Del

Idrætsdag sætter gang i klassens sociale liv

Begejstrede tilråb, hujen og glad hvinen giver genlyd, mens Linda Buhl, lærer og eux-koordinater på Aarhus Business College, prøver at trænge igennem og fortælle om skolens årlige idrætsdag.

- Idrætsdagen, som er i fuld gang her i dag, er for hele skolen. Vi holder altid vores idrætsdag som en del af de nye elevers introuger, men hele skolen er med, og det er altid en succes, siger Linda Buhl.

Alle klasser stiller med hold til volley, fodbold og rundbold, og der er hentet dommere ind fra DBU til at styre slagets gang.

- Eleverne går op i turneringerne med liv og sjæl, og de elsker at se alle os lærere og ledelsen løbe omkring i sportstøj og være dårlige til at gribe og sparke til bold, siger Linda Buhl.

Bevægelse skaber sammenhold
På Aarhus Business College har man gode erfaringer med at sætte de nye elever til at dyrke idræt.

- Det er altid godt at bevæge sig sammen, og de fleste elever er meget positive overfor arrangementer som disse. I tirsdags var alle de nye elever også i DGI-byen. Det skaber sammenhold, og eleverne holder op med at være så generte over for hinanden, når de løber rundt sammen, - så falder snakken lettere, fortæller Linda Buhl.

Først idrætsdag - så fest
Man har ikke målt eller evalueret på effekten af idrætsdagene, men Linda Buhl har i sin egne klasser erfaret, at netop idrætsdagen bliver en slags krog, som eleverne hægter fælles oplevelser op på, vender tilbage til, snakker om og griner af.

- Vi oplever ofte, at netop idrætsdagen bliver startskuddet til, at de nye elever får mod på selv af få arrangeret noget for klassen fx en fest eller lignende, siger Linda Buhl.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K