Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

KORT NYT FRA DEG UGE 40-41 2020

 
 
 
 
 
 

 

KONFERENCER OG EVENTSVinderne af DM i Erhvervscase er kåret 
Tirsdags den 29. september blev vinderne af DM i Erhvervscase kåret. Vinderne blev Liv, Helena, Ida og Katrine fra Innovationsgymnasiet, Niels Brock. 
Læs pressemeddelelsen her


Vinderne af DM præsenterede forretningsidé for Brøndby IF 
Vinderne af DM i Erhvervscase blev hyldet på Brøndby Stadion onsdag den 30. september, hvor de præsenterede deres forretningsidé om, hvordan Brøndby IF kan styrke fællesskabet omkring fodboldklubben. Direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, administrerende direktør i Brøndby IF, Ole Palmå, direktør i DEG, Lars Kunov samt dommerholdet gav flotte ord med på vejen.  
Se livestreamingen fra fejringen på Brøndby stadion og de otte finaleholds præsentationer her


Konference om ”Bæredygtighed i voksenlæring”
Styrelsen for Forskning og Uddannelse afholder i samarbejde med den elektroniske platform for voksenlæring, EPALE, en konference om ”Bæredygtighed i voksenlæring”. Direktør i DEG Lars Kunov deltager i en paneldebat om, hvordan fokus på bæredygtighed kan styrke voksenlæring. Connie Hedegaard afslutter dagen med et bredere perspektiv på bæredygtighed. Konferencen afholdes tirsdag den 27. oktober kl. 9.00-16.00 i Øksnehallen i København. Deltagelse er gratis. 
Læs mere her


En brydningstid for digital undervisning – invitation til online konference 
DEG og en række samarbejdspartnere inviterer til online konference om digitalisering på erhvervsskolerne den 29. oktober. På konferencen går vi i dybden med læringspunkter fra COVID-19 nedlukningen. Med oplæg fra eksperter og faciliterede videndelingsaktiviteter bliver deltagerne klogere på, hvordan erfaringerne fra COVID-19 kan bruges fremadrettet i digital undervisning på eud, hhx, htx og AMU. 
Læs mere om konferencen og tilmelding via dette link 


Ministerbesøg på årets rektorkonference
Den 29. september afholdte DEG virtuel rektorkonference for hhx- og htx-rektorer. Her var blandt andet besøg af Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, som holdt oplæg om trivsel og kultur blandt unge samt karakterer og optagesystemet. Ministeren anerkendte den store opgave de erhvervsgymnasiale uddannelser løfter, og vil gerne i dialog med sektoren om koblingen mellem ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser. DEG takker for besøget og ser frem til at fortsætte den videre dialog.


Digitalt direktørmøde i DEG
Tirsdag den 6. oktober afholdte DEG digitalt direktørmøde. På mødet drøftede direktørkredsen den aktuelle politiske situation, opkvalificeringsreformen og DEG’s indsats på beskæftigelsesområdet. Mødet blev afsluttet af et oplæg ved chefanalytiker Mette Slottved fra VIVE om resultaterne af evalueringen af erhvervsuddannelsesreformen.
 

PRESSE Danmark skal udvikle erhvervstalenter
KRONIK: Den 28. september kunne man læse en kronik om vigtigheden af de erhvervsgymnasiale uddannelser. Kronikken blev bragt som et led i at sætte fokus på de erhvervsgymnasiale uddannelser i anledningen af finalen i DM i Erhvervscase. 
Læs kronikken af Ole Heinager, formand, DEG, og Brian Mikkelsen, adm. direktør, Dansk Erhverv på borsen.dk


Praktikudfordringen kan ikke løses med 'one size fits all'-model
DEBAT: Der er ikke brug for en ’one size fits all’-model som løsning på praktikpladsudfordringen, men i stedet flere forskellige løsninger. Eksempelvis kan grundforløbene gøres bredere og deres varighed kan differentieres. 
Læs debatindlægget af Ole Heinager, formand, DEG, på altinget.dk


Regionale løsninger skal forhindre uddannelsesørkener
DEBAT: Unge i Danmark skal have adgang til ungdomsuddannelser af høj kvalitet i hele landet. Det kræver, at vi understøtter, at det brede uddannelsesudbud bevares til gavn for de unge og samfundet som helhed. Læs debatindlægget af Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, Ole Heinager, formand for DEG-L, og Henrik Nevers, næstformand i Danske Gymnasier på altinget.dk


Folkeskoleelever skal i brobygningsforløb trods coronasmitte
Formand, DEG-L, Ole Heinager er blevet interviewet om DEG-L' holdning til den aktuelle brobygningssituation. Læs artiklen på jyllands-posten.dk  


Bekæmp ungdomsarbejdsløshed med entreprenørskab
Formand, DEG-L, Ole Heinager er gået sammen med Rektor DTU, Anders Bjarklev, Rektor Professionshøjskolen Absalon, Camilla Wang og administrerende direktør Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard i en kronik om, hvordan entreprenørskab kan medvirke til at nedbringe ungdomsarbejdsløsheden. Læs artiklen hos Fonden for Entreprenørskab


ANALYSER OG FAKTAEt nyt bevillingssystem
Mandag den 8. oktober lancererede vi DEG’s fem pejlemærker til et nyt bevillingssystem som et fokus på deg.dk. På siden finder I bl.a. de konkrete forslag, faktaark, analyser og meget andet. Fokus kan tilgås her. De fem pejlemærker er udarbejdet med afsæt i at udvikle et bevillingssystem, der er agilt overfor samfundsmæssige forandringer. Læs mere om pejlemærkerne i pressemeddelelsen her


Analyse af bestyrelsernes rolle under COVID-19
96 pct. af bestyrelsesformændene på erhvervsskolerne er tilfredse med samarbejdet med ledelsen på skolerne under COVID-19. Det viser en ny analyse foretaget af DEG, der skal afdække, hvordan nedlukningen har haft betydning for bestyrelsernes arbejde på DEG’s medlemsskoler. Læs analysen her.


Revisionsomkostningerne for de erhvervsrettede uddannelser er faldet
Det viser et nyt faktaark, som er udarbejdet af DEG. Revisionsomkostningerne er faldet med knap 7,6 mio. kroner i perioden 2014-2019, hvilket svarer til et fald på 20 pct. Læs mere i det udarbejdet faktaark her


Oversigt over udbudssteder på de erhvervsgymnasiale uddannelser
Som en del af arbejdet i forbindelse med forhandlingerne om en ny model for elevfordeling, har DEG udarbejdet et faktaark, der viser antallet af udbudssteder for hhv. hhx og htx. I kan dykke ned i faktaarket her.
 

PERSONALE NYT Anne er tilbage fra barsel
Chefkonsulent Anne Wieth-Knudsen vender tilbage mandag d. 12. oktober tilbage fra barsel. Anne skal tilbage og varetage sine funktioner som teamkoordinator og økonomikonsulent. Vi glæder os meget til at få Anne tilbage. 


Et farvel og stor tak til Dorte 
Vi skal desværre sige farvel til Dorte Skovgaard Wihre, der har valgt at søge nye veje. Dorte fratræder sin stilling som projekt- og udviklingskonsulent pr. 31. oktober. Tak til Dorte for hendes store bidrag. Vi ønsker hende alt det bedste fremover, og ser frem til at møde hende i anden sammenhæng. 

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev