Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | juni 2018

 
 
 
 

Folkemødet satte retning

Man kan ikke være andet end være glad oven på Folkemødet. Fremtidens ungdomsuddannelser, institutionslandskaber, digitalisering, voksen- og efteruddannelse, iværksætteri og FN’s verdensmål… Rigtig mange vigtige og spændende emner var på dagsordenen – vi fik debatteret igennem, og jeg glæder mig over, at uddannelsesdagsordenen var helt central på Bornholm. Op til Folkemødet offentliggjorde vi i DEG-L et pejlemærkepapir, UNG 3.0, som er notat med bud på en række pejlemærker i et fremtidigt ungdomsuddannelsessystem. Det er tænkt som en invitation til en åben dialog. Notatet er blevet vel modtaget – vigtige aktører har allerede budt sig til i debatten, og vi glæder os til samarbejdet om at tænke store tanker om et nyt og fremtidssikret ungdomsuddannelsessystem.
Læs pejlemærkepapiret her – og rigtig god sommer.

Ole Heinager, 
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

 
 
 
 
 
 

DEG på Folkemødet

DEG's debatter trak fulde huse på Folkemødet på Bornholm. Overskrifterne var: Digitalisering, VEU og FN's verdensmål.

Debatterne bølgede på Grønbehcs Hotel. DEG var vært ved tre debatter om hhv. digitalisering i ungdomsuddannelserne i samarbejde med Danske Gymnasier, motivation til voksen- og efteruddannelse i samarbejde med Uddannelsesforbundet, og hvordan FN’s verdensmål indgår som en del af ungdomsuddannelserne i samarbejde med Operation Dagsværk og Next Uddannelse København.


Læs mere og hør podcasts fra de tre debatter

Udskolingspakke er et vigtigt skridt

Det er utrolig glædeligt, at folkeskoleforligspartierne er blevet enige om en udskolingspakke inden sommerferien, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

- At det praksisfaglige og anvendelsesorienterede får en mere fremtrædende plads i folkeskolen er helt afgørende for at få flere elever til at vælge en erhvervsuddannelse, men også for at sikre, at alle elever føler sig motiverede i udskolingen, siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.


Læs pressemeddelelsen

Nyt undervisningsmateriale til GF1

"Med friske øjne" er nyt materiale til undervisning i køn, mangfoldighed og arbejdspladskultur.

EUC Sjælland har udviklet nye undervisningsmaterialer til erhvervsskolerne om mangfoldighed på arbejdsmarkedet. Materialerne ligger tilgængelige for alle på emu.dk


Læs mere

Finansiering af FGU sender skuffende signal

Det er ganske uforståeligt, at politikerne vælger at tage penge fra ungdoms- og voksenuddannelser for at finansiere FGU-reformen, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Signalet får erhvervsskolerne til at tvivle på, om politikerne reelt mener det, når de siger, at flere skal vælge erhvervsuddannelser og voksen- og efteruddannelse.


Læs pressemeddelelsen 

Vigtigt: UVM har strammet regler for optagelse i praktikcenter

Eleverne skal nu senest 8 uger inden afslutning af GF2 være registreret både som søgende i Easy-P og have synlig profil på praktikpladsen.dk.

Tidligere skulle eleverne være registreret 4 uger inden afslutningen af GF2. Eleverne mister muligheden for at starte i et praktikcenter, hvis skolen ikke får dem registeret.


Helhedslæring i erhvervsuddannelserne

Nyt projekt om helhedsforståelse i byggeriet skal styrke samarbejde på tværs af fag i erhvervsuddannelserne.

Projektet skal udvikle undervisningsforløb, der giver de unge helhedsforståelse og evnen til at samarbejde med unge fra andre fagområder. Projektet sættes i gang i efteråret 2018 og alle erhvervsskoler vil modtage en invitation til den indledende workshop.


