Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Bestyrelserne | oktober 2018

 
 
 
 

Vi skal ha’ en bred politisk eud-aftale nu

Det kan ikke siges for tit. Vi mangler fagligt uddannet arbejdskraft, og det ved politikerne udmærket. De har netop kastet håndklædet i ringen i forhandlingerne om muligheden for at hente mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark, men de skulle hellere se at få forhandlet en bred politisk aftale hjem om eud-udspillet. Erhvervsuddannelserne er hovedleverandører til det danske arbejdsmarked – og vi uddanner og efteruddanner både unge og voksne.
Som alle andre uddannelsesområder er vi presset på økonomien, men vi har ikke råd til som land at spare på erhvervsuddannelserne. – Få nu den aftale på plads og find økonomien til at vi kan uddanne flere faglærte.


Kim Simonsen,
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne

Tietgen skal huse nyt Center for it

Undervisningsministeren har udpeget Tietgen til at være vært for nyt Center for it i undervisningen på erhvervsuddannelserne.

Det nye center skal hjælpe erhvervsskolerne i arbejdet med it i undervisningen ved at indsamle og udbrede erfaringer og ny viden til gavn for elever og undervisere. Syv erhvervsskoler havde søgt om at blive vært for det nye center.
- Idéen til det nye center udsprang oprindeligt fra DEG, så det glæder mig, at beslutningen er faldet på plads, og centeret kan komme i gang. Digitaliseringsindsatsen er helt central for sektoren, og vi ser frem til samarbejdet, siger Lars Kunov, direktør i DEG.


Læs mere

Kursus for bestyrelsesformænd og næstformænd

I kan stadig nå at komme med. Kurset er den 8.11. 2018 hos NEXT på Frederiksberg.

Ønsker man at deltage, skal man hurtigst muligt henvende sig til Thomas K. Ankersen på tlf. 3053 4480 i DEG's sekretariat. Kurset er en introduktion til de mangeartede udfordringer og problemstillinger, som formand og leder af en bestyrelse, kan komme ud for. 


Læs kursusbeskrivelserne her

Bestyrelsesansvarsforsikringer

Selvejende uddannelsesinstitutioner kan tegne ansvarsforsikringer for bestyrelse og ledelse.

Selvejende uddannelsesinstitutioner kan godt tegne en bestyrelsesansvarsforsikring. En bestyrelsesansvarsforsikring dækker bestyrelse og ledelse mod krav, der kan rejses mod dem i forbindelse med deres hverv som bestyrelsesmedlem og forretningsfører/direktør. 
Der ligger nyttig info om ansvarsforsikringer på DEGs hjemmeside. Man er også altid velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis der er nogel spørgsmål.


Læs mere her

Puljemidler til styrkelse af lærere og lederes digitale kompetencer

Undervisningsministeriet har udmeldt en pulje på 1,8 mio. kr. til projekter, der kan styrke lærere og lederes digitale kompetencer på erhvervsuddannelserne.

Puljen kan understøtte erhvervsskolernes arbejde med at udvikle og implementere it om pædagogisk værktøj i undervisningen på erhvervsuddannelserne. Ansøgningsfristen er den 20.11.2018.


Læs mere

Fokus på Finanslov 2019

Følg arbejdet med FFL 2019 i FOKUS.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier regner løbende på konsekvenserne af forslag til finanslov for 2019. Alle notater ligger på FOKUS om FFL 2019.


Læs mere

Bestyrelseskurser for elevrepræsentanter

Næste kursus er allerede den 5.11. 2018 i København. De følgende kurser er den 4.2. 2019 i Århus og den 1.4. 2019 i København.

På alle landets ungdomsuddannelsesinstitutioner sidder der elevrepræsentanter i bestyrelserne. Disse elever har et stort ansvar og er med til at løfte et vigtigt arbejde. Samtidig er det for mange af disse elever deres første møde med bestyrelsesarbejde og ledelse. Derfor er det en god ide at sende elevrepræsentanter på kursus i bestyrelsesarbejde.


Læs mere

Opdag din skoles digitale potentiale

​​​​​​​Får din skole mest muligt ud af digitale teknologier til undervisning og læring?

SELFIE er et gratis værktøj, som kan brugertilpasses og er let at bruge, og som hjælper skoler til at vurdere, hvor de står i forhold til læring i den digitale tidsalder.


Læs mere

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev