Del

Ditbarnsfremtid udfordrer forældres syn på erhvervsuddannelser.

Det er stadig aktuelt at udfordre forældres holdninger til erhvervsuddannelserne. Mange forældre tror fx, at alt det, som hører det gode studiemiljø til, findes i langt højere grad på gymnasierne end på erhvervsskolerne.

Det er stadig aktuelt at udfordre forældres holdninger til erhvervsuddannelserne. Og det er vigtigt, at få endnu flere forældre til at interessere sig for erhvervsuddannelserne, fordi det er en blind vinkel for mange. Mange forældre tror, at alt det, som hører det gode studiemiljø til, findes i langt højere grad på gymnasierne end på erhvervsskolerne.

Det gode studiemiljø findes også på erhvervsuddannelserne 
Studieture, lektiecaféer, fællesskab og et godt ungdomsliv. Mange forældre tror, at alt det, som hører det gode studiemiljø til, findes i langt højere grad på gymnasierne end på erhvervsskolerne. Det viser et survey blandt 1000 forældre, som Ditbarnsfremtid har fået lavet. Det er netop sådanne fordomme, Ditbarnsfremtid forsøger at gøre op med ved at stille skarpt på, hvordan det reelt forholder sig. Derfor har de besøgt erhvervsskoler i hele landet for at tale med unge, som enten bor på skolehjem eller er del af et campus-miljø. Det er der kommet en række reportager og interviews ud af, hvor de unge maner alle myter og fordomme i jorden. For de er vilde med deres studiemiljø, har fået venner for livet og masser af nye faglige input.

Læs mere om kampagnen på ditbarnsfremtid.dk og vær med til at sprede de vigtige budskaber ved at dele opslag på Facebook og Instagram. Eller tag direkte kontakt til projektleder, Kira Gilling Hansen, på mail: kgh@esnord.dk fx for at rekvirere materiale.

Ditbarnsfremtid
Ditbarnsfremtid er et projekt der har til formål at styrke erhvervsuddannelsernes image ved at bidrage til samfundsdebatten med historier, som kan udfordre stereotype fordomme. Indsatsen skal også være med til at understøtte en proces, som handler om at skabe dialog mellem forældre og unge, så de kan tale sammen om uddannelsesmuligheder og karriereveje, uden at det opleves som et pres. I den forbindelse udvikler Ditbarnsfremtid dialogskabende indspark og råd til forældre i samarbejde med vejledere og andre eksperter.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier deltager som samarbejdspartner i forældreindsatsen Ditbarnsfremtid, der er udviklet af de fem regioner og en række samarbejdspartnere.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K