Læs mere

Digitale Synergier - planlægning på tværs af merkantile skoler

Pilotprojekt skal undersøge, om digitale hjælpemidler kan sikre lokale undervisningsmiljøer.

Flere skoler – særligt små og mindre skoler – har ofte få elever inden for de enkelte uddannelsesretninger, og det kan være vanskeligt at opretholde lokalt udbud, hvor underviserne har et uddannelsesspecifikt kendskab inden for de enkelte erhvervsuddannelser. Nyt pilotprojekt skal afhjælpe udfordringen vha digitale løsninger.


Læs mere

Lærerne er positive over for opkvalificering i digitale teknologier

På Roskilde Tekniske skole (RTS) er det en del af den digitale strategi, at alle lærere skal opkvalificeres i digitale teknologier, pædagogik og it.

Det sker gennem et nyudviklet uddannelsesforløb, som RTS har udviklet sammen med professionshøjskolen Absalon. Uddannelsen svarer til 10 ECTS point, og kan tages af alle.
- Det er super vigtigt, at alle lærere har en basis-grundviden om it, pædagogik og nye digitale teknologier. Og de lærere, der er blevet opkvalificeret, er meget positive for de nye værktøjer og viden, kurset har givet dem, siger Morten S. Andersen, it-chef på Roskilde Tekniske Skole.


Læs artiklen 

Crossing IT

Crossing IT er et projekt der skaber faglig sammenhæng mellem grundskolen og erhvervsgymnasiet gennem programmering.

Med projektet CrossingIT arbejder it-undervisere på de involverede skoler med at skabe faglig sammenhæng fra folkeskolen til erhvervsgymnasiet gennem programmering. Projektet inddrager virksomheder, deres behov og deres viden.


Læs mere

Årets Læreplads 2018

Tilmeldingen til Årets Læreplads åbner den 1. august 2018.

Alle skoler vil her inden sommerferien modtage en mail med nærmere information om konkurrencen.


Nye materialer skal gøre det mere overskueligt for virksomheder at tage elever

Undervisningsministeriet har lanceret nyt informationsmateriale, som kan bruges i arbejdet.

Det skal være lettere for virksomhederne at overskue processerne og fordelene ved at tage en elev, så flere elever kan komme i praktik i en virksomhed. Derfor har Undervisningsministeriet lanceret nye informationsmaterialer, som kan bruges i arbejdet med at skabe flere praktikpladser.


Læs mere

Den Digitale Erhvervsskole 6.0

Konferencen afholdes den 8. oktober i Odense Kongres Center. Der kommer en invitation ud efter sommerferien, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Konference Den Digitale Erhvervsskole 6.0 sætter i år fokus på undervisningsforløb. På konferencen vil bl.a. EVA præsentere resultaterne af en ny undersøgelse om brug af data i erhvervsuddannelserne, og der vil blive drøftet kvalitet i fjernundervisningsforløb.


ERFA-dag om GDPR på erhvervsskolerne

Sæt kryds i kalenderen den 4. september 2018

Tid: Den 4. september 2018
Sted: NEXT, Uddannelse København, Julius Thomsens Gade 5, 1974 Frederiksberg C. Mulighed for tilmelding følger


Oplæg og workshops om godt undervisningsmiljø

DCUM tilbyder gratis oplæg og faglærer workshops.

Dansk Center for Cndervisningsmiljø (DCUM) tilbyder gratis oplæg og faglærer workshops om, hvordan man konkret arbejder med det gode undervisningsmiljø i løbet af GF1 og GF2.


Læs mere

Erhvervsskoler søges til udstilling om demokrati og civilsamfund

En række skoler har mulighed for at få besøg af udstillingen "Små Visioner".

Små Visioner er en landsdækkende udstilling, hvor alle elever kan være med til at sætte dansk demokrati i perspektiv. Små visioner startede som en bog, og er nu også en interaktiv udstilling, og de første 100 udstillinger er doneret af bogens deltagere, der bl.a. omfatter DEG.  


Læs mere

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev