Del

Nyt fra VEU

Vedtagelse af AMU-loven med følgelove

AMU-loven, der implementerer en meget stor del af initiativerne i VEU-trepartsaftalen, er blevet godkendt 18. december 2018 og reglerne trådte i kraft 1. januar 2019.
VEU-trepartsaftalen indeholder 81 punkter og ministeriet har udarbejdet en oversigt, der viser, hvornår de forskellige elementer af aftalen bliver implementeret.
Følg med her

Voksenuddannelse.dk

Undervisningsministeriet har lanceret en ny hjemmeside, www.voksenuddannelse.dk. Det er den første udgave af et site, der giver et samlet overblik over det samlede offentligt understøttede voksenuddannelsestilbud i Danmark. www.voksenuddannelse.dk skal fremover være de voksnes og virksomhedernes hovedindgang, hvor virksomheder og ansatte nu kan finde bl.a. AMU-kurser på www.voksenuddannelse.dk

På www.voksenuddannelse.dk kan man finde kurser som kursist, men der er også en indgang til virksomheder, hvor virksomheden får overblik over mulighederne, inkl. de forskellige tilskuds- og støtteordninger, der findes.

Man skal stadigt tilmelde sig via www.efteruddannelse.dk, men det nye site giver et fint overblik over de muligheder, der er.

Undervisningsministeriet lancerer samtidig en eVejledningstjenste om voksenuddannelse. Her kan virksomheder og medarbejdere ringe ind med spørgsmål til fx AMU-kurser, eller andre efter- og videreuddannelsestilbud. eVejledningen, der kan kontaktes via telefon, chat og email, har åben dag, aften og weekend. Se åbningstider på hjemmesiden:www.voksenuddannelse.dk/evejledning

Forslag til forbedringer
Såfremt skolerne, virksomhederne eller kursister har spørgsmål eller kommentarer, så send dem gerne til Uddannelseskonsulent Lotte Mollerup, lmo@remove-this.deg.dk, der kan bringe spørgsmål og forslag videre til udviklerne, så systemet bliver så brugervenligt som muligt.

AMU-audit seminar 2019
DEG-L inviterer igen I år til AMU-audit netværksseminar. Seminaret afvikles 5. april – så sæt kryds i kalenderen. Seminarets omdrejningspunkt vil være test og prøver i AMU, fjernundervisning og SPS i AMU. Programmet offentliggøres i begyndelsen af marts måned på dette link:

Seminaret afholdes fredag den 5. april 2019 kl. 9.30 – 15.00 på Syddansk Erhvervsskole, Petersmindevej 1 F, 5000 Odense i auditoriet.
Pris for hele seminaret er: 275 kr.
Tilmelding her ​​​​​​​

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K