Nyhedsbrev fra Danske Erhvervsskoler
 
 
Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne
 
 
 
 

KORT NYT FRA DEG UGE 42-43 2020

 
 
 
 
 
 

 

KONFERENCER OG EVENTSKåring af Årets Læreplads
Årets Læreplads kåres ved en storslået digital event den 19. november 2020. Kåringen udføres i tæt samarbejde med Fonden for Entreprenørskab. Ønsker man at følge kåringen af Årets Læreplads samt Årets Innovative Læreplads, skal man tilmelde sig her. Vi håber rigtig mange har lyst til at kigge med.
 

DM i Teknologi og Erhvervscase 2021
Knapt er DM i Erhvervscase 2020 vel overstået, før vi planlægger næste års mesterskab. Vi håber naturligvis at kunne gennemføre DM i Teknologi og Erhvervscase 2021 som før Covid-19. Under alle omstændigheder offentliggøres hhx’ernes opgave ”Erhvervscase 2021” den 8. marts 2021. Vi glæder os til mesterskabet, og håber, at rigtig mange htx- og hhx-elever får mulighed for at deltage.
Se sammendrag af årets DM i Erhvervscase 2020 her
 


PRESSEDen grønne omstilling kræver grønne kompetencer
DEBAT: Danmark står over for massiv efterspørgsel på arbejdskraft i den grønne sektor. Derfor skal vi investere i erhvervsfaglige uddannelser. Erhvervsskolerne har et stort ansvar og rolle i den grønne omstilling. Et ansvar vi er klar til at løfte. 
Læs debatindlægget af Ole Heinager, formand DEG-L og Lars Goldschmidt, formand DEG-B, som blev bragt i Information d. 21. oktober 2020 her
 

Trepartsaftale afgørende for fremtidens erhvervsuddannelser
INTERVIEW: Kompensationsordningerne skal forlænges. Ole Heinager, formand DEG-L interviewet af A4 om de igangværende trepartsforhandlinger på praktikpladsområdet. Læs mere i artiklen, som blev bragt d. 9. oktober her
Fagbladet A4 tog også en snak med Ole Heinager om strukturelle ændringer i erhvervsuddannelserne. Artiklen kan læses her
 

10. klasse skal være en ny start – ikke en forlængelse af grundskolen
DEBAT: Der er behov for at øge kvaliteten og nytænke tilrettelæggelsen af 10. klasse. For 10. klasse skal ikke blot være et automatvalg efter grundskolen, men et aktivt tilvalg, der løfter de faglige kompetencer og ruster de unge til bedre at træffe deres fremtidige uddannelsesvalg.
Læs debatindlægget af Ole Heinager, formand DEG-L, og Christina Laugesen, uddannelsespolitisk chefkonsulent, Lederne, som blev bragt i Berlingske den 10. oktober her
 

Praktikpladsfokus på P1 Public Service
INTERVIEW: Antallet af praktikpladser er steget under Covid-19. Det skyldes bl.a. den hjælpepakke som parterne forhandlede på plads i maj 2020. Radioprogrammet Public Service på P1 behandlede de nye tal som DEG har indhentet i DEGs datapanel. Ole Heinager, formand DEG-L, udtalte sig i forbindelse med programmet, der kan lyttes til her
 


ANALYSER OG FAKTAKlimapartnerskabernes anbefalinger og uddannelsernes rolle
DEG har udarbejdet en folder, der viser, hvilke erhvervsuddannelser og AMU-kurser, der er nødvendige for at komme i mål med klimapartnerskabernes anbefalinger. Folderen er et forsøg på at flage for de erhvervsrettede ungdoms- og voksenuddannelser og deres betydning for den grønne omstilling. Ved input til relevante uddannelser, der skal i folderen kontakt da Ida Qvortrup Thygensen på iqt@deg.dk. Folderen kan læses her
 

IDV-takster for 2020
DEG har udregnet IDV-takster for 2020, som erhvervsskolerne bruger til at omregne IDV-omsætning til årselever.
Læs mere her
 

Praktikpladstal fra DEGs datapanel september 2020
En netop gennemført undersøgelse af praktikpladstallene, baseret på en måling blandt 13 skoler, viser, at der er oprettet 30 pct. flere nye praktikaftaler i september måned 2020 sammenlignet med samme måned sidste år.  
Læs mere her


PERSONALE NYTFarvel og stor tak til Malene
Så blev det desværre tid til at sige farvel til vores kontorassistent Malene Kildelund, der stopper da Camilla Kjær Mårtonsson vender tilbage fra barsel. Malene blev udlært kontorelev i d. 31. august 2020 hos DEG, og har siden været ansat i et barselsvikariat. Vi har haft stor glæde af Malene i sekretariatet, og vi ønsker hende alt det bedste fremover. 


EKSTERNNyt casestudie om ordblindhed
Maple har gennemført et casestudie om unge med ordblindhed på erhvervsuddannelser. Der er udarbejdet en rapport, samt fire YouTube-film, der tager udgangspunkt i fire identificerede indsigter omkring ordblindhed. 
Læs mere om casestudiet her
 

Evaluering af rammeforsøg på erhvervsuddannelserne
Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har i perioden januar 2019 – marts 2020 gennemført en evaluering af 32 gennemførte forsøg for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), hvor erhvervsskoler har fået dispensation til at fravige de gældende regler for tilrettelæggelse af erhvervsuddannelser. 
Læs mere om rammeforøgende på eud her  
 

Har du interesse i innovation og iværksætteri i undervisning?
I uge 47 danner Danish Entrepreneurship Festival rammen om 5 dage fyldt med spændende digitale tilbud til ledere, undervisere og elever, der har interesse i innovation og iværksætteri i undervisningen. Følg med her efterhånden som programmet for ugen bliver offentliggjort:  

 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev