Del

"Nej tak til siloer"

Kim Simonsen er netop udpeget som ny formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne (DEG-B). Til hverdag er Kim Simonsen forbundsformand for HK.

 

Hvad vil være dine mærkesager som ny formand?
Erhvervsskolerne skal være kongelige hofleverandører i uddannet arbejdskraft til dansk erhvervsliv – og det skal vi være i tæt samarbejde med andre og gennem partnerskaber.

Hvad ser du som erhvervsskolesektorens største udfordring i dag?
Der er flere, men en af dem er selvfølgelig, at for få unge vælger vores uddannelser. Og de kommende år vil de faldende ungdomsårgange udfordre alle yderligere. Det løser vi ikke ved at kannibalisere på hinandens uddannelsesinstitutioner og uddannelser - det kan ende ringere kvalitet og færre udbud, og det er ingen tjent med. I stedet skal vi sikre, at den enkelte unge får valgt den uddannelse, der passer bedst til dem og som sikrer beskæftigelse.

Hvad tror du bliver den største udfordring?
Den er, om vores uddannelser evner at være med i den løbende transformation, som arbejdsmarkedet, de videregående uddannelser og resten af verden kræver af os. Digitaliseringen, produktudvikling, disruption –alt forandrer sig i lyntempo, og erhvervsuddannelserne skal være agile og følge med  

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg ser frem til at være med til at udvikle vores uddannelsessystem. Vi skal sammentænke uddannelse i Danmark – ser det lidt som en snoet dna-streng – hvor der hele tiden skal være mulighed for progression, ingen blindgyder og masser af broer undervejs uddannelserne imellem – nej tak til siloer.

 

Fakta:
Kim Simonsen har siddet i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne's bestyrelse i en længere årrække og har også tidligere bestridt formandsposten.
Formandsposten i DEG-B skifter hvert andet år.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K