Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne
 
 
 
 

KORT NYT FRA DEG UGE 34-35 2020

 
 
 
 
 
 


DM i Erhvervscase afholdes digitalt 
Når de regionale mesterskaber i DM i erhvervscase løber af stablen tirsdag den 1. september, bliver det via en online løsning, at eleverne skal fremvise deres projekter for dommerne. Selve finalen den 29. september afholdes ligeledes digitalt, mens vinderholdet fejres med reception og rundvisning på Brøndby Stadion den 30. september. 
Læs mere

Debatindlæg i Politiken om 12 års skolegang
Den 25. august havde DEG-B et debatindlæg i Politiken under overskriften 12 års skolegang kræver en læringsrevolution, hvor formand Lars Goldschmidt satte fokus på behovet for et mangfoldigt uddannelsessystem, der i samspil med arbejdsmarkedet møder den enkelte med ambitioner og tilbud, der tager udgangspunkt i, hvad den unge er og kan.
Læs indlægget her (kræver adgang til Politiken)

Rektorkonference den 29. september
Der er nu åbent for tilmelding til den virtuelle rektorkonference, som afholdes den 29. september kl. 13.30 - 15.45. Konferencen byder bl.a. på indlæg af Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, nyt fra ministeriet og forsker Christian Dalsgaard fortæller om virtuel undervisning og digitale kompetencer. Tilmelding senest 24. september
Læs mere

Fælles bestyrelsesseminar for DEG-B og DEG-L
Den 25.-26. august blev der afholdt fælles bestyrelsesseminar på tværs af DEGs to bestyrelser, DEG-L og DEG-B. Seminaret faciliterede en fælles drøftelse af uddannelsespolitiske emner og retning for DEG som forening for erhvervsskolerne ledere og bestyrelser. 

Praktikpladstal fra DEGs datapanel april-juni 2020
Den 21. august offentliggjorde DEG en netop færdiggjort en undersøgelse af praktikpladstallene blandt 13 erhvervsskoler for april-juni 2020. Tallene viser, at der er 44 pct. flere praktikpladssøgende elever sammenlignet med samme periode sidste år, men at der samtidig er positive takter at spore i forhold til fastholdelse af elever i praktik og indgåelse af nye aftaler. Historien blev bragt i DR radio; P4, P1 og P3 om fredagen den 21. august, hvor formand for DEG-L, Ole Heinager, også blev interviewet i P4-studiet. 
Læs mere

Workshoppen ”Lessons Learned” fra årsmødet gennemføres digitalt 
På trods af aflysningen af DEGs årsmøde, er det besluttet at gennemføre de planlagte ”Lessons Learned” sessioner digitalt. De fem digitale sessioner har en times varighed og er opdelt i følgende områder: Erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser, bestyrelsesarbejde, administration og ledelse, samt VEU. Dato og tidspunkt: Den 9. september i tidsrummet 9.30-13.30. 
Læs mere og tilmelding

DEG-L i Go’morgen Danmark
Tirsdag den 18. august satte Go’morgen Danmark fokus på de udfordringer LGBT+ personer kan møde på deres ungdomsuddannelser. Indslaget tog udgangspunkt i Sex og Samfunds kampagne om homo- og transfobi. Indslaget interviewede to elever om deres oplevelser på erhvervsuddannelserne og formand for DEG-L, Ole Heinager præsenterede erhvervsskolernes holdning til emnet.
Se et udklip af interviwet og læs artiklen på tv2.dk

Debatindlæg om 10. klasse i Altinget
Den 20. august bragte Altinget et debatindlæg om 10. klasse, som formændene for hhv. DEG-B og DEG-L, Lars Goldschmidt og Ole Heinager, stod bag. Indlægget satte fokus på, at 10. klasse skal være et motiverende uddannelsesforløb i et nyt miljø, som baserer sig på mere praksisorienteret undervisning fremfor afslutningen på grundskolen. 
Læs indlægget på Altinget.dk
 


Eksternt

Kom med til virtuel konference om studieadministration

Styrelsen for It og Læring inviterer til konference om studieadministration den 21. og 22. september 2020. Konferencen henvender sig til institutioner, der udbyder erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser. OBS: Tilmeldingsfrist er den 1. september 2020.
Læs mere på stil.dk

Videnscenter åbner tre 3D-Labs på tre erhvervsskoler
Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur har åbnet tre 3D laboratorier på tre erhvervsskoler, så eleverne fremover kan eksperimentere med 3D printere, Virtual Reality, laser cuttere, 3D design mm i undervisningen. Åbningen fandt sted torsdag 27. august på Techcollege i Aalborg, Mercantec i Viborg og hos Next Uddannelse København.

Læs mere

Inspiration til at arbejde med trivsel på ungdomsuddannelser
Materiale fra forskningsprojektet en go´ Bgym´ er nu tilgængeligt. Projektet, der er tilknyttet Statens Institut for Folkesundhed, SDU, har til formål at øge trivslen blandt førsteårselever i gymnasiet, ved at sætte fokus på stress, fællesskaber, søvn, bevægelse samt mad og måltider. 
Materialet fra projektet kan frit hentes her

 

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev