Del

Kan regionerne holde 100 valgmøder på erhvervsskolerne?

Det er i hvert fald den udfordring, som de fem regioner samlet har sat sig. Hvorfor?Fordi unge på erhvervsskolerne stemmer mindre end andre unge, som i forvejen stemmer mindre end de ældre. Det vil regionerne gerne ændre på op til kommunal- og regionsvalget den 21. november 2017.

Regionerne har udviklet et nyt valgmødekoncept specielt til erhvervsskolerne. Det skal klæde eleverne på til valget, og til at blive en del af debatten om regionerne og regionsvalget. Stilen er fysisk aktiv og involverende.

Mødet tager i alt 90 minutter, og vi håber, at I vil være med til at gøre en indsats for, at netop jeres elever får chancen. Ideen er, at vi kommer med et klart koncept, der består af små film, politikere og temaer, der er taget ud af de unges dagligdag. Vi inddrager eleverne i at bestemme, hvilke emner, de vil diskutere, sørger for at de skal flytte sig fysisk undervejs, tager stilling og stiller spørgsmål.

Der er mange regionale emner, som har en direkte indflydelse på jeres elevers hverdag, både i relation til uddannelse, transport og sundhed. Så vi håber at 100 skoler vil støtte op om initiativet. Hvorfor skal erhvervsskoleelever ikke også have indflydelse?

Regioner er på vej med breve til erhvervsskoler over hele landet i april måned, hvor konceptet bliver mere foldet ud. Valgmøderne skal afholdes fra midten af september til midten af november.


Kontakt evt. Eva M. Weinreich-Jensen, Danske Regioner ewj@remove-this.regioner.dk - hvis du vil vide mere.

  • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K