Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | april 2018

 
 
 
 

Vi skal lægge strategi - sammen

Mange tak for tilliden og tak for valget som ny formand for DEG-L. Jeg ser virkelig frem til arbejdet. Min første opgave bliver i tæt samarbejde med jer, idet jeg planlægger en rundtur efter sommerferien, hvor målet er, at få en åben dialog med flest mulige skoler om, hvordan vi skal prioritere DEG-L’s indsatser og arbejde fremadrettet.
Jeg glæder mig til at høre, hvor I mener, skoen trykker, og få input til hvad der skal være DEG-L's vigtigste prioriteter, så vi sammen kan få lagt en strategi for foreningens arbejde de kommende år. Jeg mener, vi som sektor har et momentum nu, hvor der er stor mulighed for at opnå politisk indflydelse. Det skal vi udnytte til at skabe endnu bedre erhvervsrettede uddannelser.
Ole Heinager, 
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

 
 
 
 
 
 

Årsmøde 2018

DEG har netop afholdt årsmøde 2018 på Nyborg Strand. Næsten 600 engagerede deltagere bidrog med klare holdninger og diskussionslyst på årsmødets mange workshops og oplæg.

Årsmødet satte i år fokus på, hvordan erhvervsskolerne kan klæde elever og kursister bedst muligt på til at møde fremtidens krav.


Læs mere
Download årsmødehæftet her
Se eller gense slides fra de forskellige workshops 

Ole Heinager, ny formand i DEG-L

Ole Heinager, direktør på Next København blev valgt som ny formand på DEG-L's repræsentantskabsmøde den 28. april.

Men hvad vil han arbejde for som ny formand? Læs interviewet her og få indblik i den nye formands visioner. 


Læs interviewet 

Repræsentantskabsmøde 2018

Forud for årsmødet holdt DEG-L repræsentantskabsmøde. Der blev blandt andet taget afsked med Peter Amstrup efter 9 år som formand.

Mere end 55 skoler var repæsenteret ved DEG-L's årlige repræsentantskabsmøde på Nyborg Strand den 18. april 2018. Ole Heinager blev valgt som ny formand, der blev takket og taget afsked med Peter Amstrup efter 9 år som formand, og der blev valgt nye medlemmer til DEG-L's bestyrelse.


Læs mere

Teknologipagten

Regeringen lancererede officielt d. 24. april 2018 Teknologipagten, hvis formål er at sætte fokus på eksisterende og nye projekter, der fremmer STEM i uddannelsessystemet.

Alle institutioner kan melde sig, hvis de har en indsats, der kan fremme teknologipagtens tre mål. Dette kan ske ved at sende en teknologipagterklæring til info@remove-this.teknologipagten.dk


Læse mere om teknologipagten og dens målsætninger her og her 
Spørgsmål kan rettes til UVM 
Skabelon til Teknologipagterklæring

Hvor langt er skolerne med at vælge nyt studiesystem?

STIL har i denne måned udsendt et spørgeskema til skolernes ledelser vedr. status for implementering af nye studiesystemer.

Undersøgelsens resultater vil blive præsenteret på et overordnet niveau i et barometer på STIL’s website. Her vil skolerne kunne følge i med i hinandens status for valg og implementering af nyt studiesystem og måske søge inspiration. STIL vil udsende spørgeskemaundersøgelser i 2018 og 2019, som DEG opfordrer skolerne til at besvare.
DEG og Danske SOSU-skoler lavede en lignende undersøgelse forud for den fælles konference vedr. nyt studiesystem i december 2017.


Læs mere her

10 ECTS point i Fagligt Entreprenørskab

​​​​​​​Innovation og entreprenørskab er væsentlige elementer i erhvervsuddannelserne. Derfor er det afgørende, at lærerne er klædt fagligt på til at varetage undervisningen.

Efteruddannelse i Fagligt Entreprenørskab kan både tages som et valgfag i den ordinære diplomuddannelse i erhvervspædagogik (DEP), svarende til 10 ECTS point, eller som et selvstændigt modul. Derudover er der netop nu mulighed for at deltage i to åbne endags-kurser, der tilmed er gratis.


Læs mere

Åbent endags-kursus for eud- og eux-undervisere i København, 22. maj 2018
Åbne endags-kurser for eud- og eux-undervisere i Horsens, 4. juni 2018

Giv eleverne chancen for at komme helt tæt på EU

Initiativet "Vi Vil Europa" tilbyder en palet af spændende og anderledes tilbud, der skal bringe det europæiske samarbejde i øjenhøjde med elever i hele landet. 

Nu har du chancen for at sikre dine elever en solid viden om EU uden, at det bliver tørt og kedeligt. Initiativet "Vi Vil Europa" kommer ud til skoler i hele landet og klæder alle elever grundigt på til at deltage i det europæiske demokrati og tage stilling til EU. 


Læs mere

Temadag om brobygningsaktiviteter

UVM afholder temadag torsdag den 7. juni 2018 på Nyborg Gymnasium, Skolebakken 13, 5800 Nyborg.

Eud-læringskonsulenterne inviterer på vegne af Undervisningsministeriet til en temadag om erhvervsskolernes muligheder for, at arbejde med elevmotivation og systematik i brobygningsaktiviteterne. 


Læs mere

 
 
 

Arrangementer

Afskedsreception for Peter Amstrup som formand for DEG-L

 Fredag den 4. maj 2018 kl. 13.30-15.30 i DEG's sekretariat i København.


Se invitationen

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev