Del

Ny mulighed for praktikpladstilsagn

Ny mulighed for praktikpladstilsagn mellem kommende erhvervsuddannelseselever og virksomheder

Fra 1. januar 2020 kan kommende erhvervsuddannelseselever og virksomheder indgå et praktikpladstilsagn med hinanden. Det er et nyt værktøj, som har til formål at skabe en tidligere dialog mellem kommende erhvervsuddannelseselever og virksomheder, som understøttes elektronisk. Virksomheder har mulighed for at komme i dialog med elever allerede i grundskolen, som de senere ønsker at ansætte i en uddannelsesaftale. Og eleverne kan gennem kontakten med en konkret virksomhed i grundskolen se, at der er gode praktikpladsmuligheder, når de starter på en erhvervsuddannelse.

Et praktikpladstilsagn er en hensigtserklæring mellem en virksomhed og en elev om, at de på et senere tidspunkt ønsker at indgå en uddannelsesaftale. Et praktikpladstilsagn er et frivilligt redskab, som indgås digitalt på praktikpladsen.dk, hvor eleven og virksomheden på en let måde kan oprette eller annullere praktikpladstilsagnet. Et praktikpladstilsagn er ikke juridisk bindende og må ikke forveksles med en ansættelse i form af en uddannelsesaftale.

Erhvervsskolerne vil få information om, hvor mange af deres elever, der har indgået et praktikpladstilsagn. Det giver erhvervsskolerne mulighed for at anvende redskabet og understøtte dialogen mellem erhvervsuddannelseselever og virksomheder med et praktikpladstilsagn. Erhvervsskolerne vil modtage generelt informationsmateriale om praktikpladstilsagnet til januar 2020 fra Børne- og Undervisningsministeriet, når der er elektronisk adgang til praktikpladstilsagnet.

 

 

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K