Del

Invitation til "Kun med kondom"-kampagne

Hjælp din kommune med at sætte fokus på vigtigheden af sikker sex. Tilmeld din uddannelsesinstitution Kun med Kondom kampagnen 2014.

D. 08. – 21. september 2014 (uge 37-38) skydes Sundhedsstyrelsens årlige Kun med Kondom kampagne af sted over hele landet. I 2013 deltog 1003 aktører i Kun med Kondom og i år planlægges en lignende deltagelse, støttet af Tv-spots, outdoor-plakater, flush-adds, bladannoncer, en aktiv Facebook-side med 43.800 fans og en masse events rundt omkring i landet.
Baggrunden for kampagnen er, at der årligt smittes cirka 50.000 personer med klamydia, hvoraf hovedparten er unge i alderen 16–25 år. Næsten 26.500 fik konstateret sygdommen i 2012 (senest opgjorte år), mens mange antages at være smittet uden at vide det. Den høje smitteforekomst viser vigtigheden af oplysning om sikker sex.

 

Hvad kan/skal man gøre?

Deltagelse er enkelt. Under tilmelding kan I vælge mellem et par enkle og udbredte deltagelsesaktiviteter. Disse er:

 

  •  Studerende/elever hænger kampagnematerialer op
  • Studerende/elever laver bod/stand med kampagnematerialer
  • Studerende/elever afholder fredagscafé/bar med kondom-tema (Kun BAR Med Kondom)
  • Studerende/elever arrangerer debatarrangement/foredrag om seksuel sundhed

 

Samt om I…

  • Ønsker seksualundervisning, hvis muligt
  •  Ønsker besøg af sundhedsfaglig kommunalperson hvis muligt

 

Hvad skal du – og hvad skal eleverne?

Sex & Samfund opfordrer jer til at finde en kontaktperson blandt eleverne, da vi har gode erfaringer med elevstyrede aktiviteter gennem tidligere års kampagneaktiviteter. Som ansat kontaktperson vil din opgave derfor primært bestå i at være kommunikationsled, samt efter ønske at kunne bistå med afholdelse af aktiviteter. Såfremt du bliver kontaktet af din kommunes ankerperson på kampagnen, vil vi opfordre dig til at støtte op om aktiviteter, der fra kommunens side planlægges gennemført på jeres uddannelsesinstitution.

 

Tilmelding

I tilmelder jer Kun med Kondom på www.sexogsamfund.dk/kunmedkondom/tilmelding. I ”aktørtype” vælger I ”Uddannelsesinstitution”. Hvis I har spørgsmål, kommentarer, brug for sparring etc., er I meget velkomne til at kontakte Søren Ingemann Zinck på tlf. 33 69 56 07 eller på mail: kunmedkondom@remove-this.sexogsamfund.dk

 

  • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K