Del

”Vi er altid i tæt dialog”

Interview med direktør og formand på Mercantec:

Der er hektisk stemning, da jeg ankommer til Mercantec, og jeg erfarer hurtigt, at der har været uenigheder mellem den tidligere byggeledelse og Mercantec. Gymnasiet skulle efter planen have stået færdigt dette efterår, men ser nu ud til at blive mindst en halvt år forsinket.

- Skiftet af byggeledelse er kommet pressen for øre og de står nu klar på byggepladsen og tripper for en udtalelse, forklarer Kirsten Holmgaard, direktør på Mercantec, da hun byder mig indenfor. Men de får vente lidt.

- Det er selvfølgelig mega-træls at blive forsinkede med byggeriet, men det bliver hammerflot, når vi bliver færdige, forsikrer Kirsten Holmgaard.

I det samme ankommer Palle Damborg, der er formand for Mercantec og en kendt og respekteret erhvervsmand - ikke kun i Viborg. Formand og direktør hilser hjerteligt på hinanden med en krammer. Begge taler meget og hurtigt, og man fornemmer straks, at her er to markante personligheder, der kender hinanden rigtig godt og blot ved et blik kan se, hvor den anden vil hen…

"Vi er super ambitiøse"
Kirsten Holmgaard og Palle Damborg har faktisk kendt hinanden i mange år blandt andet gennem Viborg Erhvervsråd, forskellige bestyrelser og ikke mindst gennem samarbejdet på Mercantec. Og tonen er ikke kun hjertelig de to imellem, de er også effektive og får hurtigt clearet et par aktuelle sager af; og inden jeg får mulighed for at spørge ind til, hvordan direktør og formand samarbejder på Mercantec, demonstrerer de arbejdsrelationen for fuld udblæsning.

- Jeg tror det, der kendetegner os, er, at vi er super-ambitiøse og gode til at tale sammen, siger Palle Damborg, og så er der aldrig langt fra tanke til handling. Kirsten og jeg, resten af forretningsudvalget og for den sags skyld hele bestyrelsen, vi er et rigtig godt team, der tænker stort, tænker i uddannelse og sætter Mercantecs interesser forud for særinteresser, når vi arbejder.

Ringer ofte sammen
Konkret taler Kirsten Holmgaard og Palle Damborg sammen mindst en gang om ugen. 
- Det sker at Kirsten eller jeg ringer søndag aften, så får vi klaret verdenssituationen, og drøfter argumenter og holdninger inden politiske og strategiske initiativer for alvor går i gang. Det er helt afgørende, at vi er enige, og derfor er vi altid i tæt dialog – hvis nødvendigt også i løbet af ugen på vej hjem i bilen, udtaler Palle Damborg.
- Tilliden går begge veje, og jeg skal kunne diskutere alt med min formand og bestyrelsen. De er mine sparringspartnere, ellers går det ikke, tilføjer Kirsten Holmgaard.

Strategien er klar
Det seneste år har været travlt for både formand og direktør. Et stort byggeri er krævende samtidig med at   daglig drift og skolens konstant udvikling skal passes. Det kræver en klar strategi at få enderne til at mødes. - Overordnet tror jeg, vi arbejder som mange andre erhvervsskole-bestyrelser. På baggrund af et stort forarbejde på skolen, som inddrager mange medarbejdere, udarbejder Kirsten et oplæg til bestyrelsens årlige strategiseminar, som vi holder i juni måned. – Og efter seminaret udarbejdes den endelige strategiplan, og den arbejder vi så efter. I disse år har vi tre klare og ambitiøse prioriteringer: Vi skal have flere unge ind på vores uddannelser, vi højner kvaliteten og opkvalificerer vores medarbejdere, siger Palle Damborg.

Kaffen er drukket og pressen venter på Kirsten Holmgaard på byggegrunden. På vej ud ad døren, spørger jeg, om de har nogle ønsker, jeg skal tage med tilbage til sekretariatet i København. Og Palle Damborg kvitterer lynhurtigt og med et smil på læben:

- Ja, vi skal have retænkt hele vores uddannelsessystem; og så se dog at få slået Lederforeningen og Bestyrelsesforeningen sammen. Det giver ingen mening, at vi har to foreninger, vi arbejder jo for den samme sag.

Fakta:
Kirsten Holmgaard og Palle Damborg
Palle Damborg er udpeget af DI, og medlem af DI’s forretningsudvalg, formand for Fremstillingsindustrien, medlem af DEG-B’s bestyrelse og siden maj 2018 formand for Mercantec.
Ved siden af disse poster er Palle Damborg virksomhedsejer. Kirsten Holmgaard har været direktør på Mercantec i 12 år og er i den periode blandt meget andet lykkedes med at nedsætte frafaldet og højne kvaliteten i samtlige uddannelser.

 

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K