Del

Find inspiration til arbejdet med FN’s verdensmål

Store fotoplakater inviterer til at gå på opdagelse i arbejdet med verdensmålene.

FN’s verdensmål kommer hurtigt til at lyde meget svævende og uforpligtende. Hvem vil ikke gerne afskaffe fattigdom og sult? Men bag de 17 overordnede mål er 169 delmål, som er meget konkrete og tilsammen viser et billede af, hvad det er for en verden, vi arbejder os hen imod i 2030. 

Skoleplakatprojektet 2030NOW er et eksempel på, hvor erhvervsskoler kan søge inspiration til at tage fat på arbejdet med at integrere FN’ Verdensmåls i undervisningen. 

2030NOW er målrettet grundskoler, erhvervsskoler og almene gymnasier og sammenfatter en række af delmålene for hvert mål og fortæller, hvad vi skal have nået i 2030 på en let forståelig måde. 

Verdensmålene bliver formidlet via store fotoplakater, der er taget af den verdensberømte fotograf Yann Arthus-Bertrand (Jorden set fra himmelen) og inviterer til at gå på opdagelse. De er åbne for fortolkninger og først og fremmest dragende i deres blik på verden. I det kommende skoleår bliver plakaterne sendt ud til ca. 2000 grundskoler og ungdomsuddannelsesinstitutioner.

Skoleprojektet bliver desuden til i samarbejde med CARE's Storyteller-program, der kan bookes ganske gratis af uddannelsernes undervisere. Samt i partnerskab med CanopyLAB, der stiller deres læringsportal med læringsforløb om Verdensmålene til rådighed.
Læringsportalen er frit tilgængelig for alle

Læs mere om 2030NOW på her
og find endnu mere inspirationsmateriale vedr. verdensmålene på DEG’s hjemmeside
 

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K