Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Bestyrelserne | februar 2018

 
 
 
 

Studenter bliver fremragende faglærte

For mange unge vil den bedste udnyttelse af deres studentereksamen være at læse videre på en erhvervsuddannelse. Hvis de har talent for de praktiske færdigheder, der kræves i en erhvervsuddannelse, kan de blive fremragende faglærte. De kan få et spændende liv, og arbejdsmarkedet kan få stærkt efterspurgte medarbejdere. Det gælder helt åbenbart for en stor del af de 10-15 procent af studenterne, der i dag ikke læser videre, og det gælder også for en del af de øvrige studenter, at de ville kunne få et bedre liv som faglærte.
Det havde været billigere for samfundet , hvis de var gået direkte ind på en erhvervsuddannelse fra grundskolen. Ja, – men det skete ikke. Så nu er det vores opgave som erhvervsskoler og for resten af ungdomsuddannelserne og vejledningssystemet at hjælpe de unge til at bruge deres studentereksamen bedst muligt. Det er vigtigt, at der ikke kun fokuseres på drømmene om, at de unge burde vælge anderledes.

Lars Goldschmidt,
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne

Ministeren godkender 52 forsøg

Undervisningsminister Merete Riisager har godkendt 52 forsøg på 30 skoler.

I september 2017 åbnede Undervisningsminister Merete Riisager for, at erhvervsskolerne kunne søge om at deltage i forsøg under fire temaer: Større fleksibilitet i forhold til praktik, forsøg med uddannelsernes struktur og uddannelsesmiljø, forsøg med skolehjem, forsøg med eux. Der indkom i alt 89 ansøgninger fra 43 erhvervsskoler. Efter vurdering i både Undervisningsministeriet og efter indstilling fra Rådet for Erhvervsrettet Uddannelser (REU) godkendte Undervisningsministeren den 8. februar 52 ud af de 89 forsøg fordelt på 30 skoler. Forsøgene kan sættes i gang med det samme og skal være gennemført inden for tre år. Forsøgene vil blive evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut.


Se de godkendte forsøg her 

Tilmeldingen er åben

Husk at få tilmeldt hold til DM i Teknologi og Erhvervscase 2018

Hhx-deltagerne kan sætte kryds i kalenderen den 9. marts, hvor årets erhvervscase bliver offentliggjort på www.deg.dk. Husk det er gratis for alle skoler at deltage.
De regionale mesterskaber ligger den 5. september 2018, og finalen afholdes i samarbejde med Dansk Erhverv i Børssalen i København den 26. september 2018. DEG håber på stor tilslutning til konkurrencen igen i år.


Læs mere
Følg optakten og mesterskabet på Facebook

Mr. Sanbot lærer elever at programmere

På teknisk skole, HTX i Roskilde, lærer robotter eleverne at programmere.

- Og læring via robotter motiverer eleverne, fortæller Mads S. B. Pedersen, pædagogisk leder, HTX Roskilde.


Læs mere

Unge viser vej

Movia har udarbejdet et læringsforløb om unge og mobilitet. Målet er, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse.

Undersøgelser viser, at transporten til uddannelse – særligt i landområderne – er en barriere og en årsag til frafald. Movia har derfor udviklet et læringsforløb, hvor unge får viden om mobilitet og bliver inspireret til selv at udvikle gode, lokale og innovative mobilitetsløsninger.


Læs mere

Ny konsulent i sekretariatet

Poul Erik Andersen er ansat som ny konsulent i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers sekretariat.

Poul Erik Andersen er netop ansat som ny konsulent i DEG's sekretariat. Poul Erik Andersen kommer fra en stilling som økonomidirektør på det tidligere Selandia, nu ZBC, og har en lang og nyttig erfaring fra erhvervsskolesektoren. Poul Erik Andersen vil dække opgaver inden for intern økonomi og administration og vejlede medlemsskoler inden for samme områder.
Vi glæder os til samarbejdet.

Ta’ en SELFIE!

Værktøjet SELFIE giver indblik i digital parathed.

I forbindelse med Trepartsaftale III vil UVM se nærmere på, hvordan værktøjet SELFIE kan benyttes på den enkelte voksen- og efteruddannelsesinstitution til at give et indblik i paratheden i forhold til digital læring. DEG har på årsmødet en workshop, hvor man kan lære mere om SELFIE og de muligheder, som værktøjet rummer.


Læs mere om SELFIE her
Læs om workshoppen på DEG's årsmøde her

Årsmøde i april, generalforsamling i maj

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne afholder generalforsamling den 30. maj 2018 i København.

Grundet udpegningen til ny funktionsperiode for erhvervsskolernes bestyrelser løbende fra 1. maj 2018, er det besluttet, at generalforsamlingen 2018 afholdes den 30. maj 2018 på hotel Scandic i København. Invitationen følger.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers Årsmøde bliver afholdt den 18.-19. april 2018 på hotel Nyborg Strand. Tilmelding her og senest den 7. marts 2018.


 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev