Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | april 2019

 
 
 
 

Vi udvikler DEG

For syv år siden fik DEG-L og DEG-B et nyt fælles sekretariat og senere navnet Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG). Etableringen af DEG har været en succes, og sammen har vi opnået stor indflydelse på den danske uddannelsesagenda. I dag er DEG en væsentlig aktør, som ingen kommer uden om, når der skal diskuteres ungdoms-, voksen- og efteruddannelse. 

Men det får os ikke til at sidde med hænderne i skødet. Bestyrelserne i DEG-L og DEG-B er enige om at sætte nye, ambitiøse fælles målsætninger – og at disse nye mål kræver nye arbejdsformer og reorganisering ikke kun i foreningerne, men også i sekretariatet. Sekretariatet er derfor pt. under ”ombygning”, hvilket gør, at vi alle må være lidt tålmodige med hinanden indtil nye teams er etableret og nye arbejdsformer taget i anvendelse.
Vi forventer, sekretariatet vil være på plads i løbet af efteråret, og alle medlemmer såvel ledere som bestyrelser kan se frem til en styrket organisation, der vil levere politik, kommunikation og øge indflydelse på højeste niveau.

Med venlig hilsen
Kim Simonsen og Ole Heinager 
hhv. formand for DEG-B og DEG-L

 
 
 
 
 
 

DEG er under forandring

Medlemmerne af DEG får mulighed for at arbejde med.

Som du måske netop har set i lederen, står DEG midt i en re-organisering. Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, uddyber her, hvad medlemmerne kan forvente at få ud af det ”nye” DEG.


Læs mere

DEG’s arbejde vedr. nyt bevillingssystem

Foreningens projektgruppe har den 4. og 25. april afholdt de to første møder. Bl.a. arbejder gruppen med en kortlægning af taxametre og tilskud på erhvervsskolernes område.

Foruden arbejdet i projektgruppen vil sekretariatet de kommende måneder gennemføre en række interviews med medlemsskolerne for at få flere input til arbejdet.


Læs mere her

Fokusér på at styrke de eksisterende erhvervsuddannelser

En ny politisk aftale giver mulighed for, at blandt andre almene gymnasier og VUC kan etablere erhvervsuddannelser for at øge søgningen hertil.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier tvivler dog på effekten af aftalen og er bekymrede for udhuling af de eksisterende udbud.


Læs mere

Vurdering af lærerkandidaters kompetencer

Oplever din skole udfordringer, når man skal vurdere lærerkandidaters kompetencer? Så tøv ikke med at henvende dig til gymnasieudvalget. De bringer gerne din case videre til STUK.

Gymnasieudvalget samarbejder fortsat med STUK på at gøre vurderingen af lærerkandiater kompetencer nemmere.


Læs mere

DEG har et flot program på Folkemødet

Programmet for Folkemødet er på plads. DEG er er vært ved en række arrangementer på gode skib Athene.

Folkmødets samlede program er offentliggjort.


Se programmet her 

Tilmeld jeres elever til DM i Teknologi og Erhvervscase 2019

Gi' jeres seje hhx og htx-elever en ganske særlig mulighed for at vise, at netop de er Danmarks bedste !

Tilmeldingen til DM i Teknologi og Erhvervscase 2019 er stadig åben. Det er gratis at deltage, og ud over at være en sjov og lærerig oplevelse for eleverne, er mesterskabet en oplagt mulighed for at fortælle de gode historier om hhx og htx samt vores talentfulde elever.
Virksomheden bag erhvervscaseopgaven til hhx'rne er hotelkæden Brøchner Hotels. HUSK at elverne ikke må henvende sig til Brøchner Hotels før efter finalen den 25. september 2019.
Go' Go' - jo flere vi er, des sjovere...


Læs mere og tilmeld jer her

 
 
 
LinkedInTwitterFacebookEmail
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev