Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | januar 2018

 
 
 
 

Tal vores arbejdspladser op

Hvorfor er offentligt ansatte ledere som udgangspunkt grundlæggende nogle tumper, mens privat ansatte ditto oftest er geniale?
Hvorfor er en skandale i det offentlige betegnende for hele sektoren, mens en tilsvarende i det private kun lokaliseres til ét firma eller én person?
Hvorfor bliver alt bedre, når private overtager et område, der typisk har været varetaget af det offentlige?
Jeg synes, det er rigtig gode spørgsmål, og Anya Eskildsen, direktør på Niels Brock, stiller dem helt præcist i Mandag Morgen den 25. januar. Dejligt, at nogen tager disse selvfølgeligheder, der blot baserer sig på fordomme, op.
Deltag i debatten – og vær med til at tale vores arbejdspladser op.

Peter Amstrup, 
Formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

 
 
 
 
 
 

Digital strategi er et vigtigt skridt

DEG bakker fuldt og helt op om teknologipagten og strategien for digital vækst.

Det er afgørende at sætte fokus på de muligheder, den nye teknologi giver, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.


Læs mere

Finanslov 2018

​​​​​​​Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har en temaside om Finanslov 2018

Siden bliver løbende opdateret med nye notater. Her er bl.a. notat vedr. den vedtagne finanslov 2018 samt om økonomien i VEU-trepart.


Se mere her

DM i Teknologi og Erhvervscase 2018

​​​​​​​Vi åbner for tilmeldingen til DM i Teknologi og Erhvervscase i uge 6

DM i Teknologi og Erhvervscase er ved at forberede det 7. danmarksmesterskab for hhx og htx -eleverne. Alle skoler vil snarest modtage en invitation til mesterskabet. Hhx-deltagerne kan allerede nu sætte kryds i kalenderen den 9. marts, hvor årets erhvervscase bliver offentliggjort på www.deg.dk. Husk det er gratis for alle skoler at deltage.
De regionale mesterskaber ligger den 5. september 2018, og finalen afholdes i samarbejde med Dansk Erhverv i Børssalen i København den 26. september 2018. DEG håber på stor tilslutning til konkurrencen igen i år.


Læs mere
Følg optakten og mesterskabet på Facebook

Lærepladser i det jyske

Mangler dine elever en læreplads? Så er der hjælp på vej. I en række jyske kommuner er der masser af ledige lærepladser – her mangler man eleverne.

Et nyt forsøg fra Undervisningsministeriet vil sætte ledige lærlinge sammen med ledige lærepladser. I tre år er det blevet muligt også at bo på skolehjem, mens man arbejder på sin læreplads og ikke blot, mens man er på skoleophold. Der er ingen krav om, at elever skal gennemføre deres uddannelse på en erhvervsskole i nærheden af deres nye læreplads for at kunne bruge forsøgsordningen, der er åben for lærlinge fra alle uddannelsesområder.


Læs mere

DM i Skills var en flot succes

Mere end 300 unge konkurrerede ved DM i Skills i Herning.

325 dygtige, unge faglærte fra hele landet konkurrede i dette års DM i Skills i Herning Messcenter. Der var repræsenteret ikke mindre end 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag, så der var nok at se på for de mange besøgende.
Ikke mindre end 300 busser med grundskoleelever ankom til DM i Skills, i løbet af de tre dage mesterskabet varede. Og eleverne fik rig mulighed for at kigge nærmere på de mange spændende konkurrencer og fag.


Se de 47 danmarksmestre her 

De nye udvalg er på plads

Nyudpegningen til DEG-L's udvalg er på plads.

Udpegningerne til DEG-L's udvalg er gennemført, og alle udvalg er gået i gang med arbejdet pr. 1 januar.


Se hvem der sidder i hvilke udvalg 

Bestyrelseskursus for elevrepræsentanter

Danske Studerendes Andelsselskab (DSA) tilbyder kurser i bestyrelsesarbejde til studerende.

Kurset er endags og foregår den 19. marts 2018 i Aarhus og den 5. november 2018 i København. Pris 1900,- pr. deltager. For yderligere information kontakt udviklingskonsulent Aja Heinze på tlf. 21976414. 


Tilmelding via aja@remove-this.dsfnet.dk

Skoler søges til forskningsprojekt om røgfri fællesskaber

Statens Institut for Folkesundhed søger erhvervsskoler, der ønsker at være med i et projekt med fokus på bedre trivsel på røgfri skoler

- Erfaringer fra erhvervsskoler i Danmark viser, at en skoledag uden røg mindsker rygning hos elever og skaber et bedre miljø på skolen. Vi har på baggrund af erfaringer fra adskillige erhvervsskoleafdelinger samt to pilotprojekter på erhvervsskoler udviklet værktøjer, som skolerne kan arbejde med for at skabe bedre trivsel gennem fokus på bevægelse og det sociale og fysiske miljø på skolen. Vi vil afprøve projektet på skoler i hele Danmark fra august 2018, siger projektleder Susan Andersen.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier bakker sammen med Erhvervsskolernes Elevorganisation op om projekt FOKUS, der har fået støtte fra Kræftens Bekæmpelse.

Hvis der skulle være skoler, som har lyst til at være med i projektet, kan man henvende sig til Susan Andersen, Statens Institut for Folkesundhed, på sua@remove-this.si-folkesundhed.dk eller telefon: 65507816


Læs mere

Demokrati på skemaet

Demokratiet er i konstant proces og formes og forbedres af borgerne. Derfor lancerer Undervisningsministeriet nu kampagnen ’Demokrati under udvikling’. Kampagnen giver lærere, undervisere og pædagoger inspiration til, hvordan de får demokratiet til at leve i undervisningen.
Den nationale kampagne er rettet mod grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler, produktionsskoler og almene voksenuddannelser. På kampagnesitet findes materialer og aktiviteter, der understøtter arbejdet med fællesskab, demokrati og medborgerskab i den faglige undervisning.


Se kampagnesitet her

Forebyg mobning

”Det er gas – du ka’ ta’ det”. Hvornår er det værkstedshumor, og hvornår er det mobning?

Humor er en del af vores sociale liv og skaber relationer, men det går galt, når ”sjov” bliver til mobning. 


Læs DCUM’s artikel om mobning

 
 
 

Arrangementer

Årsmøde og repræsentantskabsmøde 2018

DEG-L afholder repræsentantskabsmøde onsdag den 18. april 2018 på Hotel Nyborg Strand. I forlængelse heraf afholder DEG årsmøde. 
Tilmeldingen åbner  den 8. februar.

 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev