oplæg, og spændende interviews i plenum.

Direktørerne debatterede foreningens dna, fremtidige ønsker til DEG-L’s arbejde og ønsker til kommende ny formand. 


Læs mere

Ny vidensserie fra Undervisningsministeriet

Styrelsen for undervisning og kvalitet har udarbejdet en ny vidensserie ”Viden Om”. Temaet for den første Viden Om er pædagogisk ledelse.

Viden Om er et nyt tilbud om forskningsformidling, der er udviklet af Danmarks Evalueringsinstitut og Undervisningsministeriet i tæt samarbejde med praktikere. Viden Om pædagogisk ledelse er blandt andet testet af pædagogiske ledere på folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler, og er en håndsrækning til at navigere i et stort og spredt felt af forskning.


Læs mere

Kommunal- og regionsvalg i november

Ny kampagne skal få flere unge til stemmeurnerne.

Derfor lancerer Økonomi- og indenrigsministeriet, KL og Danske Regioner kampagnen ”Tænk dig om, før du ikke stemmer” bl.a. med materialer til brug på skoler.


 Læs mere

National temauge om fællesskab, demokrati og medborgerskab

Skoler og uddannelsesinstitutioner inviteres til at sætte ekstra spot på fællesskab, demokrati og medborgerskab i en national temauge og kampagne i foråret 2018.

Undervisningsministeriet står bag initiativet.


Læs mere

Hvordan bliver man håndværker?

Ny digital guide om håndværkeruddannelserne

En ny guide, om hvordan man kan blive håndværker, har set dagens lys. Guiden, der er udviklet af 3byggetilbud, er tryktestet på et par skoler og af STUK.


Se guiden

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev