Del

Erhvervsskoler søges til udstilling om demokrati og civilsamfund

En række skoler har mulighed for at få besøg af udstillingen "Små Visioner"

Små Visioner er en landsdækkende udstilling, hvor alle elever elever kan være med til at sætte dansk demokrati i perspektiv.

SMÅ VISIONER startede som en bog og er nu også en interaktiv udstilling, og de første 100 udstillinger er doneret af bogens deltagere, der bl.a. Omfatter DEG og LH.

Som en flot markering af FN’s Demokratidag, blev bogen SMÅ VISIONER sidste efterår, doneret og distribueret til ca. 3000 uddannelsesinstitutioner, herunder ca. 200 erhvervsskoler, som har modtaget bogen via LH.

Værket er et originalt og underholdende samarbejde mellem indskolingselever og 100 organisationer, der tilsammen formidler visionerne bag de deltagende organisationer, der tæller organisationer som Europabevægelsen, Ungdommens Røde Kors, DI, DA, og Håndværksrådet.

Foruden en fornem lektørudtalelse, bakkes udgivelsen nu op af en udstilling samt en portal, der har til formål at skabe opmærksomhed omkring bogen. Udstillingen er et konkret eksempel på hvordan man kan benytte udgivelsen, udstillingen og portalen, til at undervise i civilsamfund, demokrati og aktivt medborgerskab.

SMÅ VISIONER udstillingen doneres i første omgang til ét hundrede skoler, og Visions Media, der står bag udgivelsen, ser meget gerne at Erhvervsskolerne sætter sig på en god bid af de gratis udstillingssæt, som udover erhvervsskoler, vil komme ud til gymnasier, efterskoler og folkeskoler.  Det eneste krav, der stilles for at modtage udstillingen, er at man vil hænge udstillingen op i skolens fællesareal, og meget gerne op til FN’s Demokratidag den 15/9. Visions Media, der står bag udgivelsen, håber der vil være undervisere i samfundsfag, der vil tage Små Visioner til sig, og have lyst til at give os feedback på deres brug af udstillingen, som man kan bruge til den videre udvikling af konceptet.

Udstillingen er interaktiv, og ikke afhængig af bogen, og kræver som sådan heller ikke nogen undervisning. Plakaterne afslører ikke direkte organisationerne bag de enkelte plakater. Men der vil være ledetråde, der udfordrer beskuerens fantasi og samfundskundskab, og ellers så vil der være en sidehenvisning til bogen, eller en QR-kode, hvor man via sin tablet eller telefon, kan slå organisationen op på bogens hjemmeside, læse en kortfattet tekst om organisationens baggrund og visioner, og teste sin tekstforståelse af med en Quiz!

Quizzerne vil danne baggrund for en statistik, der vil blive delt online med de deltagende skoler, og på den vis er der mulighed for at en lærer, øjeblikkeligt, kan måle på elevniveau, såfremt eleven tillader det.

De 100 gratis udstillingssæt afsættes efter først til mølle princippet, og kan reserveres pr. mail til: mads.herluf@visions.media

For information om Små Visioner:  www.smaa-visioner.dk

Der er også en facebook-side, der vil annoncere nyheder. https://www.facebook.com/smaavisioner/

 

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K