Del

Skovtur med teambuilding og overnatning

I disse dage begynder mere end 800 elever på erhvervsuddannelserne på Roskilde Tekniske Skoles grundforløb. De nye elever mødes med nøje planlagte introforløb, som blandt andet består af en skovtur med overnatning og teambuilding.

- Vi laver introforløb for alle vores nye elever. Det kan være grænseoverskridende især for 15-16-årige, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse at begynde på en ny ungdomsuddannelse. Det er vigtigt, at de er trygge og kommer godt i gang, så de er klar til læring. Derfor investerer vi ret mange ressourcer i introforløb, fortæller Torben Matthiesen, uddannelsesleder på Roskilde Tekniske Skoles autoafdeling.

Relationer og tryghed
Torben fortæller, at i næste uge drager mere end 230 elever af sted fra afdelingen på introforløbets faste skovtur. Den foregår nær Ringsted, hvor både elever og lærere sover i telte, der skal laves bål (hvis forbuddet om åben ild ophæves) og skabes relationer. Eleverne er delt op i deres faggrupper, og faglærerne er med, så både lærere og elever lærer hinanden rigtig godt at kende.

- Der er forberedt en række teambuildingaktiviteter, fx nat-orienteringsløb i grupper, tovtrækning og en række konkurrencer, fx en sjov opgave, hvor et vandrør skal fyldes med vand - og den kan kun løses via et godt samarbejde, hvor alle er med. Vi har gennem årene udarbejdet et helt katalog med aktiviteter, som vi har gode erfaringer med. Det ryster eleverne sammen, og gør dem trygge ved hinanden, siger Torben Matthiesen.

Skovturen er et hit!
Både lærere og elever er meget glade for turen, og alle glæder sig:
- Jeg er overbevist om, at turen bliver en succes igen i år. Skovturen er et hit, som de deler med hinanden igennem hele deres tid på skolen. Vi sætter en meget tydelig ramme for arrangementet, inden vi tager af sted - også kommunikeret til forældrene. Skovturen er helt uden alkohol, og vi har også en klar nultolerance, fx omkring mobning, siger Torben Matthiesen.

Roskilde Tekniske Skole har kørt introforløb de eneste 5-6 år, og i 3-4 år har alle nye elever været afsted på skovturen.

  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K