Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | november 2018

 
 
 
 

Tak for indsatsen

Som I ved, er der netop indgået en ny, solid eud-aftale med rigtig mange stærke elementer, som jeg forventer vil styrke tilgangen af elever til de erhvervsrettede uddannelser.
En så lukrativ aftale er ikke noget, vi kommer sovende til.
Eud-aftalen er resultatet af flere års ihærdigt arbejde. Først og fremmest udført af DEG’s sekretariat og bestyrelser, men også i høj grad via jeres store indsats lokalt og ude på skolerne. I har skrevet indlæg til pressen, der er holdt utallige møder med politikere, styrelser, kommuner og regioner, og der er argumenteret, talt venligt og talt dunder.
Vi er opmærksomme på, at aftalen også indeholder udfordringer særligt på det merkantile område, og det vil der naturligvis blive kigget på; men jeg er stolt af, at vi ved fælles ihærdighed og hårdt arbejde har fået forhandlet en god eud-aftale i hus. Tak for indsatsen.

Ole Heinager, 
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

 
 
 
 
 
 

Ny eud-aftale vil tiltrække og fastholde flere elever

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er meget positive over for den nye brede aftale. Men der er en knast på det merkantile område.

DEG mener, aftalens initiativer vil bidrage til at tiltrække og fastholde flere elever til erhvervsuddannelserne; ligesom videreførelse af kvalitetspuljemidlerne på 168 millioner kroner i 2019 er en vigtig håndsrækning til erhvervsuddannelserne. 
- Overordnet er vi meget tilfredse med den nye eud-aftale, der indeholder mange af de elementer, som DEG har arbejdet for de seneste tre år. Der er dog nogle knaster i det afkortede merkantile grundforløb til de studenter, der ikke kommer fra hhx. Det er vi bekymrede over, siger Lars Kunov, direktør i DEG. 
Nu følger selve udmøntningen og høringsfasen, hvilket DEG følger tæt.


Læs pressemeddelelsen fra offentliggørelsen af aftalen

Millioner til indsats for uddannelse af ledige

Uddannelsesambassadører og øget indsats for fra ufaglært til faglært er blandt nye initiativer for at få opkvalificeret flere ledige. Det fremgår af ny politisk aftale, som VEU-udbyderne i DEG hilser velkommen.

100 mio. kr. skal bruges til nye initiativer for at opkvalificere ledige. Det er resultatet af en aftale, som netop er indgået mellem forligspartierne bag beskæftigelsesreformen. Der er tale om uforbrugte midler fra puljen til uddannelsesløft, som nu bruges til at forbedre jobcentrenes hjælp til virksomhederne, give jobparate kontanthjælpsmodtagere en tidlig indsats, løfte indsatsen for ledige, der mangler basale læse-, skrive og regnefærdigheder og ansætte uddannelsesambassadører, der kan udbrede kendskabet til, at ufaglærte ledige kan uddanne sig til faglærte.


Læs mere

"Vi er altid i tæt dialog"

Det kræver et stærkt makkerpar at drive en stor erhvervsskole. Læs det første i rækken af dobbeltinterviews med en formand og direktør - her fra Mercantec.

Kirsten Holmgaard, direktør på Mercantec og Palle Damborg, formand selvsamme sted, ringer sammen stort set ugentligt. Det sikrer en tæt dialog.


Læs interviewet  

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier på Twitter

DEG har langt om længe fået sin egen twitterkonto: @DanskeEG.

Her "twittes" pressemeddelelser, kommentarer, nyheder, arrangementer mv.
Følg, tag, del og like gerne.


Alle medlemmer i DEG vil i december måned modtage vores nye digitale julekalender, der sætter fokus på FN's verdensmål på erhvervsskolerne.

- Vi håber, man vil lade sig inspirere af kalenderlågerne, der alle gemmer på en interessant holdning, en god historie, eller en spændende case om erhvervsskolernes arbejde med FN’s verdensmål, siger Annette Vilhelmsen, formand for Udsynsforum og medlem af DEG-L’s bestyrelse. Det er Udsynsforum, der er initiativtager til julekalenderen.


Juridisk nytårskur

Kom til juridisk nytårskur skræddersyet til medlemmer af DEG’s HR-netværk.

Bliv opdateret på aktuel jura, når Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG)
sammen med advokatfirmaet Bech-Bruun inviterer til nytårskur i form af en fælles
juridisk fagdag. Arrangementet finder sted mandag den 7. januar 2019.


Læs mere her
Tilmelding her

El-installatør Herluf Jørgensen blev Årets Læreplads 2018

Det var elektrikerlærling Andreas Soll, der havde indstillet sin læreplads. Andreas Soll tager sine skoleperionder på EUC Syd.

DEG har i sin begrundelse for valget af El-installatør Herluf Jørgensen lagt vægt på, ”at lærepladsen tydeligvis har meget stort fokus på Andreas’ faglige udbytte af sin læretid og ikke nøjes med at koncentrere sig om det, han SKAL lære i løbet af sin uddannelse, men både sætter pris på og understøtter hans særlige interesse for datakommunikation".
De to andenpladser gik til Odense Universitetshospital og Haals bageri i Gistrup.


Læs mere

Repræsentantskabsmøde og årsmøde 2019

Sæt kryds i kalenderen. Der afholdes repræsentantskabsmøde og årsmøde den 15.-16. maj 2019 på Hotel Nyborg Strand.

Tilmeldingen åbner i marts 2019.


Det skal være klart for lærerne, hvordan data kan bruges til at højne undervisning

Lærerne på eud har svært ved at se, hvordan arbejdet med data forbedrer undervisningen. Det konkluderer ny undersøgelse fra EVA.

Det er ikke tydeligt nok for lærerne på erhvervsuddannelserne, hvordan data fra skolernes kvalitetsarbejde kan være med til at forbedre deres undervisning. Man bør derfor gøre mere for at skabe klare rammer for lærernes reflektioner over data.


Læs mere hos EVA

ES Cup Høvdingebold og Motionsfloorball 2019

- En landsdækkende turnering for alle ungdomsuddannelser.

Alle kan være med til ES Cup – både de motionsvante elever og dem, der ikke plejer at være på hjemmebane i idrætshallen. ES Cup Høvdingebold og Motionsfloorball 2019 løber af stablen til foråret. Det er Dansk Firmaidræt, der står bag turneringerne.


Læs mere

Ny film om seksuel orientering og hadforbrydelser

Filmene har til formål at fremme undervisning i LGBT+ rettigheder på gymnasierne og forebygge diskrimination, mobning og hadforbrydelse.

Film og undervisningsmaterialet er udarbejdet så eleverne selv danner sig en mening om, hvad der er rigtigt, forkert og lovligt, med hensyn til diskrimination, mobning og hadforbrydelse. Filmen er den første i en række og er blevet til på baggrund af Undervisningsministeriets udlodningsmidler.


Den første film kan ses her

 
 
 
LinkedInTwitterFacebookEmail
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev