Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | oktober 2018

 
 
 
 

Spændingen stiger…

Tak for et godt direktørmøde, hvor vi kom godt omkring visionerne for Ung 3.0. På på den korte bane venter vi nu på, at politikerne når til enighed om eud-udspillet. Lytter man på vandrørene, handler det om at nå til enighed om finansieringen. Kan og skal findes nye penge til udspillet? Og skal 2% besparelsen fjernes? Spændingen stiger…. Politikere kan påvirkes, og vi vil derfor nu, som på direktørmødet, opfordre alle til at hive fat i jeres lokale folketingsmedlemmer og tale for vores uddannelser.

Ole Heinager, 
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

 
 
 
 
 
 

Tietgen skal huse nyt Center for it

Undervisningsministeren har udpeget Tietgen til at være vært for nyt Center for it i undervisningen på erhvervsuddannelserne.

Det nye center skal hjælpe erhvervsskolerne i arbejdet med it i undervisningen ved at indsamle og udbrede erfaringer og ny viden til gavn for elever og undervisere. Syv erhvervsskoler havde søgt om at blive vært for det nye center.
- Idéen til det nye center udsprang oprindeligt fra DEG, så det glæder mig, at beslutningen er faldet på plads, og centeret kan komme i gang. Digitaliseringsindsatsen er helt central for sektoren, og vi ser frem til samarbejdet, siger Lars Kunov, direktør i DEG.


Læs mere

Puljemidler til styrkelse af lærere og lederes digitale kompetencer

Undervisningsministeriet har udmeldt en pulje på 1,8 mio. kr. til projekter, der kan styrke lærere og lederes digitale kompetencer på erhvervsuddannelserne.

Puljen kan understøtte erhvervsskolernes arbejde med at udvikle og implementere it om pædagogisk værktøj i undervisningen på erhvervsuddannelserne. Ansøgningsfristen er den 20.11.2018.


Læs mere

Direktørmøde

Den 9.-10. oktober var direktørkredsen i DEG-L samlet i København til efterårets direktørmøde.

Her blev der både drøftet den aktuelle politiske situation med fortsatte besparelser i finanslovsforslaget, elementerne i regeringens eud-udspil og samlet op på formandskabets fem regionale møder, som har været afholdt fra august til oktober.
Direktørkredsen gik også i værkstedet og skulle opsætte pejlemærkerne for UNG 3.0 til et nyt ungdomsuddannelsessystem. Det var lettere sagt end gjort, men der kom spændende forslag og gode drøftelser ud af det, som bestyrelsen vil arbejde videre med.
Afslutningsvis kiggede den nye departementschef Søren Hartmann Hede forbi til en god dialog om en lang række aktuelle problemstillinger.

Temadag om beskæftigelsesindsatsen

Husk temadag om beskæftigelsesindsatsen den 13.11.2018 i Odense.

Der er indgået ny politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Arrangementet vil derfor have særligt fokus på de retslige og økonomiske rammer, og hvordan vi udmønter reglerne i praksis.


Se program og tilmelding

EUD-temadag om uddannelsesstart

Undervisningsministeriet inviterer på temadag om uddannelsesstart.

Eud-læringskonsulenterne inviterer til en temadag om erhvervsskolernes muligheder for, at arbejde med god uddannelsesstart på GF1 og GF2.Man kan deltage på to forskellige datoer:
Tirsdag den 20. november 2018 på Herningsholm Erhvervsskole, Lillelundvej 21, 7400 Herning, eller mandag den 26. november 2018 på Roskilde Handelsskole, Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde. 


Læs mere

Bestyrelseskurser for elevrepræsentanter

Næste kursus er allerede den 5.11. 2018 i København. De følgende kurser er den 4.2. 2019 i Århus og den 1.4. 2019 i København.

På alle landets ungdomsuddannelsesinstitutioner sidder der elevrepræsentanter i bestyrelserne. Disse elever har et stort ansvar og er med til at løfte et vigtigt arbejde. Samtidig er det for mange af disse elever deres første møde med bestyrelsesarbejde og ledelse. Derfor er det en god ide at sende elevrepræsentanter på kursus i bestyrelsesarbejde.


Læs mere

Flot fremmøde til temadag om nye adgangskrav

Interessen for viden om de nye adgangskrav var stor. Specialkonsulent Hanne Woller fra UVM gennemgik bl.a. de nye adgangskrav og optagelsesprocedurer på erhvervsuddannelserne.

Flere end 150 engagerede deltagere mødte op til Danske erhvervsskoler og –Gymnasiers og Danske SOSU-skolers temadag om nye adgangskrav på erhvervsuddannelserne.


Læs mere

Opdag din skoles digitale potentiale

​​​​​​​Får din skole mest muligt ud af digitale teknologier til undervisning og læring?

SELFIE er et gratis værktøj, som kan brugertilpasses og er let at bruge, og som hjælper skoler til at vurdere, hvor de står i forhold til læring i den digitale tidsalder.


Læs mere

Skab godt undervisningsmiljø

DCUM tilbyder gratis oplæg og workshops om godt undervisningsmiljø.

Se tilbudene fra DCUM's (dansk center for godt undervisningsmiljø) om workshops mm.


Læs mere

Podcasts om håndværk

Den2radio sender ny serie om håndværk og fremtidens arbejdsmarked.

I 20 podcast fortæller håndværkere og fagfolk om bud på fremtidens arbejdsmuligheder og forandringer. Vil automatisering og robotter forandre en del af de arbejdsprocesser, håndværkerne kender? Gennem reportager og interviews får man indtryk af glæden ved håndens arbejde for en række udvalgte håndværksfag.


Læs og lyt

 
 
 
LinkedInTwitterFacebookEmail
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev