Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

Lederne | juni 2019

 
 
 
 

Velkommen til ny regering og ny undervisningsminister

Så lykkedes det at få en ny regering på plads og ikke mindst en ny undervisningsminister. Vi ønsker Pernille Rosenkrantz-Theil velkommen som ny undervisningsminister og ser frem til samarbejdet.
Jeg glæder mig over, at det nye flertal bag regeringen står ved sit løfte om at afskaffe omprioriteringsbidraget på uddannelsesområdet. Vi hæfter os også ved, at Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten i deres politiske forståelsespapir ”Retfærdig retning for Danmark” nævner, at man vil investere i uddannelse. På en række områder er det dog nødvendigt at investere allerede nu. Vi glæder os derfor til at gå i dialog med vores nye minister om indsatserne. Men først venter en velfortjent sommerferie, nyd den. Vi holder gryden i kog, indtil vi alle er tilbage i arbejdstøjet til august. 

Ole Heinager
Formand for Danske erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne

 
 
 
 
 
 

DEG's debatter på Folkemødet var en succes

Der blev afholdt ikke mindre end 11 debatter på erhvervsskoleskibet Athene - alle med de erhvervsrettede uddannelser i fokus. 

I debatterne deltog blandt andet arbejdsmarkedets parter, elever fra en række forskellige uddannelser, erhvervsskoler, Unesco, politikere samt repræsentanter fra flere virksomheder og organisationer. 


Læs mere

Den Digitale Erhvervsskole 7.0

Årets konference sætter fokus på, hvordan erhvervsskoler kommer fra digitale intentioner til ny uddannelsespraksis. 

Konferencen holdes den 7. oktober 2019 i Odense Congres Center.


Læs mere

E2E i hele Danmark med fokus på verdensmål

I Region Syddanmark har efterskolerne i samarbejde med erhvervsskolerne haft succes med projektet E2E, Efterskole til Erhvervsskole.

Nu har Efterskoleforeningen med opbakning fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier søgt og fået bevilget fem mio. kr. fra Nordea-fonden til at udbrede og udvikle projektet, så det bliver landsdækkende.


Læs mere her

Inspiration til arbejdet med FN’s verdensmål

Store fotoplakater inviterer til at gå på opdagelse i arbejdet med FN's verdensmål.

FN’s verdensmål kommer hurtigt til at lyde meget svævende og uforpligtende. Hvem vil ikke gerne afskaffe fattigdom og sult? Men bag de 17 overordnede mål er 169 delmål, som er meget konkrete og tilsammen viser et billede af, hvad det er for en verden, vi arbejder os hen imod i 2030. 


Læs mere

DEG økonomichefkonference 2019

Årets økonomichefkonference afholdes den 30.-31. oktober i København.

Foruden oplæg af Undervisningsministeriet med orienteringer om bl.a. finanslov vil årets tema være nyt taxameter- og tilskudssystem. Mulighed for tilmelding følger.


DEG har indgået en samarbejdsaftale med konsulenthuset ballisager

DEG har indgået en særlig rammeaftale, der giver medlemsskoler mulighed for at anvende ballisager ved rekruttering, undervisning i rekruttering, outplacement, karriererådgivning og andre HR relaterede ydelser.

I forbindelse med konsulenthusets interessante oplæg om employer branding på DEG's årsmøde 2019 var interessen stor for et tættere samarbejde med ballisager. Derfor er der nu indgået en aftale.


Læs mere her

Idealcombi vandt årets efteruddannelsespris

Årets efteruddannelsespris blev vundet af vinduesproducenten Idealcombi fra Hurup. 

Idealcombi har arbejdet systematisk med efteruddannelse med brug af både almene og fagfaglige kurser. Prisen blev uddelt på DEG's årsmøde i maj.


Læs mere

Eud-temadag

Uddannelsesforbundet afholder eud-temadag målrettet lærere på erhvervsuddannelserne

Dagen sætter spot på, hvordan man på skolerne kan arbejde med eud-aftalens ambition om at styrke og understøtte elevernes faglige stolthed og dannelse.
Temadagen afholdes den 2. september 2019 i Odense kl. 9.00-15.45.


Læs mere og se programmet

360 grader prisen 2019 – Konkurrence for unge idémagere

Nyt element i år er, at prisen også gives til unge med en god idé, der endnu ikke er kommercialiseret.

For tredje år i træk uddeles 360 grader prisen, som sætter fokus på danske virksomheder og start-ups, der opererer i krydsfeltet mellem digitalisering, innovation og nye forretningsmodeller fx ved hjælp af FN’s Verdensmål.


Læs mere her

Skat på skemaet

Har dine elever tjek på skat, når de er i praktik? Og ved de, hvad der er vigtigt, når man starter egen virksomhed?

Med Skattestyrelsens digitale og gratis undervisningsunivers "Skat på skoleskemaet" kan elever lære at håndtere de udfordringer, der kan være i forhold til skatten. 


Læs mere her 
Se film
Download pdf
 

Undervisning i forebyggelse af misbrug af rusmidler

Der er udviklet undervisningsmaterialer, PAS, der frit kan downloades.

Erhvervsskolerne er en afgørende spiller, når vi skal forebygge brug af rusmidler. Unge i risiko for at udvikle misbrug påbegynder ofte et problematisk forbrug, mens de er tilknyttet en ungdomsuddannelse. PAS undervisningsmaterialet er udviklet af Søren Holm og Forum100% i samarbejde med Center for Rusmiddelforskning (Aarhus Universitet). Materialerne anbefales af Sundhedsstyrelsen i forebyggelsespakkerne på stof- og alkoholområdet og kan downloades fra hjemmesiden: www.projektpas.dk


Læs mere

 
 
 
LinkedInTwitterFacebookEmail
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev