Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler -
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

Bestyrelserne | september 2018

 
 
 
 

Uddannelse koster penge

For en måneds tid siden kom finanslovsforslaget for 2019 og siden fulgte regeringens eud-udspil. Det er særdeles positivt, at der fortsat er politisk fokus på, at vi skal uddanne flere faglærte - unge såvel som voksne. Men det er som om, politikere glemmer, at uddannelse af god kvalitet koster penge.
De 2 milliarder, der ligger i udspillet, er en rigtig god start. Dem kommer vi et stykke vej for, men vi er ikke økonomisk i mål. Omprioriteringsbidraget trækker stadig flere penge ud, end staten sætter returfrimærke på. Det må vores politikere ændre på.

Kim Simonsen,
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne

Gi' os et forlig af høj kvalitet

Læs de to formænds fælles debatindlæg om eud-udspillet.

Formand for DEG-B, Kim Simonsen og formand for DEG-L, Ole Heinager appelerer i et fælles debatindlæg til politikerne om en eud-aftale af høj kvalitet. Indlægget har været bragt i Altinget.


Læs debatindlæg

Kurser i godt bestyrelsesarbejde

Godt 50 nye bestyrelsesmedlemmer har netop deltaget i DEG-B's bestyrelseskurser

Op mod 50 nye bestyrelsesmedlemmer har netop deltaget i B-SOSU og Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelsernes bestyrelseskursus – trin 1, hvor man arbejder grundlæggende med bestyrelsens opgaver. På kurset prøvede deltagerne blandt andet kræfter med udfordringer i form af cases som bestyrelse for Den Ukuelige Erhvervsskole.


Læs mere

Fokus på Finanslov 2019

Følg arbejdet med FFL 2019 i FOKUS.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier regner løbende på konsekvenserne af forslag til finanslov for 2019. Alle notater ligger på FOKUS om FFL 2019.


Læs mere

Vinderne af DM i Teknologi og Erhvervscase er kåret

73 hold deltog i de regionale mesterskaber, 10 finalisthold gik videre til finalen på Børsen og to hold gik hjem som danmarksmestre i henholdsvis teknologi og erhvervscase.

Fire hhx-elever fra Frederikshavn Handelsskole vandt finalen i DM i Erhvervscase ved at kombinere social ansvarlighed og præmier i butikskæden Normal. DM i Teknologi blev vundet af htx-elever fra Ringkøbing-Skjern med hundemad af insekter. Finalen fandt sted på Børsen i tæt samarbejde med Dansk Erhverv. Stort tillykke til alle finalister. 


Læs mere om alle finalisterne
Se fotos fra finaledagen 
Læs artikler om finaleholdene

Flot dansk medaljehøst ved Euro-Skills

Det danske landshold kom hjem med en række flotte placeringer.

To danske anlægsgartnere, en bager og en flisemurer kom hjem fra EM i håndværk i Budapest med sølvmedaljer. Den danske murer fik bronze. EuroSkills-landsholdets landbrugsmaskinmekaniker og bygningssnedker fik "Medaillons of Excellence". Stort tillykke til alle.


Se video fra præmieoverrækkelsen

Definition af campus

Alle taler om campus, men taler vi om det samme?

Medlemmer af DEG har efterspurgt en definition af begrebet campus. Det er der kommet et notat ud af.


Læs notatet

Podcasts om håndværk

Den2radio sender ny serie om håndværk og fremtidens arbejdsmarked.

I 20 podcast fortæller håndværkere og fagfolk om bud på fremtidens arbejdsmuligheder og forandringer. Vil automatisering og robotter forandre en del af de arbejdsprocesser, håndværkerne kender? Gennem reportager og interviews får man indtryk af glæden ved håndens arbejde for en række udvalgte håndværksfag.


Læs og lyt

Nyt prøvemedlem i DEG-B

Randers Social- og Sundhedsskole er nyt prøvemedlem i DEG-B.

Prøvemedlemsskabet kører frem til 31. marts 2019, hvorefter bestyrelsen for  Randers Social- og Sundhedsskole vil tage endelig stilling til et medlemsskab af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne.

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev