Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Bestyrelserne | marts 2018

 
 
 
 

Ja tak til 10. klasse på erhvervsskolen

Det er glædeligt, at der nu ser ud til at være politisk opbakning til at knytte den kommunale 10. klasse meget tættere til erhvervsskolerne.
Efter 10 år i grundskolen er det meget få elever, der har brug for mere folkeskole, uanset om de mangler et total i et fag eller er uafklarede. Langt de fleste vil have glæde af ny inspiration – ny ilt til hjernen. Det er en del af baggrunden for efterskolernes popularitet, at de tilbyder nye sociale og faglige rammer. Tilsvarende kan erhvervsskolerne tilbyde en undervisning med meget tydeligere forankring af fagenes anvendelse og åbne elevernes øjne for, at der er en verden, hvor folk har glæde af og forventninger til kvaliteten af det, man skaber. 10. klasse skal ikke tvinge de unge ind i en erhvervsuddannelse. 10. klasse skal give de unge en bedre chance for at få greb om fagene, deres egen uddannelseslyst og en god start på ungdomsuddannelse.
Jeg tror, det vil få flere unge til at vælge erhvervsuddannelsesvejen af lyst, og det er der i den grad brug for. De nye ansøgningstal kan give lidt optimisme, men der er meget langt op til de 30 %.

Lars Goldschmidt,
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne

Erhvervsskolerne har strategisk fokus på digitalisering

Ny undersøgelse viser, at 92 % af de adspurgte erhvervsskoler har eller er i gang med en digitaliseringsstrategi.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne (DEG-B) har undersøgt, hvor mange erhvervsskoler, der har fokus på digitalisering på et strategisk niveau på erhvervsskolerne. Undersøgelsen viser, at 92 % af de adspurgte erhvervsskoler enten har eller er i gang med at udarbejde en digitaliseringsstrategi, som er godkendt af skolens bestyrelse.

Erhvervsskolernes bestyrelsesformænd mener, at det er vigtigt at sætte strategisk fokus på digitalisering, fordi det sætter retning for skolens udvikling af både undervisning og administration. En digitaliseringsstrategi sætter ligeledes et nødvendigt fokus på, hvordan erhvervsskolerne kan uddanne elever og kursister til fremtidens digitale arbejdsmarked, mener de bestyrelsesformænd, der deltager i undersøgelsen.


Læs hele undersøgelsen her

Regeringens digitale strategi er et vigtigt skridt

DEG bakker fuldt og helt op om teknologipagten og strategien for Danmarks digitale vækst, som regeringen netop har fremlagt.

Det er afgørende at sætte fokus på de muligheder, den nye teknologi giver, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.


Læs mere

Regler for deltagerbetaling

Undervisningsministeriet har den 9. marts udsendt brev til bestyrelser om elevers og kursisters betaling for undervisningsmidler og betaling for deltagelse i ekskursioner.

Henvendelsen kommer på baggrund af konkrete tilsynssager om institutionernes opkrævning af betaling fra elever og kursister for undervisningsmidler og betaling for deltagelse i ekskursioner.


Læs mere her

Søg midler

Søg midler til projekter der understøtter, at flere gennemfører en erhvervs- eller videregående uddannelse.

Erhvervsstyrelsen har netop åbnet for ansøgninger om landsdækkende projekter, der skal understøtte, at flere gennemfører en erhvervs- eller videregående uddannelse, gerne inden for det digitale og tekniske område og gerne gennem et styrket samspil mellem aktørerne i erhvervs-, uddannelses- og beskæftigelsesindsatsen. EU's Socialfond investerer 43 mio. kr. i den kommende indsats. Der afholdes informationsmøde om ansøgningsrunden tirsdag den 29. maj 2018.


Læs mere
Infomøde om mulighederne

Detailkæden Normal er årets erhvervscase

Husk at få tilmeldt hold til DM i Teknologi og Erhvervscase 2018.

Detailkæden Normal er årets virksomhed i erhvervscaseopgaven i DM i Teknologi og Erhvervscase 2018.

- Vi synes, det er spændende, at Normal bidrager til elevernes erhvervscase i år, og er meget spændte på at se, hvad eleverne får ud af arbejdet, og hvem ved? Måske får vi ligefrem nogle gode ideer, som vi kan arbejde videre med i praksis, siger Torben Mouritsen, administrerende direktør i Normal.


Læs mere
Se erhvervscase-filmene

Årsmøde i april, generalforsamling i maj

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne afholder generalforsamling den 30. maj 2018 i København.

Grundet udpegningen til ny funktionsperiode for erhvervsskolernes bestyrelser løbende fra 1. maj 2018, er det besluttet, at generalforsamlingen 2018 afholdes den 30. maj 2018 på hotel Scandic i København. Invitationen følger.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers Årsmøde bliver afholdt den 18.-19. april 2018 på hotel Nyborg Strand. 580 personer er tilmeldt.

Se programmet

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev