Debat på folkemødet

DEG på Folkemødet

Arrangement

DEG deltager i det officielle Folkemøde med en debat på temascene 6 i Allinge torsdag d. 17. juni kl. 10.00-10.45. Lørdag d. 19 juni kl. 11.15 -12.00, deltager Ole Heinager, formand for DEG-L, i en debat på partiscenen sammen med bl.a. finansmister Nikolai Wammen. I Folkemødets ånd, inviterer DEG endvidere til fire samtalesaloner på Strandhotellet i Sandvig d. 17. og 18. juni.

DEG-temadebat på Folkemødet

Debatten tager udgangspunkt i temaet: "Corona – en gamechanger for uddannelse og undervisning? Er der kommet noget positivt ud af Corona ift. elever, kursister og studerendes læring? Og kan man bruge erfaringerne ift. det uddannelsesvindue, som vi forhåbentlig ser åbne sig på særligt voksen- og efteruddannelsesområdet ift. at få opkvalificeret og omskolet medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked?"

Deltagerne i debatten er Annette Vilhelmsen, næstformand i DEG-L, Thomas Skytte, direktør Praxis, Axel Hoppe, Centerchef for CIU og Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet. Debatten modereres af Lars Goldschmidt, formand for DEG-B. 

Debat på partiscenen - Hvordan gør vi Danmark stærkere?

På partiscenen lørdag d. 19. juni kl. 11.15- 12.00 kan man endvidere opleve Ole Heinager, formand for DEG-L, i en debat under temaet; "Hvordan gør vi Danmark stærkere?". Meddebattørerne er finansminister Nikolai Wammen, direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Lars Andersen, og direktør for markeder, Dansk Erhverv, Bettina Hagerup . 

Samtalesaloner 

DEG inviterer til fire samtalesaloner på Strandhotellet i Sandvig d. 17. og 18. juni. Samtalesalonerne vil dyrke den uformelle dialog, som kendetegner Folkemødet, men er ikke del af det officielle Folkemødeprogram.

Med salonerne ønsker vi at indbyde til fordybende samtale, hvor det ikke handler om at ytre holdninger, men om at blive klogere på emner og forskellige vinkler omkring bæredygtighed og erhvervsskolernes rolle i den grønne omstilling. 

Lars Goldschmidt, formand DEG-B, og Annette Vilhelmsen, næstformand i DEG-L, inviterer forskellige samtalepartere og videnspersoner indenfor til følgende samtalesaloner: 

Bæredygtig dannelse - det nye dannelsesideal?

Elsebeth Gerner Nielsen, generalsekretær for Højskolerne og formand for den danske UNESCO Kommission, og Jeppe Læssøe, professor emeritus ved DPU, vil i samtale med Lars Goldschmidt, formand for DEG-B, gøre os klogere på emnet, og hvad erhvervsskolerne skal have fokus på.

Hvordan understøtter vi handlekompetence hos de unge?

Det vil Annette Vilhelmsen, næstformand for DEG-L, gå i dybden med sammen med Agi Csonka, programchef for Villum fonden og formand for Børnerådet, samt Trine Schloss Pedersen, skolechef Bornholms regionskommune.

Doughnutmodellen – en ny økonomisk model for fremtiden?

Jonathan A. Leonardsen, M.Sc. International Finance og partner i Enact, vil introducere os til doughnutmodellen. Annette Vilhelmsen, næstformand for DEG-L, vil efterfølgende i dialog med Jonathan finde frem til uddannelsessystemets rolle heri.

Klimalovens betydning for de erhvervsrettede uddannelser

Hør Lars Goldschmidt, formand for DEG-B, i dialog med Ingrid Reumert, chef for kommunikation, Public Affairs og Bæredygtighed, VELUX Gruppen (og næstformand for klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren) og Anders Stouge, viceadministrerende direktør i Dansk Energi (og sekretariat for klimapartnerskabet om energisektoren)

Læs mere og tilmelding

Læs mere i DEGs program for dagene på Bornholm: DEG på Bornholm 2021
I programmet findes tilmeldingslink til samtalesalonerne.
Tilmelding til debatterne på Folkemødet bestilles via Folkemødet www.folkemoedet.dk

Kontakt

Mette Bryde Nielsen

Mette Bryde Nielsen

Kommunikationskonsulent

Dokumenter